Δεν το πίστεψε

Δύο αδράνειες της ελληνικής άμυνας και κακή δημιουργία κόστισαν στην Εθνική ομάδα την ήττα με 2-1 από την Ουγγαρία. Σε ρηχά νερά και ο Σκίμπε. Το ελληνικό γκολ ο Μανωλάς.

Η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη της περίστασης και γνώρισε την ήττα από την Ουγγαρία με 2-1. Στα χαρτιά η Ελλάδα είναι μια καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα ωστόσο δεν κατάφερε να το αναδείξει αυτό εντός αγωνιστικού χώρου. Σε κακή μέρα και ο Μίκαελ Σκίμπε δεν βοήθησε την ομάδα με τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα.

Οι Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης δε μπόρεσαν να κρατήσουν το κέντρο, ενώ και η τριάδα μεσοεπιθετικά δεν προσέδωσε την απαραίτητη δημιουργία που χρειαζόταν ένα τέτοιο ματς. Μόνο ο Φορτούνης προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις αλλά κι εκείνος με σέντρες μακριά από την περιοχή ή με στατικές φάσεις. Η απώλεια του Μήτρογλου ήταν εμφανής στο πρώτο ημίχρονο αλλά η Εθνική (και ο Σκίμπε) θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί και χωρί αυτόν.

Το 1-0 των Ούγγρων προήλθε από βόλεϊ στην ελληνική άμυνα με τρεις κεφαλιές πάσες των γηπεδούχων και σουτ του Σάλαϊ σε πρώτο χρόνο. Σπάνια ελληνική αδράνεια. Ο Μανωλάς ισοφάρισε άμεσα με κεφαλιά από ασίστ του Φορτούνη, η Εθνική ανέβηκε, είχε φάσεις για το 1-2 αλλά έγινε το 2-1. Νέα αδράνεια στο κέντρο, “σαστισμένη” η ελληνική άμυνα επέτρεψε την “εκτέλεση” του Μπάρκα με πέντε σουτ σε λιγότερο από ένα λεπτό. Τα τρία τα έβγαλε, ένα πήγε στα σώματα και ένα στο Γ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Μήτρογλου έδωσε σημείο αναφορά στην ομάδα, ωστόσο οι Ούγγροι με μαζική άμυνα δεν επέτρεψαν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα που προσπάθησε κυρίως με σέντρες και κεφαλιές οι οποίες είτε δε βρήκαν στόχο είτε αποκρούστηκαν από τον Γκούλατσι. 

Εν κατακλείδι η Ελλάδα είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ αλλά έμοιαζε να μην πιστεύει στο γκολ και κατ’ επέκταση στη νίκη. Αντιθέτως το μάτι των Ούγγρων γυάλιζε. Αν πρέπει να πούμε ποιοι ξεχώρισαν, τότε στο μυαλό έρχονται οι Μπάρκας και Φορτούνης. 

Τα πλάνα του Σκίμπε

Οι έντεκα που επέλεξε ο Μίκαελ Σκίμπε να ξεκινήσει το παιχνίδι ήταν οι: Μπάρκας, Σωκράτης, Μανωλάς, Τορσίδης, Τζαβέλλας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας, Λάζαρος και Δώνης. 

Με τον Μήτρογλου ανέτοιμο ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον άσο της Στουτγκάρδης για την κορυφή της επίθεσης. Τζαβέλλας αντί Λυκογιάννη και Λάζαρος αντί Μάνταλου ήταν οι άλλες δύο αλλαγές στην ομάδα.

Η εντεκάδα της Ουγγαρίας: Γκούλατσι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Νάγκι, Ζάλαϊ, Κόβατς, Σάλαϊ, Κλάινχάισλερ, Βάργκα, Μπέσε.

Κακή αρχή και γκολ βόλεϊ στην ελληνική άμυνα

Η Εθνική ομάδα μπήκε νωθρή στον αγωνιστικό χώρο και δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα. Ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ήταν “γακλανόλευκη” στο 10ο λεπτό. Ο Κώστας Φορτούνης πέρασε τρεις παίκτες, πλάσαρε από το ύψος της περιοχής η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι του Γκούλατσι.

Οι Ούγγροι δυναμικοί αλλά όχι απειλητικοί σκόραραν στο 15′. Από μια επίθεση που ξεκίνησε από τα δεξιά, Νάγκι, Μπέσε και Βάργκα άλλαξαν την μπάλα στην ελληνική περιοχή με τρεις κεφαλιές (!!!) για να εκτελέσει ο Σάλαϊ με σουτ σε πρώτο χρόνο “εκτελώντας” τον Μπάρκα.

Άμεση απάντηση με Μανωλά

Η Εθνική ομάδα ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ μακριά από την περιοχή κι ο Μανωλάς πιο ψηλά από όλους με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το καλύτερο τονωτικό για να ξυπνήσει η Εθνική ομάδα και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Απείλησε μάλιστα με δεύτερο γκολ όταν ο Λάζαρος ύστερ από συνεργασία των Φορτούνη και Δώνη πήρε μπάλα στην περιοχή έκανε μια τρίπλα και εκτέλεσε με το αριστερό λίγο άουτ στο 27′. Στο 32′ νέα ευκαιρία με τον Πέλλα να σουτάρει ξαφνικά έξω από την περιοχή ανγκάζοντας τον Γκούλατσι να διώξει σε κόρνερ.Στο 34’από το κόρνερ του Λάζαρου ο Μανωλάς έπιασε νέα κεφαλιά, αλλά ο Γκούλατσι ήταν καλά τοποθετημένος και απέκρουσε.

Πέντε σουτ και ένα γκολ σε ένα λεπτό

Στο 42′ είχαμε μια σπάνια φάση. Οι Ούγγροι σε μια επίθεση έκαναν έξι σουτ στην εστία! Τα τρία τα έβγαλε ο Μπάρκας με εντυπωσιακές επεμβάσεις, το ένα πήγε στα σώματα και το τελευταίο από τον Κλάινχάιλσερ πήγε στο Γ της εστίας του Μπάρκα. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με τους Ούγγρους να προηγούνται κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Μήτρογλου στο ματς, ο Μανωλάς εκτός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον (ανέτοιμο) Κώστα Μήτρογλου να παίρνει τη θέση του Δώνη και τον Λυκογιάννη να μπαίνει αντί του Τζαβέλλα. Η Εθνική μπήκε πιο επιθετική και απέιλησε για πρώτη φορά με ισοφάριση στο 52′ όταν από φάουλ του Φορτούνη ο τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά στέλντοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα αποχώρησε τραυματίας ο Μανωλάς ο οποίος είχε τραυματιστεί από τον Σάλαϊ σε μια μονομαχία. Τη θέση του πήρε ο Οικονόμου με τον Σκίμπε να χάνει την δυνατότητα να παρέμβει στο υπόλοιπο του ματς. Η Ουγγαρία με υπομονή και μαζική άμυνα δυσκόλευε πάρα πολύ την ελληνική δημιουργία.

Φάσεις από αέρος χωρίς αποτέλεσμα

Είκοσι λεπτά μετά τη φάση του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου έδωσε ωραία στον Πέλκα μέσα στην περιοχή, ο νεαρός άσος σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο Γκούλατσι. Εν συνεχεία η κεφαλιά του Λάζαρου δεν απείλησε τον Ούγγρο κίπερ.

Στο 75′ από ωραία ελληνική συνεργασία με γρήγορο passing game ο Φορτούνης είδε τον Μήτρογλου που σούταρε σε πρώτο χρόνο, έδιωξε και πάλι ο Γκούλατσι. Το ίδιο έκανε και στο 79′ Ο Μπάρκας στην πρώτη φορέ που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο ημίχρονο ύστερα από ένα δυνατό φάουλ του Κλάινχάισλερ. 

Στο 82′ από νέα στατική φάση με εκτελεστή τον Φορτούνη ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Γκουλάτσι. Στο 91′ για μια ακόμη φορά από νέα σέντρα του Φορτούνη ο Μήτρογλου στην καρδιά της άμυνας πήρε την κεφαλιά η μπάλα και πάλι έφυγε μόλις άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία για τη Εθνική Ελλάδος που δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς…Έτσι η Φινλανδία με το δεύτερο 1-0 με σκόρερ τον Πούκι είναι πρώτη στον όμιλο ενώ η Ελλάδα πλέον είναι τρίτη στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Ελλάδα: Μπάρκας, Σωκράτης, Μανωλάς (53′ Οικονόμου), Τορσίδης, Τζαβέλλας (46′ Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας, Λάζαρος, Δώνης (46′ Μήτρογλου). 

Ουγγαρία: Γκούλατσι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Νάγκι, Ζάλαϊ, Κόβατς, Σάλαϊ, Κλάινχάισλερ, Βάργκα, Μπέσε.

Live Blog Ουγγαρία – Ελλάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.