Πιερλουίτζι Γκολίνι: O…ράπερ που απειλεί τον Λιορίς! (pic+vid)

O Πιερλουίτζι Γκολίνι είναι η χαρακτηριστική περίπτωση αθλητή που δούλεψε πολύ για να μπει στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του ως 15χρονος με την Φιορεντίνα το 2010, ο Γκολίνι έχει διανύσει πολύ δρόμο για να φτάσει μέχρι την Τότεναμ και να «προκαλέσει» τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Ούγκο Λιορίς για τη θέση του βασικού γκολκίπερ στην Τότεναμ.

Έχει γνώση του αγγλικού ποδοσφαίρου
Ο 26χρονος διεθνής Ιταλός τερματοφύλακας, μετά από δύο χρόνια στις ακαδημίες της Φιορεντίνα, εντάχθηκε το 2012 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν ακόμα προπονητής. Παρέμεινε στην αγγλική ομάδα για δύο χρόνια και το 2014 υπέγραψε στη Βερόνα. Ακόμη και σήμερα μιλάει με ενθουσιασμό για την εμπειρία που είχε να συναντήσει «θρύλους» της ομάδας, όπως ο Γκιγκς ή ο Φέρντιναντ που πριν από λίγο καιρό τους έβλεπε στο Τσάμπιονς Λιγκ από την τηλεόραση.

Αφού μπήκε στην πρώτη ομάδα της Βερόνα και έγινε το Νο1 κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-16, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επανέλθουν οι σύλλογοι στην Αγγλία για τον Γκολίνι. Μετακόμισε στην Άστον Βίλα τον Ιούλιο του 2016, πραγματοποιώντας 20 εμφανίσεις με την ομάδα του στην Τσάμπιονσιπ, για να επιστρέψει στην Ιταλία και στην Αταλάντα, αρχικά με 18μηνο δανεισμό και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή. Από τη σεζόν 2018-19 μέχρι σήμερα ήταν βασικός και αναντικατάστατος στους «μπεργκαμάσκι».

Γεννημένος ράπερ!
Την ίδια ημέρα που υπέγραψε την μόνιμη συμφωνία του με την Αταλάντα το 2018, ο Γκολίνι κυκλοφόρησε ένα ραπ single με τίτλο «Rapper With Gloves», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Gollorius» και δωρίζοντας όλα τα έσοδα, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Για τους περισσότερους στην Ιταλία, αυτή η κίνηση του Γκολίνι, εξέπληξε ελάχιστα. Ο 26χρονος είχε πει παλαιότερα ΄τοι γράφει μουσική με συνέπεια, όσο συνεπής είναι με την προπόνηση στο ποδόσφαιρο!
Στόχος του η καθιέρωση στην Εθνική
Ο Γκολίνι πραγματοποίησε την πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις του για την ομάδα U21 της Ιταλίας τον Ιούνιο του 2016, απέναντι στη Γαλλία. Η μοναδική του εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών, ήρθε τον Νοέμβριο του 2019, όταν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στη θέση του Ντοναρούμα στη νίκη με σκορ 3-0 επί της Βοσνίας, για τα προκριματικά για το Euro 2020. Ο Γκολίνι δεν ήταν στην αποστολή της Ιταλίας στον θρίαμβο της στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά ευελπιστεί ότι μέσω των παραστάσεων στους Σπερς θα διεκδικήσει μία μόνιμη θέση στο ρόστερ των «ατζούρι».

Χαρακτηριστικά σύγχρονου γκολκίπερ
Με ύψος 1.94, έχει εξαιρετικά αντανακλαστικά και με τον μεγάλο του όγκο αποτελεί «φόβητρο» για κάθε αντίπαλο επιθετικό. Το μεγάλο του όμως προτέρημα είναι η ικανότητα του να μοιράζει γρήγορα και σωστά τη μπάλα στους συμπαίκτες του και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του Νούνο Εσπίριτο Σάντο καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θα επιδιώξει να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό και επιθετικό ποδόσφαιρο στην Τότεναμ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.