Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ 2-1: Λύτρωση με Χάαλαντ (vids)

Ο Νορβηγός μπήκε στο 64' και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο 90+5' με πέναλτι. Με 10 παίκτες έπαιξαν οι Πολίτες από το 26' λόγω αποβολής του Κανσέλο.

Με πρωταγωνιστή και λυτρωτή (ποιον άλλον;) τον Έρλινγκ Χάαλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στη νίκη με 2-1 απέναντι στη Φούλαμ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Premier League. Ο Νορβηγός έφερε (προσωρινά, εν όψει και του Τσέλσι-Άρσεναλ) την ομάδα του στην κορυφή με το γκολ-πέναλτι στο 90+5′.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν προηγθεί με το τέρμα του Άλβαρες (16′), πριν ισοφαριστούν με το πέναλτι του Περέιρα (28′). Σε εκείνη τη φάση μάλιστα ο Κανσέλο αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με 10, μια κόκκινη κάρτα που τελικά δεν στοίχισε…

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Προβάδισμα, αλλά… αποβολή και ισοφάριση από το «πουθενά»!

Οι Πολίτες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας στα πρώτα λεπτά με προσπάθειες των Σίλβα και Ντε Μπρόινε, που σταμάτησαν στον Λένο. Η κυριαχία των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 16′. Ο Γκουντογκάν πέρασε μια υπέροχη κάθτεη πάσα στον Άλβαρες και ο Αργεντινός επιθετικός τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-0.

Μέχρι και τα μισά του ημιχρόνου η Φούλαμ δεν μπορούσε ούτε να κρατήσει μπάλα, ούτε και να δημιουργήσει, αλλά σε μια αντεπίθεση κατάφερε να βρει… λαχείο!

Αυτό διότι ο Κανσέλο υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι, με τον διαιτητή Ίνγκλαντ να του δείχνει και την κόκκινη κάρτα στο 26′. Η φάση πέρασε και από τον έλεγχο του VAR, ο οποίος συμφώνησε με την απόφαση του «άρχοντα της αναμέτρησης». Έτσι δύο λεπτά μετά ο Περέιρα ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έφερε το ματς στα ίσα. Αξιοσημείωτο πως αυτό το σουτ από την άσπρη βούλα ήταν και το μόνο της ομάδας του σε όλο το πρώτο μέρος!

Αν και έκανε λίγη ώρα για να βρει ξανά τον ρυθμό της ούσα με παίκτη λιγότερο, η Σίτι έχασε ευκαιρίες να ανακτήσει το προβάδισμα λίγο πριν την ανάπαυλα. Τα δύο σουτ του Γκρίλις στο 42′ και το 45′ σταμάτησαν στον Λένο, ενώ η κεφαλιά του Ακάντζι στο 45+1′ βρήκε πάλι τον Γερμανό γκολκίπερ σε ετοιμότητα.

Ποιος άλλος; Ο Χάαλαντ!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια… αντιγραφή του πρώτου, με τους 10 ποδοσφαιριστές τουΠεπ Γκουαρδιόλανα ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό. Όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν σε κάποια μεγάλη ευκαίρια. Η παρθενική φάση μετά την ανάπαυλα ήρθε στο 62′ από τη μεριά της Φούλαμ, με τον Γουίλσον να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή.

Δύο λεπτά μετά ο προπονητής των Πολιτών αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές για να βρει το γκολ, περνώντας στο ματς τους Χάαλαντ και Φόντεν. Με το που μπήκε ο Νορβηγός φορ έδωσε… πνοή στην ομάδα του και είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 69′, όμως το τελείωμά του πέρασε παράλληλα από την εστία του Λένο.

O 22χρονος έφτασε σε γκολ στο 74′, αλλά αυτό δε μέτρησε ύστερα και από την υπόδειξη του VAR, το οποίο υπέδειξε οφσάιντ. Τελικά η πίεση της Σίτι απέφερε καρπούς στις καθυστερήσεις του αγώνα.

O Ντε Μπρόινε κέρδισε πέναλτι και ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε από την άσπρη βούλα το τελικό 2-1, λυτρώνοντας την ομάδα του!

Η ταυτότητα του ματς:

Premier League: 15η αγωνιστική, «Etihad Stadium»

Διαιτητής: Ίνγκλαντ

Κίτρινες: 45+3′ Σίλβα, 90+5′ Χάαλαντ – 7′ Περέιρα, 45′ Ριντ, 63′ Τέτε, 90′ Ρόμπινσον

Κόκκινη: 26′ Κανσέλο

Σκόρερ: 16′ Άλβαρες, 90+5′ (πεν.) Χάαλαντ – 28′ (πεν.) Περέιρα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ακάντζι, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκουντογκάν (90+7′ Ντίας), Γκρίλις (64′ Φόντεν), Σίλβα, Άλβαρες (64′ Χάαάντ)

ΦΟΥΛΑΜ (Σίλβα): Λένο, Ρόμπινσον, Ριμ, Ντιόπ, Τέτε, Ριντ, Παλίνια, Γουίλσον (76′ Τζέιμς), Περέιρα (88′ Χάρις), Γουίλιαν (80′ Μπαμπού), Κάρλος Βινίσιους (76′ Κέρνεϊ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.