Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 0-1: Σημαντικό βήμα για το Champions League (hls)

Στο πολύ σημαντικό Λονδρέζικο ματς, ανάμεσα στις ισόβαθμες στην 4η θέση Γουέστ Χαμ και Τσέλσι, η ομάδα του Τούχελ επικράτησε 1-0 και πλησίασε στον έναν βαθμό την 3η Λέστερ.

Μετά τη μεγάλη τους νίκη στο «London Stadium» οι «μπλε» παρέμειναν αήττητοι στους τελευταίους εννέα εκτός έδρας αγώνες τους σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Τόμας Τούχελ έγινε έτσι ο πρώτος προπονητής της Τσέλσι που παρέμεινε αήττητος στα πρώτα 10 εκτός έδρας παιχνίδια του στον πάγκο της ομάδας και δεύτερος γενικότερα στην ιστορία της Premier League, μετά τον Κλαούντιο Ρανιέρι (11).

Πολύ μέτριο ποιοτικά το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν το …ένα μάτι στο πως δεν θα δεχτούν τέρμα. Στο 39ο λεπτό η Γουέστ Χαμ, ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Αθπιλικουέτα, μετά από σουτ του Σούτσεκ, δεν δόθηκε τίποτα και λίγο αργότερα στο 43ο λεπτό σε μία γρήγορη αντεπίθεση της ομάδας του Τούχελ, ο Τσίλγουελ, έβγαλε μία ωραία συρτή σέντρα για τον επερχόμενο Βέρνερ, που από το ύψος της μικρής περιοχής, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τώρα ο Γερμανός επιθετικός έχει συμμετοχή σε 20 τέρματα της Τσέλσι αυτή τη σεζόν (11 γκολ, 9 ασίστ), ο υψηλότερος αριθμός από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του. Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία. Με μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Τσέλσι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με το πρώτο σουτ του Μάουντ να απομακρύνεται από τον Φαμπιάνσκι και στη συνέχεια από κοντά ο Βέρνερ, αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του και στο 63ο λεπτό σε καλό σουτ του Μάουντ έξω από την περιοχή. Πολύ καλύτερη η Τσέλσι στην επανάληψη απείλησε ξανά στο 67΄αλλά και πάλι ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το σουτ του Βέρνερ. Ουσιαστικά όλα τελείωσαν για τη Γουέστ Χαμ, στο 81ο λεπτό, όταν είδε απευθείας κόκκινη κάρτα ο Φαμπιάν Μπαλμπουένα, σε άτσαλο μαρκάρισμα στον Τσίλγουελ. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα 6 τελευταία εντός έδρας Λονδρέζικα ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ για τη Γουέστ Χαμ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Ντιοπ, Τσούφαλ, Νομπλ (69′ Λανσίνι), Σούτσεκ, Φρέντερικς (83′ Τζόνσον), Φορνάλς (69′ Μπενραχμά), Μπόουεν, Λίνγκαρντ
ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (86′ Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Βέρνερ (87′ Έιμπραχαμ), Πούλισικ (74′ Ζιγές)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.