Πριν 20 χρόνια έγινε «Θεός»! (video)

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 28 Αυγούστου του 1994, ο Ρόμπι Φάουλερ πέτυχε αυτό που παραμένει μέχρι και σήμερα ως το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 28 Αυγούστου του 1994, ο Ρόμπι Φάουλερ πέτυχε αυτό που παραμένει μέχρι και σήμερα ως το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.


Ο τότε 19χρονος στράικερ από το Τόξτεθ του Μέρσεϊσαϊντ, πραγματοποιούσε την δεύτερη εμφάνιση στην πρώτη του πλήρη σεζόν με τη φανέλα των «ρεντς». Την περσινή χρονιά είχε πετύχει 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις, όμως εκείνη την ημέρα πριν από 20 ακριβώς χρόνια έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να τον προσέξει.


Ο Φάουλερ, χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα για να σκοράρει τρεις φορές απέναντι στη φημισμένη τότε άμυνα της Άρσεναλ, σε μία νίκη με 3-0 στο «Άνφιλντ».


Στο 26ο λεπτό, άνοιξε το σκορ, με κοντινή εκτέλεση μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζέιμι Ρέντναπ και πάσα…κατά λάθος από τον Ίαν Ρας.


Στο 29′, ο Φάουλερ πήρε την πάσα από τον Στιβ ΜακΜάναμαν και με ωραίο σουτ νίκησε τον Ντέιβιντ Σίμαν για το 2-0.


Στο 31′ τέλος έκανε το 3-0 περνώντας τον Σίμαν και τον Μάρτιν Κίον μετά την πάσα του Τζον Μπαρνς.


Το χατ-τρικ τον έκανε ουσιαστικά σούπερ σταρ σε μία μέρα και από τότε οι φίλοι της Λίβερπουλ του κόλλησαν το παρατσούκλι «God» («Θεός»), που διατηρεί μέχρι και σήμερα στις τάξεις του ΚΟP.


Ο Φάουλερ έγινε ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ με 183 γκολ σε 369 εμφανίσεις στις δύο του θητείες με τον σύλλογο που υπηρετεί σήμερα ως πρέσβης.


Θυμηθείτε το ιστορικό χατ-τρικ:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.