Άρσεναλ: Είναι το «Νο 9» που έψαχνε ο Αρτέτα;

Η τελευταία σεζόν του Αλεξάντρ Λακαζέτ στην Premier League με την Άρσεναλ περιλάμβανε 30 εμφανίσεις. Και σε αυτό το διάστημα, πέτυχε τόσα γκολ, όσα πέτυχε ο Γκάμπριελ Ζεσούς σε ένα απόγευμα.

Αν αυτό υποδηλώνει ότι ο Βραζιλιάνος των 52 εκατομμυρίων ευρώ είναι η άμεση αναβάθμιση που απαιτείται για την Άρσεναλ στην επίθεση, κάποιοι διατηρούν τις αμφιβολίες τους, γιατί τα τέσσερα γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γουότφορντ μπορεί να ήταν λίγο παραπλανητικά. Κι αυτό γιατί ο Βραζιλιάνος σκόραρε άλλες 4 φορές στα υπόλοιπα 27 παιχνίδια που έπαιξε.
Η έλλειψη σκοραρίσματος από τους επιθετικούς της, ήταν ένας από τους παράγοντες που στοίχισαν στην Άρσεναλ την έξοδο στο Champions League κι αυτό πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Σίγουρα ο αντικαταστάτης του Λακαζέτ, θα προσθέσει την απαραίτητη ενέργεια στο τελευταίο τρίτο, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί να έχει μεγαλύτερη παραγωγικότητα, που είναι και το ζητούμενο για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.
Οι τρεις πρώτοι σκόρερ των «κανονιέρηδων» στην Premier League την περασμένη σεζόν, ήταν οι Σάκα, Σμιθ-Ρόου και Όντεγκαρντ, τρεις ποδοσφαιριστές, που δεν είναι καθαρόαιμοι επιθετικοί.

Ο Ζεσούς, πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας του σεζόν στο «Etihad Stadium» στη δεξιά πλευρά, φαινομενικά το προτιμούσε, προφανώς χαρούμενος που παραιτήθηκε από την «ευθύνη» να βρει δίχτυα.
Έφτασε στην Άρσεναλ για να πάρει τη φανέλα με το Νο 9 του Λακαζέτ και να πει: «Είμαι το Νο 9». Και ενώ μπορεί να είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για αυτόν να επιστρέψει στα πλάγια, ώστε ο Έντι Ενκέτια να μπορεί να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής, αλλά υποτίθεται ότι υπέγραψε για να παίξει φορ.

Ο Αρτέτα επιθυμούσε δύο πολύ «βαριά» ονόματα γι΄αυτόν τον ρόλο. Τον Χάλαντ ή τον Βλάχοβιτς. Τελικά πήρε έναν παίκτη με πολύ ενέργεια στο παιχνίδι του, που τρέχει και πιέζει ακατάπαυστα αλλά αποτελεί ερωτηματικό, αν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του σκοραρίσματος. Τα μετάλλια και οι διακρίσεις του με τη Μάντσεστερ Σίτι, μπορεί να «καμουφλάρουν» τα πραγματικά γεγονότα.

Ο Ζεσούς είχε αποκτηθεί από τη Μάντσεστερ Σίτι ως ένας παίκτης που θα πετυχαίνει πολλά γκολ, αλλά ποτέ δεν εξελίχτηκε σε επιθετικό παγκόσμιας κλάσης. Μάλιστα στην Άρσεναλ, καλώς ή κακώς, η παραγωγικότητα του μπορεί να κρίνει και τη «βασιλεία» του Μικέλ Αρτέτα στο Λονδίνο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.