Ρ. Μαντσίνι: «Οι νεαροί παίκτες χρειάζονται ευκαιρίες!»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι γιορτάζει μαζί με τους παίκτες του την πρόκριση της Ιταλίας στο Final Four του Nations League.

Ο προπονητής των «ατζούρι» μίλησε στο RAI Sport μέσω βιντεοκλήσης μετά τη νίκη 2-0 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου ο βοηθός του Αλμπέρικο Εβάνι ήταν στον πάγκο για το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. «Αισθάνομαι καλά», διαβεβαίωσε ο Μαντσίνι από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε απομόνωση καθώς βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

«Θα είναι ένα υπέροχο τουρνουά, έρχεται μετά το Euro, θα είναι τα δεύτερα προκριματικά μας για μία επίσης σημαντική διοργάνωση, οπότε είμαστε ευτυχείς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων μας τα τελευταία δύο χρόνια, αυτούς που έπαιξαν απόψε και εκείνους που ήταν στο σπίτι». 
Υπήρχαν περισσότεροι από 20 παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα της Ιταλίας για αυτά τα τρία παιχνίδια εναντίον της Εσθονίας, της Πολωνίας και της Βοσνίας λόγω τραυματισμών και λόγω του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των Λεονάρντο Μπονούτσι, Τζιόρτζιο Κιελίνι και Μάρκο Βεράτι, αλλά δεν φάνηκε η απουσία τους. 

«Νομίζω ότι έχουμε μερικούς πολύ ταλαντούχους νέους παίκτες στην Ιταλία. Πρέπει απλώς να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν. Μπορεί να υπάρχουν αρχικές δυσκολίες, αλλά αν έχουν το ταλέντο, θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι σε έξι ή επτά μήνες. Οι ομάδες Νέων της Ιταλίας είναι θεμελιώδεις για εμάς και έχουν βοηθήσει στην προετοιμασία των παικτών και στην αναβάθμιση μας». 

Ο αμυντικός της Ίντερ, Αλεσάντρο Μπαστόνι είχε κληθεί μόνο για το φιλικό με την Εσθονία, ματς στο οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική, αλλά κατέληξε να ξεκινά βασικός και με την Πολωνία και με τη Βοσνία. 
«Ο Μπαστόνι είχε παίξει τρία παιχνίδια σε 10 ημέρες, βελτιώνοντας κάθε φορά. Είναι πολύ νέος, έχει τεράστιο περιθώριο βελτίωσης, οπότε πραγματικά θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος Μπονούτσι ή ο επόμενος Κιελίνι. Δεν είναι ο μόνος, καθώς υπάρχουν και άλλοι πολύ ταλαντούχοι αμυντικοί στις ομάδες των Under-21 και Under-20, πρέπει απλώς να τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν». 

Στον επίσημο λογαριασμό της Ιταλίας στο Τwitter, δημοσιοποιήθηκε ένα διασκεδαστικό κλιπ του Μαντσίνι που μιλάει στο Facetime στους παίκτες του στο Σεράγεβο, μετά τη νίκη 2-0 στη Βοσνία.
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.