Οι κορυφαίοι αμυντικοί της Premier League

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρνιναντ, θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει αναδείξει ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο 42χρονος σήμερα πρώην κεντρικός αμυντικός φόρεσε 81 φορές τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας και μέτρησε 514 εμφανίσεις στην Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ, της Λιντς και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σήμερα εργάζεται ως ειδικός αναλυτής στο BT Sport και ασφαλώς μετά από μία τόσο μεγάλη καριέρα, γνωρίζει ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν σπουδαίο κεντρικό αμυντικό. Επέλεξε λοιπόν τους τέσσερις καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, στη θέση αυτή.

ΑΝΤΟΝΙΟ ΡΟΥΝΤΙΓΚΕΡ
«Νομίζω ότι ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, από τότε που άρχιζε να παίζει, πιθανότατα ήταν ο 2ος ή ο 3ος καλύτερος κεντρικός αμυντικός. Ήταν εξαιρετικός από τότε που ήρθε ο νέος τεχνικός στην Τσέλσι». Ο 28χρονος γερμανός στόπερ χρησιμοποιήθηκε με φειδώ από τον πρώην προπονητή του, τον Φρανκ Λάμπαρντ, αλλλά καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα μετά την άφιξη του Τόμας Τούχελ στους Λονδρέζους τον Ιανουάριο. Ο Ρούντιγκερ βοήθησε την ομάδα του σε αυτό το διάστημα να κρατήσει 19 φορές απαραβίαστη την εστία της.

ΡΟΥΜΠΕΝ ΝΤΙΑΖ
Η άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι είχε πολλά προβλήματα πριν από τον ερχομό του. Αποκτήθηκε μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 5-2 από τη Λέστερ στις 27 Σεπτεμβρίου και έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος μετρώντας 32 παιχνίδια πρωταθλήματος. Δικαιότατα λοιπόν ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς στην Premier League και βέβαια ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΖΟΝ ΣΤΟΟΥΝ
Γνωστός για τις τεχνικές του ικανότητες ο Στόουνς έχει επαινεθεί από τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του για τη ψυχραιμία του με την μπάλα, τις αμυντικές του ικανότητες, και την ευελιξία του. Πολλοί θεωρούν ότι η τελειοποίηση του παιχνιδιού του οφείλεται στον Πεπ Γκουαρδιόλα και ήδη στα 26 του χρόνια πολλοί τον συγκρίνουν με τον Ρίο Φέρντιναντ.

ΧΑΡΙ ΜΑΓΚΟΥΑΙΡ
Ο ακρογωνιαίος λίθος στην άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έπαιξε στα 34 από τα 38 ματς πρωταθλήματος, με 2 γκολ και 1 ασίστ. Στις 25 Απριλίου του 2021, ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκάρι Πάλιστερ παίζοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων πρωταθλήματος χωρίς να αντικατασταθεί, καθώς συμπλήρωσε 71 συνεχόμενα 90λεπτα στην Premier League, εναντίον της Λιντς! Ωστόσο, δεν μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ, καθώς έπρεπε να αντικατασταθεί στο 72ο λεπτό του επόμενου αγώνα εναντίον της Άστον Βίλα, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.