Άρσεναλ-Τσέλσι 0-2: Ποιο ντέρμπι; «Μπλε» περίπατος στο Emirates (hls)

Η Τσέλσι ήταν εμφανώς καλύτερη από την αποδεκατισμένη (Covid-19) Άρσεναλ και με δύο γκολ στο α' μέρος (Λουκάκου, Ρις Τζέιμς) πήρε πανεύκολο «διπλό» στο Emirates. Δεύτερη νίκη για τους «μπλε», δεύτερη ήττα για τους «κανονιέρηδες» σε ισάριθμα παιχνίδια στην Premier League.

Αυτό δεν ήταν ντέρμπι στο Emirates. Η Άρσεναλ ήταν τουλάχιστον μία ταχύτητα κάτω από την Τσέλσι, η οποία έπαιξε όσο χρειάστηκε και τελείωσε το παιχνίδι σε… 35 λεπτά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Τόμας Τούχελ, εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες της Άρσεναλ, έκαναν επίδειξη δύναμης στο λονδρέζικο… ντέρμπι και μετά το 3-0 σε βάρος της Κρίσταλ Πάλας στη πρεμιέρα έχουν έξι βαθμούς. Βρίσκονται δηλαδή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League μαζί με Λίβερπουλ, Μπράιτον, Τότεναμ.

Από την άλλη πλευρά, ο Μικέλ Αρτέτα ξεκινά την σεζόν με 0/2 (μετά την ήττα από την Μπρέντφορντ στη πρεμιέρα) και η κρίση στο Emirates βρίσκεται μονάχα στην αρχή.

Όσον αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού η Τσέλσι ήταν αυτή που κυριάρχησε από την αρχή έως το τέλος. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε κλανένα σημείο του αγώνα και «πατούσε» περιοχή με όποιον τρόπο ήθελε.

Σε γενικές γραμμές, ήταν υποδειγματική η τακτική προσέγγιση του Τούχελ με τον Ρις Τζέιμς να κάνει… θραύση στην δεξιά πτέρυγα. Από εκεί προήλθαν και τα δύο γκολ των «μπλε».

Στο 15ο λεπτό, μετά από έξοχη συνεργασία, ο Τζέιμς σέντραρε χαμηλά και ο Λουκάκου προ κενής εστίας δεν μπορούσε να αστοχήσει.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Ρις Τζέιμς έβαλε και γκολ, τελειώνοντας μόνος του την φάση με εξαιρετικό σουτ. Ο Μέισον Μάουντ τον τροφοδότησε και αυτός ολομόναχος σε ρυθμό προπόνησης δεν λάθεψε, κερδίζοντας τον Λένο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αλλά αν κάποιος έφτασε πιο κοντά σε ένα γκολ, αυτή ήταν η Τσέλσι. Σωστή διαχείριση και αλλαγές από τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος δίνει «απαντήσεις» μέσα στο χορτάρι σε όσους τον επικρίνουν.

Η Τσέλσι θα ταξιδέψει στο Λίβερπουλ το Σάββατο (28/08) για το ντέρμπι στο Anfield. Παιχνίδι που όλη η ποδοσφαιρική Αγγλία περιμένει εναγωνίως.

Η Άρσεναλ θα αντιμετωπίσει την Γουέστ Μπρόμιτς μεσοβδόμαδα (25/08) για το EFL Cup και το Σάββατο (28/08) θα πάει στο Etihad για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.