Γουλβς – Έβερτον 2-1: Άντεξε και πλησίασε την τετράδα (hls)

Η πέμπτη νίκη στα τελευταία επτά ματς των Λύκων τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στις θέσεις του Champions League, ενώ άφησε τα Ζαχαρωτά στα μισά του βαθμολογικού πίνακα και τη 10η θέση.

Στο -4 από την πρώτη τετράδα και τη Γουέστ Χαμ βρίσκεται πλέον η Γουλβς μετά το 2-1 επί της Έβερτον στη 10η αγωνιστική της Premier League. Σκόρερ του τριπόντου ήταν οι Κίλμαν (28′) και Χιμένεθ (32′), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Ιγουόμπι (66′). Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με το σύνολο του Λάζε να αντέχει στο δεύτερο την πίεση των αντιπάλων τους και να παίρνει άλλη μια νίκη!

Στα του ματς και όσα συνέβησαν, στο 15′ ο Χουάνγκ σκόραρε με διπλή προσπάθεια, αλλά το τέρμα του δε μέτρησε καθώς όταν του έγινε η πάσα για να πάρει την μπάλα βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Η συγκεκριμένη υπόδειξη χρειάστηκε και τη βοήθεια του VAR, ώστε να μη μετρήσει το τέρμα του Ασιάτη άσου των γηπεδούχων.

Η υπεροχή των Λύκων τελικά μετουσιώθηκε σε γκολ τελικά στο 28′ με κεφαλιά του Κίλμαν, ύστερα από στημένη φάση και ασίστ του Νούρι. Αυτό μάλιστα ήταν το παρθενικό του με τη φανέλα της Γουλβς ύστερα από 44 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα τέσσερα λεπτά μετά, με τον Χιμένεθ να τελειώνει εξαιρετικά το τετ α τετ του με τον Πικφορντ. Ο Μεξικανός φορ έφτασε έτσι τα 19 στην έδρα της ομάδας του, το «Μολινό», με αυτό να είναι το πρώτο του σε αυτό το γήπεδο μετά από έναν χρόνο και το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ τον περασμένο Οκτώβρη!

Η Έβερτον από το… πουθενά πήγε να μειώσει στο σκορ στο 37′, αλλά ο Γκρέι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθς του Σάις και αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 45′ τα Ζαχαρωτά είχαν κι άλλη ευκαιρία, με τον Χόλγκεϊτ να δείχνει πως είναι… στόπερ και να στέλνει την μπάλα από τη μικρή περιοχή ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 55′ ο Ζοσέ Σα πήγε να γίνει μοιραίος, αλλά διόρθωσε το δικό του λάθος και πρόλαβε τον Ριτσάρλισον πριν σκοράρει το 2-1. Από την άλλη ο Χιμένεθ «άγγιξε» το 3-0, όμως η κεφαλιά του στο 60′ κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Πίκφορντ και έφυγε άουτ.

Η πίεση των φιλοξενούμενων μετά την ανάπαυλα άρχισε να φέρνει καρπούς στο 66′, με τον Ιγουόμπι να κάνει το 2-1 με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Αυτό ήταν το τρίτο του συνολικά απέναντι στους Λύκους, τα περισσότερα που έχει σημειώσει σε ομάδα της Premier League. Παράλληλα ήταν το πρώτο του ύστερα από 10 μήνες και το προηγούμενο παιχνίδι με τη… Γουλβς.

Η καθίζηση των γηπεδούχων είχε ως αποτέλεσμα να ψάχνουν άμεσα τον τρόπο να ανεβάσουν ξανά την απόδοσή τους. Μάλιστα είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανακτήσουν το προβάδισμα των δύο τερμάτων τους στο 68′, όμως οΤρινκάο, αν και βρέθηκε μόνος του με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να τον νικήσει, καθώς η γρήγορη έξοδός του ανάγκασε τον Πορτογάλο να στείλει την μπάλα άουτ.

Παρά την προσπάθεια να ισοφαρίσει και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας η Έβερτον δεν κατάφερει να φτάσει στο 2-2, με τη Γουλβς να αντέχει στην πίεση της αντιπάλου της. Αυτή ήταν η 66η ήττα των Ζαχαρωτών σε 71 ματς που βρίσκοντα με 2-0 πίσω στο ημιχρονο, τηρώντας την… παράδοση του να μην μπορούν να φτάσουν στην ανατροπή όταν συμβαίνει αυτό και έμειναν έτσι στις μόλις πέντε ισοπαλίες όταν μένουν πίσω με δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο…

Σκόρερ: 28′ Κίλμαν, 32′ Χιμένεθ – 66′ Ιγουόμπι

ΓΟΥΛΒΣ (Λάζε): Σα, Σεμέδο, Κίλμαν, Κοαντί, Σάις, Νούρι, Μουτίνιο, Νέβες, Τρινκάο (79′ Ποντένσε), Χιμένεθ (90′ Ντεντόνγκερ), Χουάνγκ (90+4′ Σίλβα)

ΕΒΕΡΤΟΝ (Μπενίτεθ): Πικφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Γκόντφρι, Άλαν, Γκμπάμιν (46′ Ντελφ), Ιγουόμπι (78′ Γκόρντον), Γκρέι (90′ Ροντόν), Τάουνσεντ, Ριτσάρλισον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.