Premier League: Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει;

Υπάρχουν αρκετοί χαρισματικοί σκόρερ στο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Premier League, οπότε αναμένουμε μεγάλη «μάχη» για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη δύο ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει από τρία γκολ (Γκρίνγουντ και Φερνάντες), αλλά ο Μάικλ Αντόνιο της Γουέστ Χαμ είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα με τέσσερα τέρματα. Την περυσινή χρονιά ήταν ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ που πήρε το βραβείο με 23 γκολ, είχε ένα περισσότερο από τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας μετά τις περιόδους 2015-16 και 2016-17. Εφέτος ο Κέιν θα αναζητήσει το τέταρτο «στέμμα» που ισοδυναμεί με ρεκόρ, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό. Και η πρόκληση θα γίνει ακόμη πιο δυνατή, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ πλέον και ενόψει ενός πιθανού ντεμπούτου του με τη Νιουκάστλ μετά την διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων.
Όπως προείπαμε μέχρι στιγμής προηγείται ο Μάικλ Αντόνιο με 4 γκολ, ακολουθούν οι συμπαίκτες Φερνάντες και Γκρινγουντ με 3 και την πρώτη τετράδα κλείνει ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν που έφτασε και αυτός τα τρία με το τέρμα που πέτυχε στη νίκη της Έβερτον με σκορ 2-0 επί της Μπράιτον.

Ακολουθούν αρκετοί παίκτες με τρία γκολ, συμπεριλαμβανομένων δύο παικτών που έχουν αναδειχτεί στο παρελθόν πρώτοι σκόρερ, ο Τζέιμι Βάρντι και ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Χάρι Κέιν δεν έχει ακόμη σκοράρει, αλλά θα παραμείνει τελικά στην Τότεναμ, οπότε περιμένουμε να διεκδικήσει τον τίτλο.

Οι πρώτοι σκόρερ

Το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν μοιράζονται οι Άλαν Σίρερ (1994/95) και Άντι Κόουλ (1993/94). Και οι δύο παίκτες πέτυχαν τον εκπληκτικό αριθμό των 34 γκολ, αν και η σεζόν ήταν μεγαλύτερη τότε. Ο Σίρερ το έκανε σε 42 αγώνες και ο Κόουλ σε 40. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε κοντά σε αυτό το ρεκόρ την περίοδο 2017/18, σκοράροντας 32 φορές σε 36 αγώνες, κάνοντας την καλύτερη σεζόν για σκόρερ στην ιστορία της Premier League εδώ και 13 χρόνια.
Ο πρώτος σκόρερ στην Αγγλία με το καλύτερο ποσοστό γκολ ανά παιχνίδι σε μία σεζόν, το έχει ο Χάρι Κέιν από την περίοδο 2016-17, όταν είχε πετύχει 29 τέρματα σε μόλις 30 αγώνες!

Οι πρώτοι σκόρερ των τελευταίων χρόνων

Ο Άλαν Σίρερ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Premier League, έχοντας ολοκληρώσει την καριέρα του το 2006 με 260 γκολ. Ο θρύλος της Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ (208) είναι ο μοναδικός άλλος παίκτης που έχει πετύχει περισσότερα από 200 γκολ στην κατηγορία. Οι Άντι Κόουλ (187), Σέρχιο Αγουέρο (184), Φρανκ Λάμπαρντ (177) και Τιερί Ανρί (175) είναι άλλοι πρώην παίκτες της Premier League που κάθονται κοντά στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών. Ο Κέιν είναι ο ενεργός παίκτης με τα περισσότερα γκολ, καθώς είχε 166 τέρματα όταν ξεκίνησε αυτή η σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.