Χρυσή Μπάλα: Αυτοί είναι οι 30 υποψήφιοι!

Έγιναν γνωστοί οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα του 2021!

Το France Football παρουσίασε τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα για το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο, το οποίο θα απονεμηθεί ξανά για πρώτη φορά μετά από το 2019 και την έκτη βράβευση του Λιονέλ Μέσι, καθώς πέρσι η σχετική εκδήλωση δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας.

Mέσι και Ρονάλντο είναι στη λίστα για άλλη μία χρονιά (15η και 17η αντίστοιχα!), ενώ δε λείπουν Λεβαντόφσκι, Μπενζεμά, Σαλάχ, Σουάρες, η …μισή Τσέλσι και η άλλη μισή Σίτι. Για πρώτη φορά είναι υποψήφιοι μεταξύ άλλων οι Φόντεν, Λουκάκου, Χάαλαντ και Μορένο.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι είναι οι: Ριάντ Μάχρεζ, Ραχίμ Στέρλινγκ, Ρούμπεν Ντίας, Κέβιν Ντε Μπράινε, Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Ενγκολό Καντέ, Μέισον Μάουντ, Ζορζίνιο, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Ρομέλου Λουκάκου (Τσέλσι), Έρλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ), Λεονάρντο Μπονούτσι, Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Nικολό Μπαρέλα, Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), Καρίμ Μπενζεμά, Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σ.Ζ.), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Μπρούνο Φερνάντες, Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γ.), Σίμον Κερ (Μίλαν), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν Μ.), Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Χεράρδ Μορένο (Βιγιαρεάλ), Λουίς Σουάρες (Ατλέτικο Μ.).

Η ανακοίνωση του νικητή της Χρυσής Μπάλας θα γίνει στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου. Θα απονεμηθεί επίσης μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων το αντίστοιχο βραβείο για τις γυναίκες (τελευταία νικήτρια η Μέγκαν Ράπινο), το τρόπαιο Γιασίν για τον κορυφαίο τερματοφύλακα (το 2019 βραβεύτηκε ο Άλισον Μπέκερ), καθώς και το τρόπαιο Κοπά για τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών (προηγούμενος νικητής ο Ματέις Ντε Λιχτ).

Τους υποψήφιους στους άνδρες επέλεξαν 180 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο ενώ τις υποψήφιες 50 που ειδικεύονται στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Για το τρόπαιο Κοπά ψηφίζουν οι προηγούμενοι νικητές της Χρυσής Μπάλας, ενώ για το τρόπαιο Γιασίν οι 180 που επιλέγουν για το κύριο βραβείο.

To βραβείο απονέμεται από το 1956 και ρέκορντμαν κατακτήσεων είναι ο Λιονέλ Μέσι με 6, ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 5 και οι Μισέλ Πλατινί, Γιόχαν Κρόιφ και Μάρκο Φαν Μπάστεν με 3.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.