Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Οι «ρεντς» απέδειξαν ότι θα είναι πάντα… ντέρμπι! (hls)

Μπορεί φέτος η Λίβερπουλ να μην έχει αρχίσει καλά την σεζόν αλλά το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι είναι κάτι το... αλλιώτικο. Και θα είναι πάντα ντέρμπι! Ο Σαλάχ πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 76ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ μπορεί να μπήκε στο ντέρμπι της Premier League ως 12η όμως αυτά δεν παίζουν κανένα ρόλο όταν μιλάμε για παιχνίδι κόντρα στην Σίτι! Οι «ρεντς» έκαναν το τέλειο ματς από πλευράς τακτικής και με τον Σαλάχ να πλασάρει σωστά στο 76ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν την βαρύνουσας σημασίας νίκη, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights

Λίγες φάσεις, πολύ… τακτική

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο χορτάρι αλλά συνολικά στο πρώτο 45λέπτο, οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες. Από το 7ο λεπτό και μετά η Μάντσεστερ Σίτι ισορρόπησε την κατάσταση και με αιχμή του δόρατος τον Χάαλαντ στις αντεπιθέσεις, δημιούργησε ορισμένες καλές στιγμές.

Πρώτη που απείλησε σημαντικά την αντίπαλη εστία ήταν πάντως η Λίβερπουλ στο 24ο λεπτό με τον Ρόμπερτσον να σουτάρει ψηλά έπειτα από ασταθή επέμβαση-έξοδο του Έντερσον σε σέντρα.

Από το 35′ έως το 40′ ο Χάαλαντ έκανε αισθητή την παρουσία του από αέρος αλλά η πρώτη κεφαλιά του πέρασε έξω, ενώ η δεύτερη, έπειτα από τρομερή μπαλιά του Ντε Μπρόινε, κατέληξε στην αγκαλιά του Άλισον.

«Φωτιά» από το πουθενά

Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μετουσίωσε αυτή την υπεροχή της σε τεράστια φάση στο 50ο λεπτό με τον Σαλάχ να βγαίνει φάτσα με τον Έντερσον, αλλά τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να λέει «όχι», βρίσκοντας ακριβώς όσο χρειαζόταν την μπάλα για να μην καταλήξει στην εστία.

Δύο λεπτά αργότερα (52′) ο Φιλ Φόντεν νόμιζε ότι άνοιξε το σκορ, έπειτα από τραγικό λάθος του Άλισον, όμως ο Άντονι Τέιλορ ακύρωσε το τέρμα αφότου το είδε στο VAR λόγω φάουλ του Χάαλαντ πάνω στον Φαμπίνιο στο ξεκίνημα της φάσης.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Λίβερπουλ ξεχύθηκε μπροστά και «άγγιξε» ξανά το 1-0. Ο Σαλάχ σέντραρε υποδειγματικά, όμως η κεφαλιά του Ντιόγκο Ζότα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός ήταν φρενήρης και στα επόμενα λεπτά με την Σίτι να φτάνει και πάλι κοντά στο γκολ στο 64ο λεπτό. Ο Χάαλαντ πλάσαρε από καλή θέση, όμως ο Άλισον εκτινάχτηκε και ουσιαστικά ισοφάρισε το προηγούμενο λάθος του στο ακυρώθεν γκολ, με μία εξαιρετική επέμβαση.

Ο Σαλάχ δεν συγχωρεί δεύτερη φορά

Στο 76ο λεπτό όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ βγήκε εκ νέου τετ-α-τετ με τον Έντερσον. Και αυτή την φορά ο Βραζιλιάνος πορτιέρο δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο, όπως έκανε στο 50′. Ο Αιγύπτιος με το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα άνοιξε το σκορ, με τον Άλισον να πιστώνεται την ασίστ με το καπληκτικό βολέ του.

Μεγάλο μερίδιο της ευθύνης πέφτει στον Κανσέλο που έκανε ένα λάθος που δεν το συνηθίζει και ο Σαλάχ κατάφερε να γυρίσει για να βγει στο… ξέφωτο και να πλασάρει εύστοχα.

Διαχείριση, νεύρα και μεγάλο τρίποντο

Η Λίβερπουλ διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υπέρ της προβάδισμα στα εναπομείναντα 20 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) και αν μπορούμε να πούμε ότι μία ομάδα έφτασε πιο κοντά σε ακόμη ένα γκολ, αυτή ήταν αναμφίβολα η Λίβερπουλ που εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους από την προσπάθεια της Σίτι να ισοφαρίσει.

Τα νεύρα πάντως όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν με τον Γιούργκεν Κλοπ να αποβάλλεται στο 86′ έπειτα από έντονη διαμαρτυρία του. Παράλληλα, στο τέλος είδαμε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν με το πάγωμα του ρυθμού να ευνοεί τους «ρεντς» που πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (72′ Χέντερσον), Τιάγκο, Έλιοτ (72′ Καρβάλιο), Ζότα (98′ Τσιμίκας), Σαλάχ (90′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Φιρμίνιο (72′ Νούνιες)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν (89′ Άλβαρες), Μπερνάρντο Σίλβα, Χάαλαντ, Φόντεν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.