Όταν το BBC έγραψε ιστορία (vid)

Στις 9 Απριλίου 1938, η Αγγλία φιλοξένησε τη Σκωτία στο «Wembley», ένα ιστορικό παιχνίδι, όχι όμως για αγωνιστικούς λόγους. Ουσιαστικά αυτό ήταν το πρώτο ζωντανό παιχνίδι που μεταδόθηκε στην τηλεόραση, χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Το BBC είχε επεκταθεί από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση το 1936, αλλά για τους πρώτους μήνες, το μόνο ποδόσφαιρο που είχε δείξει, ήταν ένα 15λεπτο από το «Χάιμπουρι», μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας της Άρσεναλ. Είχε επιχειρήσει και η Γερμανία να δείξει ζωντανά παιχνίδια νωρίτερα, αλλά παρουσιάστηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα.

Για το πρώτο πλήρες ζωντανό παιχνίδι, το BBC επέλεξε το τελευταίο ματς του Βρετανικού Πρωταθλήματος του 1938,μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας το οποίο διεξήχθη στο Στάδιο Wembley. Δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Αγγλία είχε ήδη δείξει την ανωτερότητα της. Με τις νίκες επί της Ιρλανδίας και της Ουαλίας, είχε μαζέψει 4 βαθμούς, σε αντίθεση με τη Σκωτία που είχε μόλις έναν, με μία ισοπαλία που είχε φέρει με την Ιρλανδία (είχε και μία ήττα από την Ουαλία).

Ιρλανδία και Ουαλία είχαν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους τρεις εβδομάδες νωρίτερα και ήταν πίσω από την Αγγλία στην κατάταξη. Παρ ‘όλα αυτά το γήπεδο ήταν κατάμεστο, με τη Σκωτία να παίρνει τη νίκη με ένα γκολ που πέτυχε ο Τόμι Γουόκερ. Το σημαντικό γεγονός όμως ήταν ότι δεν παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα και αυτό το παιχνίδι λοιπόν έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο ζωντανό παιχνίδι της τηλεόρασης με υποφερτή εικόνα και χωρίς τεχνικά προβλήματα! Οι ζωντανές μεταδόσεις συνεχίστηκαν και η επόμενη, ήταν ο τελικός του FA Cup μεταξύ Χάντερσφιλντ και Πρέστον Νορθ Εντ, τον επόμενο μήνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.