Τότεναμ: Σχέση σταθερότητας και συνέπειας με τον Σον

Η Τότεναμ κράτησε τον σταθερότερο παίκτη της και ο Σον ευελπιστεί να μοιραστεί με την υπόλοιπη ομάδα της συνέπεια που τον διακρίνει για να διεκδικήσει τίτλους.

Η αθλητική του εξέλιξη είναι εντυπωσιακή. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Ασιάτες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών ενώ είναι πλέον ο ακριβότερος παίκτης της συγκεκριμένης Ηπείρου αγωνιζόμενος στην Premier League με τη φανέλα της Τοτεναμ.

Από τα 16 του χρόνια βρέθηκε στις ακαδημίες του Αμβούργου και στα 18 του χρόνια υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο.
Στην πρώτη χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας πέτυχε 3 γολ σε 13 παιχνίδια αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού που περιόρισε τον χρόνο συμμετοχής του.
Την αμέσως επόμενη σεζόν έπαιξε σε 27 παιχνίδια σημειώνοντας 5 γκολ. Σε 6 σεζόν στη Μπουντεσλίγκα είχε 135 συμμετοχές και 41 γκολ μοιράζοντας και 8 ασίστ.

Η Τότεναμ διέκρινε το «λαχείο» δαπανώντας 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μπάγερν Λεβερκούζεν που πέρασε τα μισά χρόνια παρουσίας του στη Γερμανία.

Έχουν περάσει 6 σεζόν από την ημέρα που υπέγραψε στον αγγλικό σύλλογο. Αν την ημέρα της υπογραφής του κάποιος έλεγε πως στην Αγγλία θα είναι παραγωγικότερος σε σχέση με την παρουσία του στη Μπουντεσλίγκα, μάλλον θα τον χαρακτήριζαν υπερβολικά αισιόδοξο.

Τι έκανε και με το παραπάνω. Με 197 συμμετοχές εκ των οποίων οι 150 στη βασική ενδεκάδα, σημειώνοντας 70 γκολ και μοιράζοντας 39 ασίστ, έχει πολλαπλασιάσει τα κατορθώματά του. Χαρακτηριστικό του η σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο σε μια ομάδα που δεν κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζεται συνολικά από συνέπεια και σταθερότητα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του με την Τότεναμ αποτελεί τόσο αναγνώριση της εξαιρετικής, ηγετικής παρουσίας του τα τελευταία χρόνια, όσο και αναγνώρισης του ρόλους που έχει πάρει ο ίδιος από τον σύλλογο και που για ορισμένους αθλητές είναι ο σημαντικότερος λόγος να βρίσκονται σε μια ομάδα.

Ο Κορεάτης έχει συμπληρώσει πλέον 11 σεζόν σε υψηλό επίπεδο, ξεπερνώντας τα 300 παιχνίδια σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των λεγόμενων κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.
Σε ηλικία 29 ετών δεν έχει συνδέσει το όνομά του με κατάκτηση τίτλων, αφού οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε δεν τα κατάφεραν.

Έφτασε πιο κοντά από ποτέ τη σεζόν 2016-17, όταν η Τότεναμ τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος και σε απόσταση 7 βαθμών από την Τσέλσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.