Άρσεναλ-Έβερτον 0-1: Πασχαλινό δώρο Ευρώπης από Λένο (hls)

Το αυτογκόλ της σεζόν στην αυλαία της 33ης στροφής στην Premier League το οποίο έδωσε τη νίκη στην Έβερτον μέσα στην έδρα της Άρσεναλ είναι εκείνο που τη βάζει για τα καλά στο παιχνίδι ακόμη και για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Ο Λενο ήταν αυτός που έκανε το… Πασχαλινό δώρο στα «ζαχαρωτά» στο 76ο λεπτό του ματς, υποπίπτοντας σε μια από τα μεγαλύτερα λάθη της εφετινής περιόδου και στερώντας επί της ουσίας από τους «κανονιέρηδες» την ελπίδα να μπουν κι αυτοί στο κόλπο ενός ευρωπαίκού εισιτηρίου μέσω του πρωταθλήματος.

Από την απέναντι πλευρά το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται έβδομο και μόλις έναν βαθμό πίσω από την πέμπτη θέση (Τότεναμ-Λίβερπουλ) και μόλις τρεις από την τέταρτη (Τσέλσι-Γουέστ Χαμ).

To ματς:

Σε ένα υποτονικό πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, με την Έβερτον να έχει δοκάρι στο 39′ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον. Νωρίτερα η Άρσεναλ είχε τη μοναδική της καλή στιγμή μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο 18′, όταν ο Σακά είδε τον Πίκφορντ να του στερεί το γκολ.

Ο Σίγκουρντσον στο 47′ είδε αυτή τη φορά τον Χόλντινγκ να του στερεί το γκολ, ύστερα από υποδειγματικό συνδυασμό της ομάδας του. Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο όμως δεν εκτελέστηκε ποτέ καθώς ο VAR γύρισε πίσω τη φάση και καταλόγισε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Το δεύτερο 45λεπτο συνέχιζε στον… ξέφρενο ρυθμό του, με τους Κανονιέρηδες να φτάνουν κοντά στο 1-0 στο 59′, όταν ο Χόλγκεϊτ παραλίγο να σημειώσει το αυτογκόλ της σεζόν! Η Άρσεναλ εξακολουθούσε να πιέζει και στο 64′ και το σκαστό σουτ του Τσέιμπερς από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ! Ο Άγγλος τερματοφύλακας ήταν… εκεί στην επόμενη φάση, αποκρούοντας εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Θεμπάγιος.

Μάλιστα κόντρα στη ροή του αγώνα η Έβερτον άνοιξε το σκορ στο 76′ μετά το… Πασχαλινό δώρο του Λένο. Ο Ριτσάρλισον γύρισε την μπάλα από δεξιά, με τον Γερμανό γκολκίπερ να… σκοράρει αυτός εν τέλει με τακουνάκι το αυτογκόλ της χρονιάς στην Premier League!

Τέλος στο 90+3′ ο Πίκφορντ έκανε μια εκπληκτική αποκρούση σε τετ α τετ του Μαρτινέλι κρατώντας το 1-0 και τη νίκη για την ομάδα του!

Σκόρερ: 76′ αυτ. Λένο

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρτέτα): Λένο, τσέιμπερς (83′ Γουίλιαν), Χόλντινγκ, Μάρι, Τσάκα, Παρτέι, Θεμπάγιος, Σακά, Πέπε (74′ Έντεγκαρντ), Σμιθ-Ρόου, Ενκέτια (74′ Μαρτινέλι)

ΕΒΕΡΤΟΝ (Αντσελότι): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρι, Χόλγκεϊτ, Ντιν, Γκόμες (65′ Ντελφ), Άλαν, Ροντρίγκεθ (86′ Ντέιβις), Ριτσάρλισον (89′ Μίνα), Σίγκουρντσον, Κάλβερτ-Λιούιν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.