Ρόι Χόντγκσον: Ένα ταξίδι που πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί ποτέ!

Η είδηση της Τρίτης ότι αποχωρεί από την Κρίσταλ Πάλας στο τέλος της σεζόν και πιθανότατα πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί, δημιούργησε συναισθηματική φόρτιση σε κάποιους.

Ο Ρόι Χόντγκσον, ο γηραιότερος προπονητής στην Premier League, εγκαταλείπει τους πάγκους, με τον πρόεδρο της Κρίσταλ Πάλας, Στιβ Πάρις, να τον χαρακτηρίζει «υπέροχο άνθρωπο και εξαιρετικό προπονητή ποδοσφαίρου».
Ο Ρόι Χόντγκσον έχει δει οκτώ πρωθυπουργούς, εννέα Προέδρους των ΗΠΑ και 13 προπονητές της Εθνικής Αγγλίας από την πρώτη του δουλειά ως τεχνικός! Και δεν μπορεί να φύγει με μεγάλη λύπη μετά από απίστευτη καριέρα 45 χρόνων.

Η αξιοσημείωτη καριέρα του περιλαμβάνει 18 διαφορετικές θέσεις εργασίας σε οκτώ διαφορετικές χώρες από τη Σκανδιναβία έως τη Μέση Ανατολή, αλλά σε όλο αυτό το «ταξίδι», παρέμεινε ένας χαρακτηριστικός Βρετανός. Υπήρξε πανέξυπνος άνθρωπος και καλός προπονητής, μιλάει πέντε γλώσσες και δεν έγινε γνωστός «πουλώντας» τον εαυτό του στην καλωδιακή τηλεόραση, στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα.

Το μυστικό της μακροημέρευσης ήταν να αγνοεί τις τάσεις και να τηρεί πάντα τις κατευθυντήριες αρχές του ποδοσφαίρου. Σκληρή δουλειά, οργάνωση και σωστή καθοδήγηση. «Επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη», αυτό ήταν το σύνθημα του, όπως εξηγεί ο Μαρκ Σβάρτσερ που τον είχε προπονητή στη Φούλαμ, όταν η ομάδα, έφτασε μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η δύναμη του Χόντγκσον- αυτή η ακλόνητη πίστη στις μεθόδους του – μπορεί επίσης να ήταν μια αδυναμία του να τα καταφέρει στις «υψηλές» θέσεις εργασίας που του προσφέρθηκαν, όπως στη Λίβερπουλ και στην Εθνική Αγγλίας.

Δεν ήταν ποτέ ο προπονητής-νικητής, όπως ο Άλεξ Φέργκιουσον, μπορεί όμως να καυχιέται για τους ευρωπαϊκούς τελικούς με την Ίντερ και τη Φούλαμ, τους τίτλους πρωταθλήματος στη Δανία και τη Σουηδία, καθώς και συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ελβετία και την Αγγλία. Είναι μια καριέρα που τελειώνει στο νότιο Λονδίνο με την Κρίσταλ Πάλας, κοντά στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Κρόιντον, η Κρίσταλ Πάλας έμοιαζε σαν μία ένδοξη επιστροφή και τώρα μοιάζει ένας μεγάλος αποχαιρετισμός.

«Οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι να καθοδηγούνται από τις σωστές προπονήσεις και την πειθώ. Πρόκειται για αρχές. Τι θέλεις να κάνεις, όταν έχεις κατοχή και όταν δεν έχεις; Πώς δημιουργείς «δεσμό» με τους παίκτες; Πρέπει να τους κάνεις να νιώσουν ότι είσαι προπονητής που αξίζει!». Αυτή ήταν η θεωρία του Ρόι Χόντγκσον και την ακολούθησε πιστά σε όλη του τη ζωή. Ξεκίνησε την προπονητική, στην τρέχουσα ηλικία του Βίλφριντ Ζαχά (28 ετών). Έχει ξεπεράσει τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος είναι δύο χρόνια νεότερος. Είναι ένα απίστευτο ταξίδι και πιθανότατα δεν θα επαναληφθεί ποτέ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.