Ελλάδα-Καζακστάν 5-0: «Γαλανόλευκη μαγεία» και τώρα… τελικός!

Η Εθνική Ελλάδος έκανε τον καθήκον της κόντρα στο Καζακστάν, ικανοποίησε άπαντες με την εμφάνισή της επικρατώντας 5-0 και την Τρίτη (26/03, 19:00) θα παίξει τελικό πρόκρισης για μία θέση στο EURO 2024 στην Τιφλίδα απέναντι στη Γεωργία.

Μία εξαιρετική εμφάνιση στα ημιτελικά των Playoffs πρόκρισης στο EURO 2024 μέσω του Nations League πραγματοποίησε η Εθνική στην «OPAP Arena». Με κορυφαίους τους Πέλκα-Μασούρα-Κουρμπέλη η «γαλανόλευκη» ήταν «μαγική» και επιβλήθηκε άνετα με 5-0 του Καζακστάν. Πλέον στρέφει την προσοχή της στο επόμενο «ματς της 10ετίας» με τη Γεωργία (26/03, 19:00)!

Στα της αναμέτρησης, αυτή ουσιαστικά έλαβε… τέλος από το πρώτο μέρος, μιας και σε εκείνο το διάστημα οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ πέτυχαν τα τέσσερα από τα πέντε τέρματά τους με τους Μπακασέτα (7’ πεν.), Πέλκα (15’), Ιωαννίδη (37’) και Κουρμπέλη (40’). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Μαρότσκιν (86′) στο δεύτερο 45λεπτο.

«Γαλανόλευκο» πάρτι

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» τη νίκη-πρόκριση από την αρχή του ματς ήταν η Εθνική. Μόλις στο 7’ ο Πέλκας είχε σουτ στο δοκάρι και στο… ριμπάουντ κέρδισε πέναλτι! Δύο λεπτά μετά ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0. Η παρουσία της Ελλάδας ήταν τέτοια στον αγωνιστικό χώρο που στο 15’ σκόραρε και δεύτερο τέρμα. Ύστερα από εξαιρετική ανάπτυξη και τη σέντρα του Μασούρα, ο Πέλκας με κεφαλιά-ψαράκι σημείωσε το 2-0. Ακολούθησε ένα διάστημα με το Καζακστάν να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης, με το δοκάρι όμως να τους στερεί το γκολ στο 24’, στο σουτ του Τσεσνόκοφ, με την μπάλα να έχει βρει πάντως στο κεφάλι του Χατζηδιάκου!

Ύστερα από αυτό υπήρξε ένα «νεκρό» διάστημα στο ματς, πριν το νέο ξέσπασμα των παικτών του Γκουστάβο Πογέτ. Στο 37’ ο Μασούρας πήρε τη διαγώνια πάσα του Κουρμπέλη, μπήκε στην περιοχή και με το εξωτερικό (και το… κακό αριστερό του) έδωσε τη δεύτερη τελική του πάσα και έτοιμο τέρμα στον Ιωαννίδη, που «έγραψε» το 3-0. Τρία λεπτά μετά, ο Κουρμπέλης μπήκε και αυτός στον πίνακα των σκόρερ. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα έπειτα την κομπίνα τους και ο πολύπειρος αμυντικός μέσος σκόραρε το 4-0 του ημιχρόνου, ολοκληρώνοντας το «γαλανόλευκο» πάρτι.

Συντήρηση δυνάμεων και… 5-0!

Το Καζακστάν άρχισε καλύτερα το δεύτερο μέρος και «πατούσε» εύκολα στην περιοχή την Εθνικής, με τον Βλαχοδήμο να είναι σε ετοιμότητα σε όλες τις προσπάθειές τους μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η εικόνα της «γαλανόλευκης» δεν ήταν ανάλογη με τα όσα έδειξε στο πρώτο 45λεπτο, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Η χαλαρότητά τους όμως άφηνε ανικανοποίητο τον Γκουστάβο Πογέτ, μιας και οι φιλοξενούμενοι έφταναν με άνεση στα «καρέ» μας. Έτσι ο Ουρουγουανός τεχνικός προχώρησε σε αλλαγές, προκειμένου να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του. Αυτές σε συνδυασμό με τις «φωνές» του είχαν αποτέλεσμα και εκείνοι ισορρόπησαν, παίρνοντας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αλλά οι τελικές που «έφτιαξαν» σταματούσαν στο… σημαιάκι του βοηθού, για οφσάιντ. Και σε εκείνη που δε συνέβη αυτό, ο Σάτσκι σταμάτησε τον Μάνταλο στο 85′ και στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρότσκιν σημείωσε αυτογκόλ (86′) για το 5-0 της Εθνικής. Ο γκολκίπερ του Καζακστάν είπε «όχι» στον Μασούρα στο 90′, με το σκορ να… μένει στο τελικό 5-0!

Η ταυτότητα του ματς:

Γήπεδο: «OPAP Arena»

Διαιτητής: Μάκελι

Κίτρινες: 30’ Χατζηδιάκος – 17’ Βορογκόφσκι, 55’ Σαντιμπέκοφ, 67’ Οράζοφ, 69’ Ερλάνοφ

Σκόρερ: 9’ (πεν.) Μπακασέτας, 15’ Πέλκας, 37’ Ιωαννίδης, 40’ Κουρμπέλης, (86′ αυτ.) Μαρότσκιν

Ελλάδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ (67’ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46’ λ.τρ. Ρέτσος), Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73’ Μπουχαλάκης) – Μασούρας, Πέλκας (63’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (63’ Γιακουμάκης).

Καζακστάν (Αντίεφ): Σάτσκι – Καΐροφ (46’ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Ερλάνοφ, Βορογκόφσκι – Τσεσνόκοφ (68’ Ζουέφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46’ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46’ Οράζοφ) – Σαμορόντοφ (77’ Αϊμπέτοφ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.