Ελλάδα-Κύπρος: 2-1 Με συνταγή ολλανδική! (vid)

Με ένα επιθετικογενές 4-3-3 ο Τζον Φαντ Σχιπ είδε όσα ήθελε στο φιλικό με την Κύπρο. Κορυφαίοι οι Φορτούνης, Κουρμπέλης. Σκόρερ οι Τζόλης και Γιακουμάκης στο ντεμπούτο του. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Χατζηγιοβάνης. 

Ο Τζον Φαντ Σχιπ παρέταξε την Ελλάδα με ένα αμιγώς ολλανδικό 4-3-3 έχοντας επιθετικογενή 8άρια με Μπακασέτα και Φορτούνη, ενώ στην επίθεση ήταν οι φρέσκοι Τζόλης, Γιακουμάκης και Χατζηγιοβάνης με τους δύο τελευταίους να κάνουν ντεμπούτο. Από τα πρώτα λεπτά με οργανωτή τον Φορτούνη η Ελλάδα πίεσε και σκόραρε με Τζόλη και Γιακουμάκη βγαζοντας ωραία στοιχεία επί χόρτου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές χάλασαν λίγο την εικόνα της ομάδας, η Κύπρος μείωσε στο 58′ με τον Ηλία κι από εκεί και πέρα η Ελλάδα ανέβασε την απόδοσή της, είχε δοκάρι με τον Κουρμπέλη και σωρεία χαμένων ευκαιριών. O Ολλανδός τεχνικός είδε όσα ήθελε και πλέον το βλέμμα στρέφεται αποκλειστικά στα δύο ματς με Μολδαβία και Σλοβενία στα οποία οι νίκες είναι επιτακτικές. 

Έτσι έπαιξαν 

Ο Τζον Φαντ Σχιπ αποφάσισε να παρατάξει την Εθνική ομάδα με τον Μπάρκα στο τέρμα, τους Κουρμπέλη Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Μαυρία, αριστερά τον Τσιμίκα, στο κέντρο του γηπέδου, τον Ζέκα, τον Μπακασέτα και τον Φορτούνη και στην επίθεση τους Τζόλη αριστερά, Χατζηγιοβάνη δεξιά στο ντεμπούτο του και Γιακουμάκη φορ επίσης στο ντεμπούτο του. 

Για την Κύπρο ο Βάλεν παρέταξε την ομάδα του με τους Δημητρίου, Χ.Κυριακού, Σιέλη, Ιωάννου, Κατελάρη, Χάμπο, Αντωνίου, Γκόγκιτς, Αρτυματά, Πίττας και Ηλία.

Ορεξάτη και πρώτα γκολ για Τζόλη, Γιακουμάκη

Με ολλανδικό στιλ παιχνιδιού, έχοντας στην τριάδα στα χαφ τον Ζέκα κεντρικό, δεξιά του τον Μπακασέτα και αριστερά του τον Φορτούνη, ο Τζον Φαντ Σχιπ ζήτησε από τους παίκτες του πίεση και γρήγορο γκολ και αυτό έγινε. Με τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή δημιουργήθηκαν οι δύο πρώτες φάσεις στο 3ο και στο 4ο λεπτό. 

Η πρώτη ξεκίνησε από τον Χατζηγιοβάνη ο οποίος έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά ανέβασε τον Μαυρία που σέντραρε, έδιωξαν με κεφαλιά οι Κύπριοι, με τον Φορτούνη να σουτάρει έξω από την περιοχή μόλις άουτ. Στη δεύτερη ο Φορτούνης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Τσιμίκα που μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με τον Δημητρίου να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 8′ ήρθε και το γκολ. Μια πολύ ωραία επίθεση της Ελλάδας με τον Μπακασέτα να κάνει κάθετη πάσα στον Φορτούνη που βρέθηκε δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον Γιακουμάκη, εκείνος σούταρε σε πρώτο χρόνο, ο Δημητρίου απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Τζόλης ήταν στο σωστό σημείο και άνοιξε το σκορ. Πρώτο γκολ για τον νεαρό άσο του ΠΑΟΚ με την Εθνική ομάδα.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο on fire στην Ολλανδία Γιακουμάκης. Στο 15′ είχε κεφαλιά σε αντίπαλο αλλά δύο λεπτά έκανε το 2-0 με το πρώτο του γκολ στο ντεμπούτο του. Από πολύ ωραία πάσα του Κουρμπέλη, ο Γιακουμάκης μετά από δύο κοντρόλ μέσα στην περιοχή, κατάφερε και πλάσαρε με περίεργο τρόπο σωστά τον Δημητρίου και νωρίς έκανε και το 2-0 για την Ελλάδα.

Από το σημείο αυτό κι έπειτα, η Ελλάδα έριξε το ρυθμό της και είχε μια ακόμα καλή στιγμή με σουτ του Τσιμίκα με το δεξί έξω από την περιοχή λίγο πάνω από το δεξί γάμα του Δημητρίου. Η Κύπρος δε μπόρεσε να απειλήσει καθόλου, ενώ όταν έβαλε με αξιώσεις τη μπάλα στην ελληνική περιοχή, οι αντιδράσεις των αμυντικών ήταν σωστές. 

Μείωσε η Κύπρος, δοκάρι Κουρμπέλη και πολλες τελικές

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζον Φαντ Σχιπ προχώρησε σε πέντε αλλαγές με αποτέλεσμα η Εθνική να χάσει κάπως τη συνοχή της. Ο Λαμπρόπουλος πήρε τη θέση του Ζέκα, ο Κουρμπέλης ανέβηκε στα χαφ κι ο Λαμπρόπουλος πήγε στόπερ. Ο Λυκογιάννης πήρε τη θέση του Τσιμίκα, ο Πέλκας πήρε τη θέση του Μπακασέτα, ο Μπουχαλάκης πήρε τη θέση του Φορτούνη και ο Λημνιός τη θέση του Τζόλη. Ο Λημνιός στο 49′ έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Πέλκας δεν κατάφερε να στεφθεί σκόρερ.

Η Κύπρος εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συνοχής της Ελλάδας και στο 58′ κατάφερε να μειώσει στο σκορ. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Αντωνίου αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Ηλία, που ήταν ανάμεσα από τον Λαμπρόπουλο και τον Μιχαηλίδη, και πλάσαρε σωστά τον Μπάρκα κάνοντας το 2-1.

Σα να ξύπνησε η Εθνική ομάδα και ανέβασε την απόδοσή της μετά το γκολ της Κύπρου και έβγαλε μεγαλύτερη ενέργεια στο γήπεδο. Έτσι είχε στο 66′ επικίνδυνη επίσκεψη από αριστερά με τον Καρό να προλαβαίνει τον Γιακουμάκη, ένα δοκάρι με τον Κουρμπέλη στο 67′ από κόρνερ του Πέλκα και άλλη μια καλή στιγμή στο 69′ με ωραία ενέργεια Λημνιού και τελείωμα Γιακουμάκη στον Δημητρίου. 

Το κρεσέντο των ευκαιριών συνεχίστηκε. Στο 74′ ωραία εκτέλεση φάουλ του Λυκογιάννη απέκρουσε σε κόρνερ ο Δημητρίου, στο 75′ από κόρνερ του Πέλκα και ασταθή απομάκρυνση της κυπριακής άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Λημνιό που σούταρε άτσαλα υπό καλές προϋποθέσεις αλλά άστοχα, στο 76′ ωραία ενέργεια Χατζηγιοβάνη από αριστερά συνέκκλινε και από τον άξονα έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά αλλά εκτός εστίας και στο 78′ ο Γιακουμάκης έκλεψε μια μπάλα μπήκε περιοχή και πλάσαρε αλλά μπλόκαρε και πάλι ο Δημητρίου. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος.

Ριζούπολη
Ελλάδα-Κύπρος (φιλικό)

Σκόρερς
8′ Τζόλης, 17′ Γιακουμάκης/ 58′ Ηλίας
Κίτρινες
Μπουχαλάκης/Ιωάννου, Πίττας

Συνθέσεις
Ελλάδα:
Μπάρκας, Μιχαηλίδης, Κουρμπέλης, Μαυρίας (68′ Ρότα), Τσιμίκας (46′ Λυκογιάννης), Ζέκα (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Πέλκας), Φορτούνης (46′ Μπουχαλάκης),Τζόλης (46′ Λημνιός), Χατζηγιοβάνης, Γιακουμάκης 

Κύπρος: Δημητρίου, Χ.Κυριάκου, Σιέλης (76′ Παπαφώτης), Ιωάννου (61′ Τ.Ιωάννου), Κατελάρης (46′ Κάρό), Χάμπος (61′ Κουσουλός), Αντωνίου, Γκόγκιτς (46′ Κάστανος), Αρτυματάς, Πίττας και Ηλίας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.