Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 4-1: Επέστρεψε, σκόραρε δις και «νίκησε» ο Κριστιάνο (vids)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο σταρ οι Κόκκινοι Διάβολοι «λύγισαν» τους Ανθρακωρύχους στο «Όλντ Τράφορντ» και βρίσκονται (προς το παρόν) μόνοι τους στην κορυφή της Premier League.

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη δεύτερη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Νιούκαστλ, με τον 36χρονο στράικερ να σκοράρει δύο φορές (45+2′, 62′) και να οδηγεί την ομάδα του στο τρίποντο και την κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο πολύπειρος άσος αναδείχτηκε φυσικά και MVP του αγώνα της 4ης στροφής της Premier League.

Oι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με τον Μανκίγιο (56′), ενώ το 3-1 γράφτηκε από τον Μπρούνο Φερνάντες (80′) και το τελικό 4-1 σημειώθηκε από τον Λίνγκαρντ (90+2′).

Υποτονικό πρώτο μέρος, «χτύπησε» στο τέλος ο Κριστιάνο

Χωρίς κάποια ευκαιρία πέρασε το πρώτο 20λεπτο στο «Όλντ Τράφορντ», με την επιστροφή του Κριστιάνο και την αποθέωσή του από τους φιλάθλους κατά την είσοδο της ομάδας να είναι το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι εκείνο το σημείο.

Εν συνεχεία ο Βαράν με κεφαλιά και ο Μπρούνο Φερνάντες με μακρινό σουτ στο 26′ προσπάθησαν να βάλουν τους Κόκκινους Διάβολους μπροστά στο σκορ, αλλά οι προσπάθειές τους κατέληξαν άουτ. Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Σάντσο έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του πέρασε έξω από τα δοκάρια του Γούντμαν.

Οι δύο ομάδες ετοιμάζονταν να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε άλλη άποψη. Ο Πορτογάλος σταρ εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Γούντμαν στο σουτ του Γκρίνγουντ στο 45+2′ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα στην Premier League ύστερα από εκείνο κόντρα στη Σίτι το 2009, πριν από 12 χρόνια και 124 μέρες

«Μίλησε» και πάλι ο Κριστιάνο

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια εικόνα, με τη Νιούκαστλ πάντως να φτάνει στην ισοφάριση στο σκορ στο 56′. Οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν υποδειγματική αντεπίθεση, ο Σεντ-Μαξιμέν έβγαλε τον Μανκίγιο τετ α τετ με τον Ντε Χέα και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση γράφοντας το 1-1.

Έξι λεπτά μετά όμως ο Κριστιάνο «απάντησε» και σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς, βάζοντας ξανά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ. Ο Σο έκανε την κάθετη πάσα πάνω στην κίνηση του 36χρονο σταρ, ο οποίος πήρε την μπάλα μπροστά του με το δεξί και με ένα συρτό αριστερό σουτ έγραψε το 2-1!

«Κλείδωσαν» τη νίκη οι Μπρούνο Φερνάντες και Λίνγκαρντ

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ψυχολογία που απέκτησαν μετά το δεύτερο γκολ τους από τον Πορτογάλο σταρ και ο συμπατριώτης Μπρούνο Φερνάντες πήρε την… σκυτάλη! Ο καλύτερος παίκτης των Κόκκινων Διαβόλων την περσινή σεζόν έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 80′, με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γούντμαν. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε από τον Λίνγκαρντ στο 90+2′, ύστερα από εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ των γηπεδούχων το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Άγγλος μεσοεπιθετικός.

Σκόρερ: 45+2′, 62′ Κριστιάνο Ρονάλντο, 80′ Μπ. Φερνάντες – 56′ Μανκίγιο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ΣΟΛΣΚΙΕΡ): Ντε Χέα, Σο, Μαγκουάιρ, Βαράν, Γουάν-Μπισάκα, Μάτιτς, Πογκμπά, Μπ. Φερνάντες (85′ Μαρσιάλ), Σάντσο (66′ Λίνγκαρντ), Γκρίνγουντ (85′ Φαν Ντε Μπεκ), Ρονάλντο

Νιούκαστλ (ΜΠΡΟΥΣ): Γούντμαν, Ρίτσι, Κλαρκ (84′ Λιούις), Λασέλ, Χέιντεν, Μανκίγιο (77′ Μέρφι), Γουίλοκ (86′ Χέντρικ), Λόνγκσταφ, Αλμιρόν, Ζοέλιντον, Σεντ-Μαξιμέν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.