Λέστερ- Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Ο Ντε Μπρόινε έδωσε τη λύση! (hls)

Η Λέστερ έκλεισε όλες τις γραμμές της, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη με 1-0 καθώς χρειάστηκε ένα φάουλ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Η Λέστερ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης βρέθηκε πίσω από το κέντρο, ενώ η Σίτι είχε την μπάλα στα πόδια της και τις ευκαιρίες για γκολ. Την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι χρεώθηκε ο Γκουντογκάν στο 9ο λεπτό. Ο 32χρονος Γερμανός με ανάποδη κεφαλιά στην κίνηση προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γουόρντ μπλόκαρε. Στο 12′ ο Ρόδρι όπως ο Γκουντογκάν δημιουργήσε νέα ευκαιρία, ύστερα από γύρισμα του Ντε Μπρόινε αλλά ο γκολκίπερ της Λέστερ έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπερνάρντο Σίλβα δοκίμασε με δυνατό σουτ, αλλά ο Γουόρντ έκανε σπουδαία επέμβαση με τα πόδια για να κρατήσει το 0-0. Η Λέστερ στο 24ο λεπτό με τον Μπαρνς σημείωσε την πρώτη της τελική στο ματς. Ο 24χρονος Βρετανός γύρισε επικίνδυνα στην κλειστή γωνία του Έντερσον, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Σίτι οδήγησε την μπάλα σε κόρνερ. Η οπισθοχώρηση της Λέστερ στο πρώτο 45άλεπτο απέδωσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Οι «πολίτες» με τον Ρόδρι στο 46ο λεπτό «άγγιξαν» το 1-0, αλλά το πλασέ του Ισπανού πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γουόρντ. Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος στο 49′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από καλοχτυπημένο φάουλ. Αυτό είναι το πρώτο τέρμα των «πολιτών» απο τις 17 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας. Σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν τα 0-0 με Κοπεγχάγη, Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Champions League και η ήττα από τη Λίβερπουλ με 1-0.

Στο 53ο λεπτό ο Τίλεμανς «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον με φοβερό βολέ. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων κατάφερε να ακουμπήσει ελάχιστα την μπάλα για να αποτρέψει την ισοφάριση της Λέστερ. Ο Ιεανάτσο πέρασε αλλαγή στο 72′ στη θέση του Βάρντι και πέντε λεπτά μετά απείλησε τον Έντερσον με πλασέ. Στο 90+2′ παρολίγο να σκοράρουν το αυτογκόλ της χρονιάς με «καραμπόλα» οι Στόουνς και Ντίας. Οι «αλεπούδες» πίεσαν την Σίτι τα τελευταία λεπτά του αγώνα, προκειμένου να πάρουν έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά οι «πολίτες» έφυγαν από το  «King Power Stadium» με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Οι γηπεδούχοι παρέμειναν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη με 11 βαθμούς στην 17η ζώνη. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και η παρέα του ανέβηκαν στην 1η θέση με 29 και περιμένουν το αποτέλεσμα του αγώνα Άρσεναλ-Νότιγχαμ Φόρεστ, το οποίο θα κρίνει την κορυφή της Premier League.

Την επόμενη αγωνιστική η Λέστερ ταξιδεύει στο Λίβερπουλ για την αναμέτρηση με την Έβερτον (05/11, 19:30, NS). Η Μάντσεστερ Σίτι επιστρέφει στο «Έτιχαντ» για το παιχνίδι με τη Φούλαμ (05/11, 17:00, NS).

Τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ

Οι συνθέσεις:

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς, 3-4-3):Γουόρντ, Φας, Αμάρτι, Σογιοντσού (72′ Ντάκα), Τζάστιν, Τίλεμανς, Καστάν, Ντιούσμπερι-Χολ (45′ Μεντί), Μπαρνς, Μάντισον, Βάρντι (72′ Ιεανάτσο).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα, 4-2-3-1): Έντερσον, Στόουνς, Ζοάο Κανσέλο, Λαπόρτε, Ακάνζι (72′ Ντίας), Γκουντογκάν, Γκρίλις, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Άλβαρες (77′ Φόντεν).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.