Με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να πλησιάζει, είναι σίγουρο ότι οι ομάδες θα θελήσουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, αν και οι παίκτες που θα αποκτηθούν δεν είναι σίγουρο ότι θα προσφέρουν και μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο καλοκαίρι για να δούμε κάποιες ηχηρές μεταγραφές που έχουν… σιωπήσει.
ΝΙΚΟΛΑ ΒΛΑΣΙΤΣ
Μετά τη φυγή του από την Έβερτον το 2018. Ο Βλάσιτς «αναστήθηκε» στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας πετυχαίνοντας 33 γκολ σε 108 παιχνίδια με τη ρωσική ομάδα. Η καλή του φόρμα οδήγησε τη Γουέστ Χαμ να δαπανήσει περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ, συν άλλα 9 με μορφή μπόνους για να τον φέρει στο Λονδίνο. Ο Κροάτης επιθετικός δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες, ξεκινώντας στο βασικό σχήμα μόλις μία φορά και έχοντας καταγράψει έως τώρα μόνο μία ασίστ.
ΕΜΙΛΙΑΝΟ ΜΠΟΥΕΝΤΙΑ
Στην τελευταία του χρονιά στη Νόριτς, αναδείχτηκε σε ηγετική μορφή της ομάδας και κέρδισε τον τίτλο του «Παίκτη της Σεζόν» στην Championship. Είχε εκπληκτικά στατιστικά, καθώς μέτρησε 15 γκολ και 17 ασίστ, οπότε τα περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Άστον Βίλα έμοιαζε λογικό ποσό για την αξία του 24χρονου Αργεντνού.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να δείξει γιατί έγινε όλη αυτή η φασαρία γύρω από το όνομα του. Μόλις ένα γκολ και μία ασίστ έχει σε 11 ματς στο πρωτάθλημα και άπιξε μόλις ένα 90λεπτο μέχρι τώρα. Στα δύο πρώτα ματς του Στίβεν Τζέραρντ, δεν εντυπωσίασε παρά το γεγονός ότι συμμετείχε και στις δύο νίκες, μία ως βασικός και μία ως αλλαγή στο τελευταίο πεντάλεπτο.
ΜΙΛΟΤ ΡΑΣΙΤΣΑ
Η Νόριτς επέστρεψε το καλοκαίρι στην Premier League και μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές που έκανε ήταν ο Μίλοτ Ρασίτσα, δαπανώντας σχεδόν 12εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Κοσοβάρο από τη Βέρντερ Βρέμης. Παρά τον υποβιβασμό της γερμανικής ομάδας, ο Ρασίτσα είχε μία πολύ καλή σεζόν, με 3 γκολ και 5 ασίστ σε 24 αγώνες πρωταθλήματος. Στη Νόριτς έχει περάσει απαρατήρητος, δεν ε΄χει σκοράρει ακόμη και μετράει μόλις μία ασίστ σε 13 αγώνες, οπότε πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο για να παραμείνει στα σχέδια του Ντιν Σμιθ.
ΤΖΕΙΝΤΟΝ ΣΑΝΤΣΟ
Στην περίπτωση του Σάντσο μπορούμε να δικαιολογήσουμε την κακή του προσαρμογή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεδομένου ότι ο Σάντσο έπαιξε σε μια πολύ δομημένη ομάδα, όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ, ίσως και να εξηγεί το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί σε μια ομάδα που δεν έχει ξεκάθαρα και σύγχρονα μοτίβα παιχνιδιού. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε το καλύτερο μέρος των δύο ετών προσπαθώντας να αποκτήσει τον Σάντσο από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, όπου άνθισε ο νεαρός και τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει αντί 86 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι.
«Δεσμευμένος» από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος φαινόταν να μην γνωρίζει πώς να τον χρησιμοποιήσει, ο Άγγλος διεθνής δεν σκόραρε ούτε έδωσε ασίστ μέχρι την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Βιγιαρεάλ, στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Σόλσκιερ. Ένα άλλο γκολ κόντρα στην Τσέλσι το Σαββατοκύριακο υποδηλώνει ότι μάλλον ο Νορβηγός δεν έπαιξε σωστά το «χαρτί» του 21χρονου, ο οποίος σε 137 αγώνες με τη Ντόρτμουντ, μέτρησε 50 γκολ και 64 ασίστ.
ΤΖΑΚ ΓΚΡΙΛΙΣ
Οι προσδοκίες της Μάντσεστερ Σίτι ήταν πολλές για τον Άγγλο διεθνή μέσο, όταν το καλοκαίρι έδωσε 118 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο χρόνος του στο «Etihad Stadium» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καταστροφή, αλλά δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 15 ματς δεν ταιριάζουν καθόλου με το υηγετικό προφίλ που είχε τα προηγούμενα χρόνια στην Άστον Βίλα.
ΣΑΟΥΛ
Στην περίπτωση του Σαούλ δεν υπήρχε το παραμικρό ρίσκο από την Τσέλσι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης τον απέκτησαν ως δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο, η διαφορά μεταξύ της φήμης του Ισπανού διεθνούς και της κακής έναρξης της καριέρας του στο «Stamford Bridge», τον κατατάσσει σε αυτή τη λίστα. Πολύ σημαντικό «γρανάζι» στην ομάδα του Σιμεόνε τα προηγούμενα επτά χρόνια, έχει εξαφανιστεί στην Τσέλσι με μόλις 47 λεπτά συμμετοχής έως τώρα στο πρωτάθλημα!