Champions League: In Λίβερπουλ, Τσέλσι, out Λέστερ (hls)

Η Λέστερ ηττήθηκε από την Τότεναμ χάνοντας το Champions League, η Λίβερπουλ νίκησε την Κρίσταλ Πάλας και ακολούθησε την Τσέλσι στην τετράδα παρά την ήττα της στο Μπέρμιγχαμ από την Άστον Βίλα.

ΛΕΣΤΕΡ – ΤΟΤΕΝΑΜ 2-4

Ο Τόμπι Αλντερβάρελντ υπέπεσε σε παράβαση και ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε μετά από ένα μήνα και έβαλε μπροστά τη Λέστερ με πέναλτι (1-0, 18ο λεπτό). Η Τότεναμ ανέβασε την απόδοσή της και ο Χάρι Κέιν, ίσως στο τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα των “σπηρουνιών” χτύπησε ξανά ισοφαρίζοντας με το 23ο φετινό του γκολ (1-1, 40ο λεπτό). Για ακόμα μια φορά η Τότεναμ εμφάνισε αμυντικά κενά και ο Σάντσες ανέτρεψε άτσαλα τον Τζέιμι Βάρντι με την Λέστερ να κερδίζει ακόμα ένα πέναλτι. Ο επιθετικός των αλεπούδων ευστόχησε ξανά από την άσπρη βούλα και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με το 15ο φετινό του γκολ (2-1, 53ο λεπτό). Η Τότεναμ αντέδρασε και με το αυτογκόλ του Σμάιχελ μετά την εκτέλεση φάουλ του Σον (2-2, 76ο λεπτό) και άλλα δύο ακόμα από τον Γκάρεθ Μπέιλ (2-3, 87o λεπτό, 2-4, 90+) που ήρθε από τον πάγκο, έστειλε την Τότεναμ στο Conference League και την Λέστερ στο Europa.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΤΣΕΛΣΙ 2-1

Οι μπλε από το Λονδίνο ήθελαν πρώτοι γκολ, η αδιάφορη Άστον Βίλα προηγήθηκε με το πολύ ωραίο σουτ του Τραορέ ουσιαστικά στη πρώτη φάση της στο πρώτο μέρος (1-0, 43ο λεπτό). Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ελ Γκάζι με πέναλτι πέτυχε γκολ απέναντι στον Κέπα (τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μεντί). Ο Μπεν Τσίλγουελ 20 λεπτά πριν το φινάλε ξαναέβαλε την Τσέλσι στο παιχνίδι (2-1, 70ο λεπτό) κλείνοντας το σκορ και η ομάδα του Τούχελ τερμάτισε στην τετράδα μετά την ήττα της Λέστερ. Η Τσέλσι τελείωσε το ματς με παίκτη λιγότερο καθώς αποβλήθηκε ο Αθπιλικουέτα στο τέλος.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ -ΕΒΕΡΤΟΝ 5-0

Οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαδιόλα ενθουσιάστηκαν με τους φιλάθλους στις εξέδρες και κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις για να κλείσουν με νίκη την σεζόν από πολύ νωρίς. Μέσα σε 3 λεπτά οι πολίτες πέτυχαν δύο γκολ με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να ανοίγει το σκορ (1-0, 11ο λεπτό) και τον Βραζιλιάνο Γκάμπριελ Ζεσούς να διπλασιάζει τα γκολ (2-0, 14ο λεπτό). Η Έβερτον που ήθελε μόνο νίκη έχασε πέναλτι με τον Έντερσον να σταματά τον Γκίλφι Σίγκουρτσον στο 35ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο απίθανος Φόντεν πήρε την ασίστ από τον Στέρλινγκ και ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-0, 53ο λεπτό), 9 τα γκολ του 20χρονου διεθνή στην Πρέμιερ Λιγκ. Αποθεώθηκε ο Κουν Αγουέρο από συμπαίκτες και κόσμο στο τελευταίο παιχνίδι του Αργεντινού με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Μπήκε αλλαγή στη θέση του Μάχρεζ, αγωνίστηκε για 25 λεπτά και λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και έγραψε το 4-0 (4-0, 73ο λεπτό) και το 5-0, 77ο λεπτό).

ΓΟΥΛΒΣ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1-2

Ο Σόλσκιερ ξεκούρασε και άφησε εκτός ομάδας όλους τους βασικούς, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στον τελικό του Europa League κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Παρόλα αυτά ο νεαρός Σουηδός Ελάνγκα στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (0-1, 13ο λεπτό). Η Γουλβς, στο τελευταίο ματς του Νούνο Σάντο στον πάγκο της, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Νέλσον Σεμέντο (1-1, 39ο λεπτό), όμως ο Φαν Ντε Μπεκ κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις και ο Χουάν Μάτα που μετράει μέρες στο Μάντσεστερ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ από την άσπρη βούλα (1-2, 45+).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 2-0

Ο Σαντιό Μανέ συνεπής με τα δίχτυα πέναλτι στην Κρίσταλ Πάλας, άνοιξε το σκορ (1-0, 35ο λεπτό) και έβαλε μπροστά τους κόκκινους απέναντι στους Λονδρέζους . Ο Σενεγαλέζος κατάφερε με δεύτερο προσωπικό γκολ να το κλείσει στο 74ο λεπτό (2-0) φτάνοντας τα 9 γκολ απέναντι στους Λονδρέζους. Η Λίβερπουλ τα κατάφερε και βρέθηκε στην τετράδα και το Champions League.

ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΠΡΑΪΤΟΝ 2-0

Οι κανονιέρηδες του Μίκελ Αρτέτα έψαχνε είσοδο στην Ευρώπη και στο πρώτο ημίχρονο έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βραζιλιάνο Γκαμπριέλ να σημαδεύει το δοκάρι στην μεγαλύτερη της ευκαιρία. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο αλλαγμένος προς το καλύτερο, Νικολά Πεπέ, σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική και έβαλε άλλα δύο γκολ την Άρσεναλ να μπαίνει μπροστά με δύο γκολ μέσα σε 13 λεπτά (1-0, 47ο λεπτό, 2-0, 60ο λεπτό) διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Οι Λονδρέζοι έμειναν τελικά εκτός Ευρώπης καθώς δεν ευνοήθηκαν από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ 3-0

Ο Πάμπλο Φορνάλς πέτυχε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν καλύτερη η Σαουθάμπτον. Ο Ισπανός έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους στο 31ο λεπτό (1-0) και έδωσε μαξιλαράκι δύο τερμάτων στο 33ο λεπτό (2-0). Ο διεθνής μέσος Ντέγκλαν Ράις με ένα τρίτο γκολ στο 86ο λεπτό εξασφάλισε στην ομάδα του Μόγες το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League.

ΛΙΝΤΣ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 3-1

Η φορμαρισμένη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν πολύ καλύτερη από την υποβιβασμένη Γουέστ Μπρομ και κατόρθωσε να προηγηθεί και να βάλει βάσεις από το ημίχρονο. Ο Ισπανός επιθετικός Ροντρίγκο Μορένο πέτυχε το 4ο γκολ του μέσα στο Μάιο, έφτασε τα 7 συνολικά και άνοιξε το σκορ στο Έλαντ Ρόουντ (1-0, 17ο λεπτό). Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Φίλιπς να σημειώνει το παρθενικό του γκολ στην σεζόν (2-0, 43ο λεπτό) με την Λιντς να μην προλαβαίνει να βγει στην Ευρώπη παρά το εκπληκτικό της φίνις στη σεζόν. Ο Μπάμφορντ με πέναλτι (79ο λεπτό) έγραψε το 3-0 και ο Ρόμπσον Κανού στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΦΟΥΛΑΜ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 0-2

Η χαλαρή και αδιάφορη Νιουκάστλ χτύπησε πρώτη μέσα στο Κρέιβεν Κότατζ με τον δανεικό Άγγλο από την Άρσεναλ, Τζο Γουίλοκ, να σκοράρει για 7η σερί αγωνιστική (0-1, 23ο λεπτό) φτάνοντας τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα με την ομάδα του Στιβ Μπρους. Ο Ελβετός Σερ με πέναλτι (0-2, 87o λεπτό) διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΜΠΕΡΝΛΙ 1-0

Στο Μπράμαλ Λέιν διεξήχθη ίσως το πιο αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την πεσμένη Σέφιλντ να σκοράρει με τον Ιρλανδό ΜακΓκόλντρικ (1-0, 24ο λεπτό) το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.