Ουγγαρία – Ιταλία 0-2 : “Ατζούρα” κορυφή με μυαλό και μεθοδολογία (hls)

Με γκολ των Ρασπαντόρι (28') και Ντι Μάρκο (52') η Ιταλία νίκησε στην Βουδαπέστη παίζοντας έξυπνα και μεθοδικά, τόσο όσο για να πάρει άξια την κορυφή στον 3ο όμιλο της 1ης λίγκας

Τους τρεις βαθμούς της νίκης ήθελε η Ιταλία προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της κορυφαίας λίγκας και το έψαξε, με την «πατροπαράδοτη» τακτική της σε ανάλογης δυσκολίας ματς.
Πίεση ψηλά σε ασφυκτικό βαθμό και μεταφορά του άγχους στην απέναντι πλευρά, καθώς στον θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου η ψυχολογική διαχείριση είναι ένα σημαντικό κομμάτι… Πόσο μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει σε αναμετρήσεις τόσο κομβικές!
Έτσι, την… «πάτησαν» οι Μαγυάροι χάνοντας σταδιακά πολλά εδάφη στο τερέν!
Η πίεση των φιλοξενούμενων ακόμα και στο 1/3 προς την αντίπαλη εστία έφερε αποτέλεσμα στο 28’ όταν ο Ατίλα Σζάλαϊ έκανε το λάθος και ο Ρασπαντόρι, «κλέβοντας» τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα!

Η Ουγγαρία έδειξε σφυγμό μετά το ημίωρο όταν άρχισε αυτή να πιέζει, προκαλόντας τον φόβο που δεν ένιωσαν οι Ιταλοί ως τότε!
Χάθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με αποκορύφωμα αυτή που είχε ως αφετηρία μια… εναέρια γκάφα του Ντοναρούμα, έπειτα από σέντρα!

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ


Η μπάλα μετά από την λανθασμένη έξοδο και ένα γκολ έφτασε στα δύο μέτρα προ της Ιταλικής εστίας ατον Σζάλαϊ ο οποίος δεν μπόρεσε εξ επαφής να ξεπεράσει τον δικό του αιφνιδιασμό σουτάροντας – ή κάτι τέτοιο – παράλληλα κι άστοχα!
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να ψάξουν μέσω της δημιουργίας την ουσία.
Μια καλή ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι στο 50’ με τον Ντοναρούμα να σώζει κάνοντας διπλή επέμβαση και ένα λεπτό αργότερα έγινε το 0-2!
Ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την ομάδα του Μαντσίνι που και σε αυτό το χρονικό σημείο, «έπαιξε» με τα δεδομένα του ματς προκαλώντας τον ουσιαστικό αιφνιδιασμό! Μια γρήγορη εναλλαγή της μπάλας στο 52′ κι από κοντά ο Ντι Μάρκο να πλασάρει στα δίχτυα σκοράροντας για πρώτη φορά με την εθνική ομάδα της χώρας του!
Η συνέχεια είχε μια παραπάνω διάθεση από τους Ούγγρους να ψάχνουν την «επιστροφή» τους στο ματς όμως αυτό δεν έγινε σε άλλες 2-3 καλές ευκαιρίες του ελέω Ντοναρούμα (55’, 61’) ενώ στο 78’ o διαιτητής σε συνεργασία με το VAR αρνήθηκαν πέναλτι που ζήτησαν οι Μαγυάροι μετά πό μαρκάρισμα του Μπαστόνι επί του Άνταμ!
Από κει και πέρα, επήλθε ο φυσιολογικός (;) συμβιβασμός στη ροή των πραγμάτων! Η Ιταλία πήρε αυτό που ήθελε όπως, διαχρονικά, ξέρει να το παίρνει απέναντι σε μια ομάδα που είχε διάθεση, έχει ταλέντο αλλά όχι τις εμπειρίες και την νοοτροπία να τα βγάλει πέρα σε τόσο… υψηλές πιέσεις!

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι) 3-4-2-1 :
Γκιούλασι, Ατίλα Σζάλαϊ, Ορμπάν, Λαγκ, Κέρκεζ (57΄Γκάζνταγκ), Σχάφερ, Νάγκι (46’ Στίλες), Φιόλα, Νέγκο (75’ Μπόλα), Σζόποζλαϊ, Άνταμ Σζάλαϊ (75΄Άνταμ)

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι) 3-5-2 :
Ντοναρούμα, Τόλοϊ, Ασέρμπι (46’ Μπαστόνι), Μπονούτσι, Ντι Μάρκο, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο (73’ Ποντέγκα), Κριστάντε, Μπαρέλα, Γκνόντο (66’ Γκαμπιαντίνι), Ρασπαντόρι (72’ Σκαμάκα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.