Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: “Διπλό” επιστροφής (hls)

Η Μάντσεστερ Σίρι επικράτησε 0-1 της Τσέλσι για τη 19η αγωνιστική της Premier League. Σκόρερ ο Μαχρέζ στο 63'.

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε σημαντική νίκη 0-1 επί της Τσέλσι στο “Στάμφορντ Μπριτζ” για τη 19η αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε το πολύτιμο γκολ στο 63′ με τον Ριχάντ Μαχρέζ και “ψαλίδισε” τη διαφορά απ’ την Άρσεναλ στους πέντε πόντους (Άρσεναλ 44π., Μαν. Σίτι 39π.). Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες με Τσουκουεμέκα και Άκε.

Άτυχη αλλά καλύτερη η Τσέλσι

Η Τσέλσι στάθηκε άτυχη καθώς έχασε στα πρώτα λεπτά τους Στέρλινγκ (5′) και Πούλισικ (22′) εξαιτίας τραυματισμών. Ο Ομπαμεγιάνγκ και ο Τσουκουεμέκα πήραν τις θέσεις τους. Στα πρώτα 20 λεπτά η άμυνα της Τσέλσι είχε περιορίσει τη δημιουργία της Σίτι, με αποτέλεσμα ο Χάαλαντ να μην έχει ούτε μια επαφή με την μπάλα.

Στο 24′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Ζιγιές. Ο Μαροκινός μέσος έκανε ατομική ενέργεια από δεξιά και σούταρε, αλλά ο Κέπα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Στο ημίωρο ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια της Σίτι με το άστοχο σουτ του Γκουντογκάν. Στο 38′ ο Γερμανός μέσος μοίρασε για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος με εξαιρετικό κοντρόλ έφτασε σε δύσκολη τελική προσπάθεια, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 44′ ο Κάρνεϊ Τσουκουεμέκα είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους! Ο 19χρονος έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της Σίτι και οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα προσπάθησαν ν’ απαντήσουν στην αντεπίθεση, ωστόσο ο Κέπα ήταν και πάλι θετικός στην προσπάθεια του Ντε Μπρόινε.

Αλλαγή εικόνας στο δεύτερο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκουαρδιόλα προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Ακάνζι και Λιούις να είναι τα νέα πρόσωπα αντί των Γιουόκερ και Κανσέλο. Στο 51′ ο Άκε έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκών του Κέπα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ντε Μπρόινε δοκίμασε ξανά τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι Λονδρέζοι αντέδρασαν με τον Τιάγκο Σίλβα να χάνει σπουδαία ευκαιρία με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Το δεύτερο μέρος είχε βελτιωμένη εικόνα συνολικότερα με τη Σίτι να είναι πιο απειλητική και την Τσέλσι να παραμένει επικίνδυνη. Στο 59′ ο Σίλβα μοίρασε στον Ντε Μπρόινε, αλλά ο Βέλγος έστειλε την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή. Ο Γκουαρδιόλα αντικατέστησε τους Σίλβα και Φόντεν καθώς το ματς συμπλήρωσε μια ώρα, με τους Μαχρέζ και Γκρίλις να είναι τα φρέσκα πρόσωπα.

Ο ορισμός των “χρυσών αλλαγών”

Οι δύο επιλογές του Πεπ Γκουαρδιόλα πρωταγωνίστησαν στη φάση του 1-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι στο 63′. Ο Ντε Μπρόινε πάσαρε στον Γκρίλις κι εκείνος με παράλληλη μπαλιά έψαξε συμπαίκτη στην περιοχή της Τσέλσι. Ο Κέπα είχε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Μαχρέζ με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το πρώτο γκολ της βραδιάς! Ήταν το δεύτερο γκολ του Αλγερινού στο πρωτάθλημα και έκτο συνολικά στη σεζόν σε 21 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Γκράχαμ Πότερ θέλησε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς και προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 68′. Νέα πρόσωπα οι Χάτσινσον, Χολ και Γκάλαγκερ με τους Κουκουρέγια, Ζιγές και Ομπαμεγιάνγκ (έγινε αλλαγή στην αλλαγή) ν’ αποχωρούν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με το “βαρύ πυροβολικό” τους, τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο 72′. Ο Ντε Μπρόινε δραστηριοποιήθηκε από δεξιά και έβγαλε έξυπνη παράλληλη σέντρα, αλλά ο Νορβηγός φορ δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή σε κενή εστία. Στις καθυστερήσεις ο Τσουκουεμέκα έβγαλε γρήγορα την Τσέλσι στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Χολ, ωστόσο ο νεαρός αριστερός μπακ δεν κατάφερε να βρει στόχο!

Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε τους 39 πόντους και είναι δεύτερη και σε λίγες ημέρες (08/01) θα υποδεχτεί την Τσέλσι εκ νέου, για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Η Τσέλσι έμεινε δέκατη με 25 βαθμούς. Η Σίτι έχει κερδίσει φέτος την Τσέλσι και στο EFL Cup (2-0) στις 9 Νοεμβρίου.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια (68′ Χολ), Κόβατσιτς, Ζακάρια, Ζίγες (68′ Γκάλαγκερ), Στέρλινγκ (5′ Ομπαμεγιάνγκ (68′ Χάτσινσον), Πούλισικ (22′ Τσουκουεμέκα), Χάβερτς

Μαν. Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (46′ Ακάνζι), Στόουνς, Ακέ, Κανσέλο (46′ Λιούις), Ρόδρι (86′ Φίλιπς), Ντε Μπρόινε, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (59′ Μαχρέζ), Χάαλαντ, Φόουντεν (60′ Γκρίλις)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.