Πεπ vs Κλοπ: Ποιος ξοδεύει περισσότερα;

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τον τίτλο στην premier league. Ο τίτλος κρίθηκε στο νήμα και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ποια όμως από τις δύο ομάδες ξοδεύει περισσότερα χρήματα;

Η ανατροπή της τελευταίας στιγμής, το 0-2 της Άστον Βίλα, που έγινε 3-2 υπέρ της Σίτι, άφησε την Λίβερπουλ με άδεια χέρια, με τους κόκκινους να τερματίζουν για μία ακόμη φορά δεύτεροι με τη διαφορά να είναι μόλις 1 βαθμός.

Ήδη οι δυο τους άρχισαν να ξοδεύουν προκειμένου να είναι πάλι σε θέση να διεκδικήσουν τον τίτλο. Χάαλαντ και Νούνιες είναι τα 2 λαμπερά, πανάκριβα πετράδια στο στέμμα της σεζόν 2022-23 για τις δύο υπερομάδες του νησιού.

Η Σίτι είναι μία από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου, με την Λίβερπουλ να μοιάζει “σοφότερη” στις επενδύσεις της. Τον Ιανουάριο του 18 οι κόκκινοι πήραν πάνω από 145 εκατομμύρια λίρες με την πώληση του Κουτίνιο, ποσό το οποίο επένδυσαν φέρνοντας στο Άνφιλντ τους βασικότατους Φαν Ντάικ και Άλισον.

Οι αριθμοί λένε ξεκάθαρα πάντως ότι οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ κάθε άλλο παρά με φειδώ φέρονται στις μετεγγραφές. Από το 2016 που ο Γκουαρντιόλα μετακόμισε στην Αγγλία, ούτε λίγο ούτε πολύ η Σίτι έχει ξοδέψει σχεδόν 700 εκατομμύρια λίρες. Από την άλλη πλευρά ο Κλοπ έχει ξοδέψει λίγο παραπάνω από τα μισά, 372 εκατομμύρια λίρες.

Κατά μέσο όρο οι Πολίτες ξοδεύουν πάνω από 110 εκατομμύρια τη χρονιά με τους Κόκκινους να είναι λίγο πάνω από τα 60 ανά σεζόν. Στο γράφημα που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά τα ποσά που έχουν διαθέσει οι δύο ομάδες από τη στιγμή που Πεπ και Κλοπ είναι αντιμέτωποι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.