Τα ρεκόρ του απαραίτητου Χάρι Κέιν και η Γιουνάιτεντ

Είναι κατανοητό ότι τα ρεκόρ του Κέιν στην Πρέμιερ Λιγκ είναι αρκετά για να κάνουν οποιονδήποτε σύλλογο να κουνήσει την ουρά του στη σκέψη ότι θα έχει τον απόλυτο σκοπευτή να ηγείται της επίθεσης του.

Ο Χάρι Κέιν ανακηρύχθηκε ο παίκτης του μήνα Μαρτίου στην Premier League, κερδίζοντας το βραβείο για έβδομη φορά στην καριέρα του. Το βραβείο του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας τον φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, τον μοναδικό άλλο ποδοσφαιριστή που το έχει κερδίσει σε επτά περιπτώσεις, και αντιπροσωπεύει το πρώτο του μηνιαίο έπαθλο από τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο επιθετικός της Τότεναμ σημείωσε τέσσερα γκολ τον Μάρτιο, σημειώνοντας ένα γκολ στην εντός έδρας συντριβή της Έβερτον με 5-0, καθώς και στην εκτός έδρας νίκη (0-2) επί της Μπράιτον, αλλά και στην ήττα (3-2) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ. Ο Κέιν ολοκλήρωσε τα κατορθώματα του καταγράφοντας δύο ασίστ για τον Σον , καθώς η ομάδα του Αντόνιο Κόντε σημείωσε μια κρίσιμη νίκη (3-1) στο ντέρμπι του Λονδίνου επί της Γουέστ Χαμ (12 γκολ και πέντε ασίστ).

Ο καρποφόρος μήνας του τον οδήγησε επίσης να ισοφαρίσει το ρεκόρ του σπουδαίου Μπόμπι Τσάρλτον με 49 γκολ για τη χώρα του, μόλις τέσσερα γκολ λιγότερα από το ρεκόρ των Τριών Λιονταριών του Γουέιν Ρούνεϊ με 53 γκολ, με πέναλτι εναντίον της Ελβετίας σε φιλική αναμέτρηση κατά τη διάρκεια της διεθνούς διακοπής. Ο Κέιν επίσης έχει δώσει 20 ασίστ στην Premier League στον Σον. Το δίδυμο της Τότεναμ έχει επίσης συνδεθεί για συνολικά 39 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ, τρία περισσότερα από το προηγούμενο ρεκόρ που έθεσαν οι Λάμπαρντ και Ντρογκμπά, το οποίο ξεπέρασαν τον Φεβρουάριο στην νίκη επί της Λιντς Γιουνάιτεντ (4-0). Η προσπάθεια της Τότεναμ για να μπει στην τετράδα και να βγει στο Champions League θα συνεχιστεί την Κυριακή (3/4), όταν θα υποδεχθεί την Νιουκάστλ, εναντίον της οποίας ο Κέιν έχει συμμετοχή σε επτά γκολ (πέντε γκολ, δύο ασίστ) στις τέσσερις τελευταίες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα.

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ – ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να αξίζει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια λίρες, αν όχι πολύ περισσότερο, κάτι που δεδομένου ότι είναι 29χρονος θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές δυσκολίες. Ωστόσο, εάν οι Λονδρέζοι αποτύχουν να μπουν στην πρώτη τετράδα, θα φανταζόταν κανείς ότι μπορεί να είναι δύσκολο να τον κρατήσουν δεσμευμένο αυτή τη φορά.

Παρά το γεγονός ότι ο Κέιν ήθελε να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, δεν υλοποιήθηκε ποτέ λόγω της αποτίμησης του ισχυρού άνδρα της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ένα πρόβλημα. Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ ελπίζει να το ξεπεράσει προσφέροντας τον ‘Αντονι Μαρσιάλ ως γλυκαντικό στη συμφωνία. Ο Γάλλος που βρίσκεται με την μορφή δανεισμού στη Σεβίλλη, θα μπορούσε να παίξει στο τραπέζι ως αντάλλαγμα.

Ο αρχηγός της Αγγλίας δεν απέχει ποτέ από τα πρωτοσέλιδα στις μέρες μας, ειδικά όταν πρόκειται για μεταγραφικές συζητήσεις. Ήταν η Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι, αλλά φαίνεται ότι η συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα μπορούσε να είναι βασική υποψήφια. Έτσι λοιπόν, είναι σαφές πως τα ρεκόρ που σπάει ο Άγγλος φορ, είναι αρκετά για να βάλει κάποιος σύλλογος βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αγοράσει. Ο τελευταίος μεγάλος επιθετικός που μετακόμισε που έκανε το δρομολόγιο Λονδίνο – Μάντσεστερ, ήταν ο Βούλγαρος Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος έκανε σπουδαία πράγματα και στο παλιό White Hart Lane, αλλά και στο Old Traford αργότερα. Μερικά χρόνια πριν, ο γεννημένος στο Λονδίνο Τέντι Σέριγχαμ μετά από σπουδαία καριέρα στην Τότεναμ, ανηφόρισε στο Μάντσεστερ και σήκωσε τρεις φορές την Premier League και μία το Champions League. Μετά από τέσσερις σεζόν επέστρεψε στο Λονδίνο για ακόμα δύο χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.