Το νέο γήπεδο της Έβερτον βγάζει το Λίβερπουλ από την… UNESCO (και στοιχίζει μισό δισ.)!

Η Έβερτον έχει ήδη αρχίσει την κατασκευή του νέου της γηπέδου, το οποίο θα κοστίσει στο σύλλογο κάτι περισσότερο από μισό δισ. ευρώ, αλλά και μια θέση στη λίστα της UNESCO!

Στο θρυλικό Goodison Park, η Έβερτον πέρασε αξέχαστες στιγμές. Στο γήπεδο που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του πριν από… 129 χρόνια και κόστισε τότε 3.000 λίρες, τα “ζαχαρωτά” γιόρτασαν την κατάκτηση οκτώ πρωταθλημάτων και στο μουσείο του συλλόγου προστέθηκαν πέντε Κύπελλα Αγγλίας, εννέα Charity Shields και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Εκεί οι οπαδοί της Έβερτον χαμογέλασαν και έκλαψαν, πανηγύρισαν και αγχώθηκαν. Όμως όλα αυτά θα μπουν σύντομα στο ντουλάπι των αναμνήσεων, καθώς η Έβερτον έχει ήδη αρχίσει την κατασκευή του νέου της γηπέδου, το οποίο θα κοστίσει στο σύλλογο κάτι περισσότερο από μισό δισ. ευρώ, αλλά και τη θέση του Λίβερπουλ στην UNESCO!

To νέο “σπίτι” της Έβερτον κατασκευάζεται στην περιοχή του Blamley – Moore, μια πρώην εμπορική αποβάθρα που βρίσκεται δίπλα σε μια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων. Το νέο γήπεδο αναμένεται να γίνει η “καρδιά” μιας νέας ανάπτυξης μικτής χρήσης στην περιοχή που θα περιλαμβάνει καταστήματα, κατοικίες και άλλους χώρους.

Το γήπεδο θα έχει 53.000 θέσεις και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τη σεζόν 2024-25, ενώ η Έβερτον ήδη έχει παρουσιάσει μέσω των social media την πρόοδο των εργασιών.

Το μοναδικό πρόβλημα που προκαλεί το νέο γήπεδο της Έβερτον στην πόλη του Λίβερπουλ είναι η διαγραφή της περιοχής από τον κατάλογο της UNESCO!

Το Bramley-Moore Dock βρίσκεται εντός της Ναυτιλιακής Εμπορικής Πόλης του Λίβερπουλ (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) και έχει μια σειρά από στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν ή έχουν γίνει πια ερείπια, τα οποία η Έβερτον δεσμεύτηκε ότι θα συντηρήσει.

Παρόλα αυτά, το 2021, η UNESCO συνέστησε να χάσει η πόλη το καθεστώς της, με την εμπορική ανάπτυξη στο Bramley-Moore Dock να είναι ένας από τους λόγους, μαζί με τη μακροχρόνια ανάπτυξη της προκυμαίας και το ευρύτερο έργο στο Liverpool Waters.

Μάλιστα η UNESCO εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι το νέο γήπεδο “θα είχε εντελώς απαράδεκτες σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην αυθεντικότητα, την ακεραιότητα και την εξαιρετική παγκόσμια αξία του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς.”

Όλα αυτά λίγο ενδιαφέρουν τους φιλάθλους της Έβερτον, οι οποίοι αφού γλίτωσαν από το σοκ του… παραλίγο υποβιβασμού, ονειρεύονται καλύτερες ημέρες για την ομάδα τους στο νέο γήπεδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.