Ρόι Χόντγκσον: «Εθισμένος» στο ποδόσφαιρο

Ο Ρόι Χόντγκσον θα ηγηθεί της Γουότφορντ, στην προσπάθεια του αγγλικού συλλόγου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι «Hornets» βρίσκονται στη 19η θέση της βαθμολογίας και ελπίζουν ότι με αυτόν τον έμπειρο τεχνικό θα αποφύγουν το μοιραίο. Ο Χόντγκσον αποσύρθηκε από την ενεργό δράση την περασμένη σεζόν όταν έφυγε από την Κρίσταλ Πάλας λέγοντας ότι ήταν καιρός να «απομακρυνθεί από τις σκληρότητες του ποδοσφαίρου της κορυφαίας κατηγορίας», αλλά ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας επέστρεψε στο τιμόνι μιας ομάδας της Premier League, μετά την απόλυση, νωρίτερα τη Δευτέρα, του Κλαούντιο Ρανιέρι. Η ιεραρχία της Γουότφορντ δεν περίμενε πολύ για να φέρει τον νέο της προπονητή, στη 15η αλλαγή τεχνικού, από τότε που η οικογένεια Πότζο ανέλαβε τον σύλλογο το 2012!

Υπό τον Ρανιέρι, ο σύλλογος του Λονδίνου έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού και ο Χόντγκσον θα πρέπει να εξασφαλίσει την επιβίωση της Γουότφορντ στο νέο του ρόλο. Θα κάνει το ντεμπούτο του στις 5 Φεβρουαρίου εναντίον της ουραγού του πρωταθλήματος, Μπέρνλι. Ο Χόντγκσον είναι στο ποδόσφαιρο εδώ και μισό αιώνα. Η Γουότφορντ γίνεται η 17η ομάδα την οποία αναλαμβάνει. Τα κατάφερε επίσης σε διεθνές επίπεδο, κυρίως για μια τετραετία με την Εθνική Αγγλίας που ολοκληρώθηκε στο Euro 2016 όταν η ομάδα του κατέρρευσε, σε μια περιβόητη ήττα στoυς «16» από την Ισλανδία.

Ο νέος προπονητής της Γουότφορντ, φέρεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο έξι μηνών και στα 74 του χρόνια, επεκτείνει το δικό του ρεκόρ ως ο γηραιότερος που έχει προπονήσει ομάδα στην Premier League. Πριν δώσει τα ηνία της Κρίσταλ Πάλας στον Πάτρικ Βιεϊρά φέτος, πέρασε τέσσερα χρόνια στον σύλλογο, ενώ είχε έρθει τον Σεπτέμβριο του 2017. Παρά το γεγονός ότι έχασε τα πρώτα τρία παιχνίδια του ως επικεφαλής της ομάδας, η Κρίσταλ Πάλας ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 11η θέση.

O Χόντγκσον έχει άφθονη εμπειρία στη μάχη με τον υποβιβασμό, έχοντας προπονήσει τη Φούλαμ και τη Γουέστ Μπρόμιτς σε παρόμοιες καταστάσεις. Θα έχει διάστημα δύο εβδομάδων για να προετοιμάσει την ομάδα του για τον πρώτο του αγώνα όπως προείπαμε, σε μία πολύ σημαντική μάχη για τον υποβιβασμό, με την ουραγό Μπέρνλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.