Λίβερπουλ-Τσέλσι 0-0: Ισοπαλία… δώρο στους άλλους! (hls)

Χωρίς νικητή στο ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Premier League, με τις δύο ομάδες να μένουν μακριά από την τετράδα και τις θέσεις του Champions League!

Σε ένα παιχνίδι που ήταν πιο καλό στο δεύτερο ημίχρονο, η ανώτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς Τσέλσι, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της και έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Έτσι η 21η αγωνιστική της Premier League άρχισε με τις δυο ομάδες να χάνουν βαθμούς στο ντέρμπι και να παραμένουν εννιά πόντους μακριά από την τετράδα και τη Νιούκαστλ, έχοντας αμφότερες 29.

Μια ισοπαλία… δώρο για τους αντιπάλους τους, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως οι Κόκκινοι δεν έχουν κερδίσει ακόμη στο πρωτάθλημα το 2023!

Τα πλάνα των προπονητών

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε στην 11άδα της Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ στο 1000ο παιχνίδι της καριέρας, αφού ο Τζέιμς Μίλνερ άρχισε βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ενώ στο κέντρο θέση πήραν και οι Κεϊτά με τον 18χρονο Μπάιτσετιτς πλάι στον Τιάγκο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κλασσικό 4-3-3 για τον Γερμανό, με τον Άλισον κάτω από τα δοκάρια και τους Κονατέ, Γκόμες στα στόπερ. Αριστερά στην άμυνα ο Ρόμπερτσον. Μπροστά, οι Σαλάχ, Έλιοτ και Χάκπο πήραν το χρίσμα.

Από την απέναντι πλευρά ο Γκρέιαμ Πότερ επέλεξε να αγωνιστεί με 4-2-3-1, έχοντας στα γκολπόστ τον Κέπα. Η αμυντική τετράδα απαρτιζόταν από τους Τσάλομπα στα δεξιά, Τιάγκο Σίλβα-Μπαντιασίλ στα στόπερ και Κουκουρέγια ως αριστερό μπακ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στον χώρο του κέντρου παρατάχθηκαν οι Ζορζίνιο, Χολ και Γκάλαχερ, με τους Ζίγιες, Μάουντ και Χάβερτς να αποτελούν την επιθετική γραμμή της Τσέλσι.

Γκολ που δε μέτρησε στο 3′ και μετά σχεδόν… τίποτα

Με τους καλύτερους οιωνούς έδειξε να αρχίζει το ματς στο «Άνφιλντ», μιας και μόλις στο 3ο λεπτό ο Χάβερτς σκόραρε από κοντά για την Τσέλσι. Όμως το τέρμα του δε μέτρησε γιατί το πόδι του ήταν μπροστά από την μπάλα μετά το σουτ του Τιάγκο Σίλβα στο δοκάρι!

Παρά τη δυναμική εκκίνηση, αυτό που ακολούθησε στα επόμενα 20 λεπτά ήταν ένα απελπιστικά άστοχο σουτ του Χάκπο στο 6′ και… λάθη. Πολλά λάθη! Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να φτάσουν η μία στην περιοχή της άλλης και οποιαδήποτε υποψία απειλής ερχόταν από στημένη φάση. Έτσι στο 25′ η μπάλα έφτασε στον Γκάλαχερ, του οποίου το σουτ μπλόκαρε εύκολα ο Άλισον.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, πλην του γκολ που δε μέτρησε στο 3′, ήρθε στο 32′ για τους Μπλε ύστερα από εκτέλεση φάουλ! Ο Ζίγιες έκανε το γέμισμα, αλλά ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ πραγματοποίησε μεγάλη απόκρυση στην κεφαλιά του Μπαντιασίλ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Ακολούθησαν ένα σουτ του Τιάγκο στο 39′ από πλευράς γηπεδούχων που δεν ανησύχησε τον Κέπα και μια τελική του Σαλάχ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αιγύπτιος βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή της Τσέλσι, όμως το τελείωμά του ήταν άστοχο, αν και εφόσον σκόραρε, το γκολ του δε θα μετρούσε μιας και ήταν οφσάιντ.

Καλύτερος ρυθμός, ανώτερη η Τσέλσι, αλλά… «Χ»

Στο δεύτερο μέρος είχαμε παιχνίδι… Premier League. Η ταχύτητα ανέβηκε αρκετά επίπεδα, με τη Λίβερπουλ να έχει την πρώτη στιγμή μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο 50′ ο Μπάιτσετιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Χάκπο τη δεύτερη, αλλά ο Ολλανδός ήταν άστοχος για λίγο από καλή θέση.

Πέντε λεπτά μετά είχαμε την είσοδο του Μιχάιλο Μούντρικ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Από τη δική της πλευρά η γηπεδούχος ομάδα αποφάσισε να γίνει πιο επιθετική με την αλλαγή του Γιούργκεν Κλοπ στο 63′. Ο Έλιοτ άφησε τη θέση του εξτρέμ και επέστρεψε στο κέντρο για να καλύψει το κενό του Κεϊτά που αποχώρησε για να μπει ο Νούνιες.

Στο 60′ ο Ζίγιες έκανε μια φανταστική προσπάθεια, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν αντίστοιχο της ενέργειάς του και έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 65′ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Μούντρικ για να σκοράρει στο ντεμπούτο του! Ύστερα από υπέροχη προσωπική ενέργεια μέσα στην περιοχή της Λίβερπουλ, έφτασε μέχρι τη μικρή περιοχή απέναντι στον Άλισον, αλλά το πλασέ του πήγε στο πλάι των των δικτυών. Στο 71′ ο ίδιος παίκτης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά αντί να τελειώσει τη φάση με τη μία από κοντά, έκανε κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει!

Στο 76′ οι Κόκκινοι… απάντησαν στις φάσεις με τη δική τους αλλαγή, τον Νούνιες, το σουτ του οποίου στην κόντρα-επίθεση κατέληξε στην αγκαλιά του Κέπα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στο δίλεπτο 81-82 ακολούθησαν έξι άλλαγές για τους δύο προπονητές, στην προσπάθειά τους να αλλάξουν το αποτέλεσμα του ματς. Στο 83′ ο ΑλεξάντερΆρνολντ που είχε μπει δέκα λεπτά νωρίτερα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού γκολκίπερ των Λονδρέζων.

Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς, συνεχίζοντας να απογοητεύουν με την εικόνα τους μέσα στο 2023.

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 21η αγωνιστική, «Άνφιλντ»

Διαιτητής: Όλιβερ

Κίτρινες: 34′ Μπάιτσετιτς, 66′ Μίλνερ, 90′ Τζόουνς – 80′ Τσάλομπα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον – Κονατέ, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (72′ Αλεξάντερ-Άρνολντ) – Μπάιτσετιτς (82′ Φαμπίνιο), Τιάγκο, Κεϊτά (63′ Νούνιες) – Χάκπο (82′ Χέντερσον) , Σαλάχ, Έλιοτ (82′ Τζόουνς)

ΤΣΕΛΣΙ (Πότερ): Κέπα – Τσάλομπα (81′ Αθπιλικουέτα), Τιάγκο Σίλβα, Μπαντιασίλ – Χολ (55′ Μούντρικ), Ζορζίνιο, Γκάλαχερ, Κουκουρέγια – Ζίγιες, Χάβερτς (81′ Ομπαμεγιάνγκ), Μάουντ (82′ Τσουκουεμέκα).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.