Ενγκολό Καντέ: Ποδοσφαιρική αξία και ταπεινότητα!

«Πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βάλει στο «τσεπάκι» του, Κρόος, Μόντριτς και Κασεμίρο. Δεν είναι ανθρώπινο ον. Είναι ο Ενγκολό Καντέ».

«Πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βάλει στο «τσεπάκι» του, Κρόος, Μόντριτς και Κασεμίρο. Δεν είναι ανθρώπινο ον. Είναι ο Ενγκολό Καντέ». Πολύ εύλογη παρατήρηση από κάποιον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας από τους πολλούς «ύμνους» που γράφτηκαν αυτές τις ημέρες για τον Γάλλο μέσο. Η αδιαμφισβήτητη μεγάλη μορφή των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λίγκ, μεταξύ της Τσέλσι και της Ρεαλ. Στα μεγάλα παιχνίδια δείχνει ένας ποδοσφαιριστής ποια είναι η πραγματική του αξία. Και ο Καντέ είναι ένα «δώρο» για κάθε προπονητή που τον έχει στην ομάδα του.

Το είχε πει και ο Τόμας Τούχελ μετά τη νίκη 1-0 της ομάδας του επί της Λίβερπουλ: «Είναι ένα δώρο. Είναι απίστευτο. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο. Στην προπόνηση, στα παιχνίδια, δεν σταματά ποτέ. Εξετάζουμε τα δεδομένα σχετικά με την ένταση και είναι απίστευτος. Είναι πραγματικά ένα δώρο!». Όταν αφήνει έκπληκτο έναν προπονητή της αξίας του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος έχει συνεργαστεί με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, καταλαβαίνει κανείς και το μέγεθος της προσφοράς, αλλά και της αξίας του Καντέ. Και ενώ έχει τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική αξία, ταυτόχρονα είναι τόσο ταπεινός.

Από το 2015 που ήρθε στην Αγγλία για λογαριασμό της Λέστερ, κερδίζοντας στην μοναδική του σεζόν στην ομάδα το πρωτάθλημα, εξελίχτηκε ως ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Αλλά από την Τετάρτη το βράδυ, μετά την ανάδειξη του ως «man of the match» και στον 2ο ημιτελικό με τη Ρεάλ, όπως άλλωστε και στον 1ο, η δημοτικότητα του έφτασε στα ύψη. Εκείνος όμως παραμένει λιτός και απλός. Όταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές υπερηφανεύονται για την Ferarri, την Laborghini ή την Rolls Royce που διαθέτουν, ο Καντέ έφυγε μετά την πρόκριση επί της Ρεάλ υπό τις επευφημίες των οπαδών της Τσέλσι, με ένα «φτωχικό» Mini Cooper. Αυτή είναι η ευαίσθητη και ταπεινή φύση του Καντέ, αυτός ο χαρακτήρας είναι που δημιουργεί απέραντη αγάπη προς το πρόσωπο του. Αναμφίβολα πρόκειται για τον κορυφαίο αμυντικό χαφ. Ανεξάντλητος σε δυνάμεις, λαμπρές μεταβάσεις τόσο από την άμυνα στην επίθεση όσο και από την επίθεση στην άμυνα!

O Κλοντ Μακελελέ μέσω του στυλ παιχνιδιού του είχε δώσει μία νέα διάσταση στη θέση του αμυντικού μέσου. Αλά βάδιζε…by the book, εγκατέλειπε την κεντρική του θέση στο γήπεδο, μόνο για να καλύψει κάποιους χώρους όταν χρειαζόταν ή για να προωθήσει τη μπάλα προς την επίθεση κεντρικά-αριστερά ή κεντρικά-δεξιά. Ο Ενγκολό Καντέ εξέλιξε ακόμη περισσότερο αυτή τη θέση. Έχει αποδειχθεί ότι είναι κατάλληλος για πολλές θέσεις στο γήπεδο, το στυλ παιχνιδιού του και η ευελιξία του βελτιώνονται κάθε χρόνο και με κάθε προπονητή που συνεργάστηκε λειτούργησε υποδειγματικά. Μπορεί να μην είναι «λαμπερός», να μην φιγουράρει στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων σε κοσμοπολίτικα πάρτι, η επιδεικνύοντας την «απαραίτητη» χλιδή, αλλά είναι σίγουρο., ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να εμφανιστεί ένας παίκτης με τέτοια χαρακτηριστικά.

Άλλωστε σημασία έχει ποια είναι η άποψη της ποδοσφαιρικής κοινότητας για τον Γάλλο μέσο. Και αυτή τον έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά. Ίσως ο Ενγκολό Καντέ να μην κερδίσει ποτέ τη «Χρυσή Μπάλα», αν και θα έπρεπε, αλλά σίγουρα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον κόσμο για την ομάδα του και τη χώρα του. Αν και απέχει πολύ από το τέλος της επαγγελματικής του ποδοσφαιρικής καριέρας, έχοντας αρκετή αντοχή και ενέργεια, ο Καντέ εμπνέει τις μελλοντικές γενιές, έχοντας ήδη γράψει το όνομά του στα όμορφα βιβλία της ιστορίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.