Premier League: Η πιο ντροπιαστική αναβολή όλων των εποχών;

Σαν σήμερα 15 Μαίου 2016, ένα ύποπτο πακέτο λίγο πριν την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μπόρνμουθ στο Όλντ Τράφορντ προκάλεσε τον πανικό και την αναβολή του αγώνα.

Δεν ήταν ούτε φάρσα, ούτε τρομοκρατική ενέργεια…Τελικά τι ανακάλυψε η αστυνομία και οδήγησε στην αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ;

Το Ολντ Τράφορντ είναι κατάμεστο από 75 χιλιάδες φιλάθλους που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελευταία παράσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη σεζόν 2015-2016. Αντίπαλος η Μπόρνμουθ, το κίνητρο μεγάλο. Η ομάδα του Ολλανδού, Λουίς Φαν Χαλ έπρεπε να κερδίσει τα “κεράσια” και παράλληλα να χάσει η συμπολίτισσα της Μάντσεστερ Σίτι στην Ουαλία απέναντι στη Σουόνσι. Η Σίτι του Μανουέλ Πελεγκρίνι στραβοπάτησε, αλλά δεν έχασε. Μια ισοπαλία της αρκούσε για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης περιόδου και την πήρε στο τελικό 1-1.

Εκείνη όμως την ημέρα, το θέμα που απασχόλησε την αγγλική κοινωνία δεν ήταν η βαθμολογική θέση που θα τερμάτιζαν οι δύο ομάδες από το Μάντσεστερ. Ήταν μια «ύποπτη συσκευή» που βρέθηκε σε μία από τις τουαλέτες. Το στάδιο εκκενώθηκε, ο αγώνας αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε μια ελεγχόμενη έκρηξη. Διαπιστώθηκε αργότερα ότι η «ύποπτη συσκευή» ήταν μια ψεύτικη βόμβα που είχε χρησιμοποιηθεί σε μια άσκηση προπόνησης ασφαλείας στο Ολντ Τράφορντ και η οποία κατά λάθος είχε αφεθεί στο γήπεδο!

Κανείς δεν είχε ανακαλύψει την βόμβα, μέχρι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης – και τότε κανείς δεν έπαιρνε καμία ευθύνη. Δύο ημέρες αργότερα, ο αγώνας διεξήχθη κανονικά στο Ολντ Τράφορντ, η Γιουνάιτεντ νίκησε και ολοκλήρωσε τη σεζόν. Το ύποπτο πακέτο που βρέθηκε στις τουαλέτες του γηπέδου ξεχάστηκε κατά λάθος, μετά από άσκηση ετοιμότητας , που είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες.

Λίγο αργότερα, το αφεντικό μια εταιρείας ήταν αυτός που τελικά ”ξέχασε” μια ψεύτικη βόμβα στο γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ζήτησε συγγνώμη για το ότι έκανε «καταστροφικό λάθος». Ο Κρις Ριντ, της εταιρείας Security Search Management & Solutions Ltd (SSMS) δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη, δηλώνοντας ότι η συσκευή που άφησε πίσω του είχε μια μικρή λευκή ετικέτα με την ένδειξη “εκπαιδευτικό βοήθημα” και δεν ήταν κρυμμένο…Ο σύλλογος είπε ότι η συσκευή δεν θα μπορούσε να εντοπιστεί από σκύλους επειδή δεν περιείχε εκρηκτικά.

Τέλος, ο διευθυντής της αστυνομίας του Μάνστεστερ, Τζον Ο Χαρ δήλωσε : «Σε συνέχεια της ελεγχόμενης έκρηξης που έγινε σήμερα, έχουμε ανακαλύψει πως ήταν μια βόμβα άσκησης που είχε κατά λάθος ξεχαστεί από την αρμόδια εταιρία, μετά την άσκηση ετοιμότητας. Παρότι το αντικείμενο δεν περιλάμβανε ενεργά εκρηκτικά, στην εμφάνιση η συσκευή ήταν όσο πιο αληθοφανής γινόταν. Η απόφαση να εκκενωθεί το στάδιο ήταν το καλύτερο δυνατό, μέχρι να βεβαιωθούμε ότι δεν κινδυνεύει κόσμος. Σίγουρα, δεν έμοιαζε με κάτι που θα ήθελες να ρισκάρεις”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.