Λίβερπουλ από τα… παλιά

Η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη ήττα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας με 1-0 από τη Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ» για την πέμπτη αγωνιστική. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θύμισε τις περυσινές κακές εντός έδρας εμφανίσεις κι έμεινε δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη.

Η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη ήττα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, χάνοντας με 1-0 από τη Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ» για την πέμπτη αγωνιστική. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς θύμισε τις περυσινές κακές εντός έδρας εμφανίσεις κι έμεινε δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος δίχως νίκη.

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 0-1

Στο τελευταίο παιχνίδι χωρίς τον Λουίς Σουάρες στη σύνθεσή της, η Λίβερπουλ γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-0 στο «Άνφιλντ» από τη Σαουθάμπτον για την πέμπτη αγωνιστική της αγγλικής Πρέμιερ. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε ο Λόβρεν για τους «Άγιους», στο 53΄. Ο Ουρουγουανός επιθετικός εξέτισε την τιμωρία δέκα αγωνιστικών κόντρα που τον «συνόδευε»  από πέρυσι, αλλά αυτή τη φορά η απουσία του φάνηκε πολύ περισσότερο.

Για πρώτο ματς, φέτος, στην Πρέμιερ ο Ντάνιελ Στάριτζ δεν σκόραρε, η Λίβερπουλ είναι, πλέον, η μόνη ομάδα που δεν έχει πετύχει γκολ στο δεύτερο μέρος και οι εναλλακτικές του κόουτς Ρότζερς φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όταν ένα ματς στραβώνει. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ήταν ο γκολκίπερ Μπόρουτς, ο οποίος έπιασε εξαιρετικό φάουλ του Τζέραρντ στο 21΄, ενώ και ο Μινιολέ έσωσε τη Λίβερπουλ σε τετ-α-τετ του Λαλάνα στο 47΄ αλλά και σε άλλες φάσεις γλιτώνοντας το 0-2 ή και μεγαλύτερο σκορ!

Μέχρι στιγμής ο Βέλγος γκολκίπερ είναι αυτός με τις περισσότερες αποκρούσεις στην Πρέμιερ, φέτος, από οποιοδήποτε άλλο με 25! Η κεφαλιά του Λόβρεν… σφράγισε το παιχνίδι και τη νίκη της Σαουθάμπτον του Ποκετίνο, που ήταν καλύτερη της Λίβερπουλ και δικαίως νίκησε.

Νιούκαστλ – Χαλ 2-3

Η Νιούκαστλ προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στη Χαλ, αλλά τελικά γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 3-2 από τις «τίγρεις» που συντήρησαν την εξαιρετική παράδοση που έχουν αποκτήσει στο εν λόγω γήπεδο. Οι «καρακάξες» δεν έχουν κερδίσει ποτέ τη Χαλ, εντός έδρας, για πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, ενώ έκλεισαν 23 χρόνια από την τελευταία επικράτηση εντός με τη συγκεκριμένη ομάδα (από το 2-0 του 1990 για τη δεύτερη κατηγορία). Καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ήταν ο Λοΐκ Ρεμί με δύο γκολ, ενώ στη νίκη της Χαλ δίνει αξία το γεγονός ότι ενώ δέχθηκε νωρίς γκολ και λίγο πριν το ημίχρονο, πέτυχε δύο φορές να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη.

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 2-3

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο «Μπόλεϊν Γκράουντ», με την Έβερτον να παίρνει την τελική νίκη με 3-2 και τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Αναμφίβολος πρωταγωνιστής για τα «ζαχαρωτά» ήταν ο Λέιτον Μπέινς, που σημείωσε δύο τέρματα. Και τα δύο σημειώθηκαν με χτυπήματα φάουλ: Αποτέλεσμα αυτού είναι να φτάσει ο πολυσύνθετος αμυντικός από τη σεζόν 2008/2009 τα έξι τέρματα στην Πρέμιερ από φάουλ και να είναι ο πρώτος σκόρερ στη σχετική κατηγορία μαζί με τον Σεμπάστιαν Λάρσον!

Με το αποτέλεσμα αυτό, που διαμορφώθηκε με το πρώτο γκολ με τα «ζαχαρωτά» του Ρομέλου Λουκάκου (έκανε το 2-3) η Έβερτον παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα, ως τώρα, στην Πρέμιερσιπ. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο (από τα 81΄) με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Νομπλ. Το μεγάλο ζήτημα για την ομάδα του Άλαρνταϊς είναι ότι προηγήθηκε εντός έδρας και μάλιστα δύο φορές, χωρίς να καταφέρει να διαχειριστεί σε καμία από τις δύο περιπτώσεις το αβαντάζ που αποκόμισε.

Γουέστ Μπρομ – Σάντερλαντ  3-0

Στο «Χόθορνς» η Γουέστ Μπρομ διέλυσε, με 3-0, τη Σάντερλαντ με τον πρώην παίκτη των φιλοξενούμενων, Σεσενιό, να ντεμπουτάρει με την Άλμπιον και ν΄ ανοίγει το σκορ απέναντι στον προηγούμενο σύλλογό του. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμορφώθηκε το τελικό 3-0, με τον Χάρη Μαυρία να μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Τζιακερίνι. Ο εκνευρισμός ήταν το κύριο στοιχείο του παιχνιδιού της ομάδας του Πάολο Ντι Κάνιο, ο οποίος αρχίζει να βρίσκεται υπό πίεση, ενώ για την Άλμπιον αυτή ήταν η παρθενική νίκη φέτος στην Πρέμιερ με τη Σάντερλαντ, πλέον, να είναι η μόνη που δεν έχει καταφέρει να σημειώσει επικράτηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πέμπτης αγωνιστικής της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, το απόγευμα του Σαββάτου (21/9):

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον: 0-1 (53΄ Λόβρεν)
Νιούκαστλ – Χαλ: 2-3 (10΄, 44΄ Ρεμί – 26΄ Μπράντι, 48΄ Ελμοχαμαντί, 76΄ Αλούκο)
Γουέστ Μπρόμιτς – Σάντερλαντ: 3-0 (20΄ Σεσενιό, 76΄ Ρίτζγουελ, 93΄ Μ. Αμαλφιτανό)
Γουέστ Χαμ – Έβερτον: 2-3 (31΄ Μόρισον, 76΄ Νομπλ – 62΄, 83΄ Μπέινς, 85΄ Λουκάκου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.