Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μάρκους Ράσφορντ είσαι εδώ;

Αφού άντεξε τους δυσκολότερους μήνες της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Μάρκους Ράσφορντ βρέθηκε ξανά στους πίνακες των σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 24χρονος επιθετικός σημείωσε το πρώτο του γκολ από τον Οκτώβριο εναντίον της Μπρέντφορντ πριν συνεχίσει με θεαματικό τρόπο τρεις μέρες αργότερα με το νικητήριο κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να πλησιάζει στα τέλη του 2022, εξετάζουμε αν το προϊόν της ακαδημίας των “κόκκινων διαβόλων” επιστρέφει την ιδανική στιγμή. Τα 11 περσινά γκολ του σε συνδυασμό με 9 ασίστ τον έβαλαν δίπλα στους μεγάλους παίκτες της κατηγορίας, μόνο οι Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Μπρούνο Φερνάντες (Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χέουνγκ-Μιν Σον ( Τότεναμ), Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ) και Πάτρικ Μπάμφορντ (Λιντς) συνέβαλαν περισσότερο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως πρέπει αυτή τη σεζόν. Ένας τραυματισμός στον ώμο που τον ταλαιπώρησε για περισσότερους από έξι μήνες. Χειρουργήθηκε τελικά μετά το καθυστερημένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάνοντας το ξεκίνημα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα. Οι εβδομάδες που ακολούθησαν έφεραν μεγάλη αναστάτωση για όλους στο Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένου του Ράσφορντ. Ο Σόλσκιερ απολύθηκε μετά την ντροπιαστική ήττα με την Γουότφορντ (4-1). Ο Μάικλ Κάρικ ανέλαβε προσωρινά, προτού η ιεραρχία του συλλόγου επιλέξει να διορίσει τον προσωρινό προϊστάμενο Ραλφ Ράνγκνικ ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης δομικής ανασυγκρότησης.

Αρχικά, ο Ράσφορντ συνέχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, μάλιστα ο Ράνγκνικ τον αποκατέστησε ακόμη και σε ρόλο σέντερ φορ για τα δύο πρώτα παιχνίδια του ως επικεφαλής. Ωστόσο, έμεινε μακριά από τα γκολ και έκτοτε έχει περιοριστεί σε αναπληρωματικές εμφανίσεις. Ένα γκολ στις καθυστερήσεις εναντίον της Μπρέντφορντ (1-3), ήταν το πρώτο του γκολ σε 12 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και τρεις μέρες αργότερα το γκολ νίκης κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Η προσπάθεια να διαχειριστεί τόσους πολλούς επιθετικούς υψηλού προφίλ δεν είναι εύκολη υπόθεση για τον Ράνγκνικ. Σαφώς, ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η αυτοπεποίθηση για έναν νεαρό επιθετικό. Μετά τη νίκη της Γουέστ Χαμ, ο Ράνγκνικ είπε: “Eχει σχεδόν ό,τι χρειάζεται ένας σύγχρονος επιθετικός. Έχει ρυθμό, ικανότητες, έχει το μέγεθος και τη σωματική ικανότητα ενός επιθετικού και στο τέλος όλα είναι θέμα αυτοπεποίθησης για τους επιθετικούς. «Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα δύο γκολ έχουν ανεβάσει το επίπεδο αυτοπεποίθησης στον Μάρκους, αλλά τώρα είναι να κάνουμε βήματα, για να το δείξουμε σε τακτική βάση. «Είναι θέμα συνέχειας τώρα και νομίζω ότι μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για το υπόλοιπο της σεζόν για εμάς».

Ο Ράσφορντ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Ντουμπάι, καθώς η Πρέμιερ Λιγκ κάνει το δεύτερο χειμερινό διάλειμμα στην ιστορία. Αν και η διακοπή δύσκολα θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για τον Άγγλο. Όταν επιστρέψει η ομάδα αρχίζει τις υποχρεώσεις της στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Μίντλεσμπρο, ακολουθούν τρία ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και ύστερα η συνάντηση των ’16’ του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Κοιτάζοντας πιο μπροστά, η καλή φόρμα του συλλόγου θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ράσφορντ να εμφανιστεί στα φιλικά της Αγγλίας εναντίον της Ελβετίας και της Ακτής Ελεφαντοστού τον Μάρτιο, έχοντας παίξει μόνο βοηθητικό ρόλο στα κατορθώματα των Τριών Λιονταριών στο Euro 2020 το περασμένο καλοκαίρι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.