Μίκελ Μερίνο: Είναι ο εκλεκτός του Πεπ;

Ο Μίκελ Μορένο είναι υποψήφιος αντικαταστάτης του Φερναντίνιο για την μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη ρήτρα αποδέσμευσης των 50 εκατομμυρίων λιρών του Μίκελ Μερίνο, υποδηλώνοντας ότι ο μέσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Φερναντίνιο την επόμενη σεζόν. Ο βετεράνο Βραζιλιάνος μέσος, δήλωσε πως θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι μετά από εννέα χρόνια υπηρεσίας στο Etihad για να βρει κάπου αλλού περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα χρειαστεί έναν νέο χαφ, για back up του συμπατριώτη του Ρόδρι και το αφεντικό της Σίτι έχει ξεχωρίσει τον πρώην παίκτη της Νιούκαστλ, καθώς στοχεύει να ενισχυθεί στο κέντρο του.

Ανάμεσα στα πολλά ταλέντα του διεθνή Ισπανού, είναι η ικανότητά του να παίζει τις διεισδυτικές πάσες. Αν και δεν είναι ένας τυπικός δημιουργικός κεντρικός μέσος που μοιράζει συνεχώς ασίστ, έχει σκοράρει τρεις φορές, ενώ έχει μοιράσει και τέσσερις ασίστ σε 28 παιχνίδια της LaLiga αυτή τη σεζόν. Γεννημένος στην Παμπλόνα, έχει ταλέντο στο να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή. Εξαιρετικός και στον αέρα, ένα από τα βασικά του όπλα στις στημένες φάσεις. Επίσης, είναι ικανός να κερδίζει αρκετά φάουλ ώστε να τα εκμεταλλευτεί η ομάδα του, κερδίζοντας 59 φάουλ στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

Μία από τις ανησυχίες του Γκουαρδιόλα θα είναι αν θα μπορέσει να βρει έναν παίκτη που θα είναι σε θέση να συνδυάσει τις ηγετικές και τεχνικές ιδιότητες που απαιτούνται για τον ρόλο στο σύστημά του 4-3-3, και σίγουρα δεν υστερεί σε αυτή την κατηγορία. Έχει κερδίσει την κατοχή στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου 121 φορές στη LaLiga, μόνο ο πρώην μαθητής του Γκουαρδιόλα, Σέρχιο Μπουσκέτς (154) έχει καλύτερο ρεκόρ.

O Ισπανός επέστρεψε στην πατρίδα του το καλοκαίρι του 2018 μετά από αποτυχημένα περάσματα από την Γερμανία και Αγγλία όπου φόρεσε την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Νιουκάστλ. Στην Βεστφαλία μέτρησε μόλις 9 συμμετοχές, δεν ακούμπησε και έφτιαξε βαλίτσες για τον βορρά της Αγγλίας. Οι ανθρακωρύχοι αποφάσισαν να τον αγοράσουν και να γίνει μόνιμος κάτοικος, όμως το μετάνιωσαν γρήγορα, Ο Μερίνο δεν προσαρμόστηκε ποτέ και ύστερα από 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μπήκε εκ νέου στο αεροπλάνο και επέστρεψε στην Ισπανία όπου διασκεδάζει και πάλι παίζοντας ποδόσφαιρο. Λέτε να ξαναγυρίσει λόγω Πεπ και Σίτι, ο χρόνος θα δείξει….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.