Ξεκίνημα στο Nations League

Μία νέα διεθνής διοργάνωση μπαίνει από την Πέμπτη στη ζωή μας. Το πρώτο Nations League της ΟΥΕΦΑ ξεκινά με εννέα αγώνες και το ματς της Γερμανίας με την Γαλλία να ξεχωρίζει.

Μία νέα διεθνής διοργάνωση μπαίνει από την Πέμπτη στη ζωή μας. Το πρώτο Nations League της ΟΥΕΦΑ ξεκινά με εννέα αγώνες και το ματς της Γερμανίας με την Γαλλία να ξεχωρίζει.

Το Nations League, είναι η διοργάνωση που αντικαθιστά τα φιλικά μεταξύ των εθνικών ομάδων και προσφέρει έναν εναλλακτικό δρόμο για την πρόκριση στο Euro 2020 (4 εισιτήρια). To τουρνουά έχει το δικό του ξεχωριστό τρόπαιο καθώς και τον «ύμνο» του, που θα ακούγεται σε κάθε γήπεδο.



Στο τουρνουά συμμετέχουν 55 ευρωπαϊκά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, χωρισμένα σε τέσσερα «πρωταθλήματα» (Λίγκες) ανάλογα με την θέση τους στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Κάθε λίγκα είναι χωρισμένη σε τέσσερα γκρουπ των τριών ή των τεσσάρων, με τις ομάδες να αγωνίζονται εντός και εκτός έδρας, σε έξι αγωνιστικές που ξεκινούν απόψε και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο.

Οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων της League A, προκρίνονται στα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν τον επόμενο Ιούνιο, στην έδρα μίας από τις τέσσερις χώρες που θα προκριθούν. Οι νικήτριες των ομίλων στις Λίγκες B, C, D κερδίζουν την άνοδο στην ανώτερη Λίγκα, ενώ οι τελευταίες των A, B, C υποβιβάζονται στην κατώτερη εν΄όψει του επόμενου Nations League.

Πέρα από αυτά, οι 16 νικήτριες των ομίλων του Nations League, θα συμμετάσχουν στα πλέι – οφ για την ανάδειξη μίας ομάδας από την κάθε Λίγκα που θα κερδίσει ένα εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2020. Αν κάποιες από τις νικήτριες προκριθούν στο Euro μέσω της κανονικής προκριματικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει, τότε τις θέσεις τους στα πλέι – οφ θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση του ομίλου του Nations League.

Η Εθνική Ελλάδας συμμετέχει στον 2ο Όμιλο της League C, με αντιπάλους Ουγγαρία, Φινλανδία και Εσθονία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

League Α

1ος Όμιλος
Γερμανία – Γαλλία (21:45)

League Β

1oς Όμιλος
Τσεχία – Ουκρανία (21:45)

4ος Όμιλος

Ουαλία – Ιρλανδία (21:45)

League C


3oς Όμιλος

Νορβηγία – Κύπρος (21:45)
Σλοβενία – Βουλγαρία (21:45)

League D

1ος Όμιλος

Καζακστάν – Γεωργία (17:00)
Λετονία – Ανδόρα (21:45)

4ος Όμιλος

Αρμενία – Λιχτενστάιν (19:00)
Γιβραλτάρ – ΠΓΔΜ (21:45)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.