Τρία στην Ουαλία, δεν έβαλε κανένας!

Η Άρσεναλ συνέχισε την κούρσα τίτλου στην αγγλική Πρέμιερσιπ, περνώντας και από το Κάρντιφ της Ουαλίας με 3-0. Εκεί που «κόλλησαν» Σίτι και Γιουνάιτεντ, οι «κανονιέρηδες» του Βενγκέρ συνέχισαν την πορεία πρωτιάς με τον Ράμσι ν΄ ανοίγει και να κλείνει το δρόμο για τη νίκη σκοράροντας δις κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Η Άρσεναλ συνέχισε την κούρσα τίτλου στην αγγλική Πρέμιερσιπ, περνώντας και από το Κάρντιφ της Ουαλίας με 3-0. Εκεί που «κόλλησαν» Σίτι και Γιουνάιτεντ, οι «κανονιέρηδες» του Βενγκέρ συνέχισαν την πορεία πρωτιάς με τον Ράμσι ν΄ ανοίγει και να κλείνει το δρόμο για τη νίκη σκοράροντας δις κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Μετά από έξι παιχνίδια εντός έδρας η ομάδα του Μάλκι Μακέι είχε δεχτεί επτά γκολ! Στο έβδομο «έφαγε» τρία, αλλά η επιτυχία της Άρσεναλ δεν είναι μόνο αυτή. Στην έδρα που η Μάντσεστερ Σίτι έχασε με ανατροπή (3-2) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την ισοφάριση στο 91΄ (2-2), οι Λονδρέζοι πέρασαν σαν άνεμος και συνέχισαν αυτήν την τρελή κούρσα πρωτιάς στην αγγλική Πρέμιερ, μετά από δεκατρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Με το «διπλό» στο Κάρντιφ (0-3), η Άρσεναλ έφτασε τους 31 πόντους και στη χειρότερη περίπτωση μετά το τέλος της αγωνιστικής θα έχει κρατήσει το +4 από Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει, ίσως, τη δυσκολία με την οποία η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στο πρώτο 45λεπτο ο Μεσούτ Οζίλ δεν έκανε λάθος πάσα! Η μεγάλη του προσφορά στο ματς είναι η ασίστ στον Ράμσι στο 29΄, με τον Ουαλό πρώην παίκτη των γηπεδούχων να σκοράρει απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησε με απίθανη κεφαλιά. Ως το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι απειλήθηκαν από την Κάρντιφ, που είχε ξανά σε σούπερ κατάσταση τον Κάμπελ. Ο πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με την προσπάθειά του ν΄ απομακρύνεται από τον Σέζνι στο 50΄.

Από τον Οζίλ ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των Λονδρέζων, με τον Φλαμινί να κάνει το 0-2 στο 86΄ και να «καθαρίζει» το ματς για τους πρωτοπόρους. Ο Ράμσι έκλεισε το σκορ στο 93΄, στην τελευταία φάση του αγώνα, σε αντεπίθεση των παικτών του Αρσέν Βενγκέρ με τον Αλσατό να πανηγυρίζει έξαλλα το «τρίποντο» στο τέλος. Ο Ουαλός συνέχισε να είναι παραγωγικός, με τη βοήθεια (όπως κι ο άλλος σκόρερ Φλαμινί) του πρώτου ασίστμαν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Οζίλ, βλέπετέ, έφτασε τις έξι στο πρωτάθλημα. Η Κάρντιφ γνώρισε την τρίτη εντός έδρας ήττα της κι έμεινε στους 13 πόντους.

Παρά τις απουσίες των Σνόντγκρας και Πίλκινγκτον η Νόριτς επικράτησε, με 1-0, στο Νόρφολκ της Κρίσταλ Πάλας στον πάγκο της οποίας ντεμπούταρε ο Τόνι Πιούλις. Τα «καναρίνια» του Χιούτον είχαν δοκάρι με τον Φερ, σκόραραν με τον Χούπερ και πήραν το πολύτιμο «τρίποντο» απέναντι στους Λονδρέζους, στην προσπάθεια παραμονής που κάνουν. Η Γουέστ Χαμ πραγματοποίησε σούπερ δεύτερο ημίχρονο με τη Φούλαμ (γκολ, χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι με τον Ντάουνινγκ), διαλύοντας τους «κότατζερς» (δεν έκαναν σουτ στο πρώτο ημίχρονο) με 3-0. Ο Καραγκούνης μπήκε αλλαγή στο 78΄ στη θέση του Σίντγουελ, ίσως στο τελευταίο ματς των Λονδρέζων με τον Γιολ στον πάγκο.

Στο Μπέρμιγχαμ Άστον Βίλα και Σάντερλαντ έμειναν στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να είναι καλύτεροι και ν΄ αξίζουν τη νίκη. Οι «μαύρες γάτες» είχαν δοκάρι με τον Μπορίνι, που θα μπορούσε να γίνει ήρωας, ενώ σε κακή ημέρα βρέθηκε ο Τζιακερίνι που παρουσιάστηκε με κακή ψυχολογία που φάνηκε και στο χαμένο τετ-α-τετ των φιλοξενούμενων στο 44΄. Η Βίλα ήταν, όπως και με τη Γουέστ Μπρομ την περασμένη αγωνιστική, καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ως εκεί. Σούπερ εμφάνιση στο «Γκούντισον Παρκ» έκανε η Έβερτον, η οποία διέλυσε με 4-0 τη Στόουκ και συνέχισε την ξέφρενη φετινή εντός έδρας πορεία της. Σκόραρε ξανά ο Λουκάκου, θετική εμφάνιση με γκολ πραγματοποίησε ο Ντελοφέου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της αγγλικής Πρέμιερ, το απόγευμα του Σαββάτου (30/11):

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ: 0-0
Κάρντιφ – Άρσεναλ: 0-3
(29΄, 93΄ Ράμσι, 86΄ Φλαμινί)
Έβερτον – Στόουκ: 4-0 (45΄ Ντελοφέου, 49΄ Κόουλμαν, 58΄ Οβιέδο, 79΄ Λουκάκου)
Νόριτς – Κρίσταλ Πάλας: 1-0 (30΄ Χούπερ)
Γουέστ Χαμ – Φούλαμ: 3-0 (47΄ Ντιαμέ, 82΄, 89΄ Τζο Κόουλ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.