Έβερτον-Άρσεναλ 2-1: Ανατροπή-θρίλερ στο φινάλε! (hls)

Η Έβερτον χρειάστηκε να κάνει την υπέρβαση για να φτάσει στην εντός έδρας νίκη επί της Άρσεναλ και να ανέβει στη βαθμολογία της Premier League

Μεγάλη ανατροπή χρειάστηκε να κάνει η Έβερτον στο φινάλε της αναμέτρησης της Δευτέρας (6/12) με την Άρσεναλ στο Γκούντισον Παρκ για να φτάσει στη νίκη με σκορ 2-1, που είναι η πρώτη μετά από έξι ήττες και δύο ισοπαλίες, και να ανέβει στην 12η θέση της βαθμολογίας της Premier League και να φτάσει στους 18 βαθμούς. Για τους κανονιέρηδες ήταν η δεύτερη σερί ήττα, που τους άφησε στην 7η θέση και στους 23 βαθμούς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Ρισάρλισον και Γκρέι, οι οποίοι σκόραραν στο 79ο και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+2′) αντίστοιχα. Για τους ηττημένους είχε ανοίξει το σκορ ο Έντεγκαρντ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (45’+2′). Όπως γίνεται αντιληπτό, το παιχνίδι είχε χαρακτήρα θρίλερ!

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Έβερτον, Ρισάρλισον, νωρίτερα, στο 44ο και στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, πέτυχε άλλα δύο γκολ, τα οποία, όμως, ακυρώθηκαν με παρέμβαση του VAR, καθώς ήταν οριακά εκτεθειμένος. Το τρίτο μέτρησε! Στο γκολ του Γκρέι η μπάλα βρήκε πρώτα το δοκάρι και μετά πήγε στα δίχτυα.

Στην αναμέτρηση, με την οποία έκλεισε η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Premier League, η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι και την κατοχή της μπάλας, που έφτασε σε ποσοστό 64% για τους κανονιέρηδες. Στο 84ο είχαν και δοκάρι με τον Ενκέτια. Η Έβερτον, όμως, αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική και πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το γήπεδο να χειροκροτάει τιμώντας τη μνήμη του εξάχρονου Άρθουρ Λαμπίνο Χιουζ, τον οποίο σκότωσε ο πατέρας του. Λίγο αργότερα, στο 27ο λεπτό, οπαδοί της Έβερτον αποχώρησαν από το γήπεδο για να διαμαρτυρηθούν στους ιδιοκτήτες για την κακή πορεία της ομάδας. Το “27” συμβολίζει τα χρόνια που η ομάδα έχει μείνει χωρίς τίτλο.

Έβερτον (Ρ. Μπενίτεθ): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Μίνα (31′ Χόλγκεϊτ), Κιν, Γκόντφρεϊ, Γκόρντον (87′ Ιβόμπι), Ντουκουρέ, Αλάν, Γκρέι, Τάουνσεντ (66′ Γκόμες), Ρισάρλινσον

Άρσεναλ (Μ. Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι (65′ Ταβάρες), Πάρτι, Τσάκα, Μαρτινέλι (71′ Ενκέτια), Έντεγκαρντ, Σακά, Λακαζέτ (85′ Ομπαμεγιάνγκ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.