Εθνική Ελλάδος: Με την αύρα του 2004

Η ποιότητα των διεθνών, οι βάσεις του Φαν'τ Σχιπ, η διαχείριση του Πογέτ αλλά και η αύρα του 2004 (Φύσσας, Φάνης, Κώστας, "Κάρα", Ντέμης) έσπρωξαν την Εθνική Ελλάδος στο 4Χ4.

Αυτή η φουρνιά της Εθνικής Ελλάδος απαρτίζεται από μια παρέα ποδοσφαιριστών που είναι μαζί τα τελευταία τρία χρόνια. “Μεγαλώνουν” και ωριμάζουν μαζί. Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ είδε πολλούς, έφερε πολλούς στην ομάδα, έως και λοιδωρήθηκε, αλλά σε μια εξελικτική διαδικασία ανανέωσης είναι δεδομένο ότι για να κατασταλλάξει στο γκρουπ θα έβλεπε πολλούς.

Την τελευταία του χρονιά στην ομάδα ο Ολλανδός τεχνικός είχε βρει έναν κορμό 15-16 παικτών και εννοείται ότι θα έκανε και καποιές αλλαγές από αποστολή σε αποστολή. Κορωνοϊός, τραυματισμοί, ρυθμός, είναι παράγοντες που σου δίνουν τη δυνατότητα να διευρύνεις τη δεξαμενή σου. Όλα τα άλλα είναι απλώς κακεντρέχειες.

Εννοείται επίσης πως στην εξελικτική διαδικασία αυτή δε θα σου βγουν όλα τα αποτελέσματα. Έκανε και ο ίδιος λάθη ως προς τη διαχείριση. Όμως τα λάθη είναι δώρα. Είναι δώρα εξέλιξης. Είναι μαθήματα. Και αυτή η φουρνιά παικτών έχει την ευφυΐα να διδαχθεί από αυτά τα μαθήματα. Καλώς ή κακώς η Ομοσπονδία επέλεξε να αντικασταστήσει τον Φαν΄τ Σχιπ με τον Πογέτ.

Ο Ουργουρουανός τεχνικός, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, με τεράστιες ποδοσφαιρικές εμπειρίες έφερε στην ομάδα το πνεύμα νικητή που της έλειπε. Το έφερε σε μια ομάδα που είναι τρία χρόνια μαζί και η προσωπικότητά του γκρουπ αρχίζει και φαίνεται. Είναι όλοι τρία χρόνια μεγαλύτεροι και όλοι ήρθαν από χρονιά με σhμαντικές ομαδικές και ατομικές επιτυχίες. Και τα κατέθεσαν αυτά στο χορτάρι παρέα με έναν προπονητή που αρνείται να χάνει.

Ωραία όλα αυτά, αλλά χρειάζεται και κάτι ακόμα. Χρειάζεται αυτό το γκρουπ να είναι μπολιασμένο με αξίες και αρχές απαράβατες, τις οποίες κανένας δεν μπορεί να αγνοεί ή να μη συμβαδίζει με αυτές. Και όσοι έχουν έρθει στο γκρουπ αυτό αυτά τα τρία χρόνια το καταλαβαίνουν καλά. Αλλιώς δεν μπορούν να κολλήσουν στο “παζλ”.

Ο Τάκης, ο Φύσσας και ο Κώστας

Θεματοφύλακες αυτών των αρχών της συλλογικότητας, του ομαδικού πνεύματος που πορεύονται με την αξία της αγάπης για τη “γαλανόλευκη” βάζοντας την πάνω από το “εγώ” τους είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν χύσει αίμα για αυτή τη φανέλα. Πρόκειται για τον αθλητικό διευθυντή της Εθνικής ομάδας και Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004, Τάκη Φύσσα, για τον προπονητή τερματοφυλάκων και Πρωταθλητή Ευρώπης του 2004, Φάνη Κατεργιαννάκη, αλλά και για τον τεχνικό διευθυντή όλων των Εθνικών ομάδων και διεθνή με την Εθνική ομάδα ακόμα και στην πορεία των προκριματικών του 2004, Κώστα Κωνσταντινίδη.

Οι διεθνείς έχουν την χαρά και την τύχη να συνυπάρχουν με αυτούς τους τρεις ποδοσφαιρανθρώπους, οι οποίοι έδιναν και δίνουν και την ψυχή τους για την Εθνική Ελλάδος. Κάθε κουβέντα μαζί τους δίνει ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές. Κάθε τους κίνηση, ο τρόπος που μιλάνε για την Εθνική και οι πράξεις του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελούν σεμινάρια τα οποία προστίθενται στην δεδομένη ποιότητα αυτών των παιδιών.

Ο “Κάρα”

Στην αποστολή του 4Χ4 σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ομιλία του Γιώργου Καραγκούνη στο ξενοδοχείο της ομάδας πριν την αναχώρηση για Βόρειο Ιρλανδία. Εκεί ο “Κάρα” μίλησε στην ψυχή των παικτών. Κάποια συγκινήθηκαν, κάποιοι ανατρίχιασαν και όλοι τους ένιωσαν για τα καλά στο πετσί τους ότι πρέπει να αποτελέσουν πιστούς στρατιώτες της ομάδας είτε είναι βασικοί σε όλα τα ματς, είτε δεν παίξουν λεπτό. Και το έκαναν. Δείτε τους πανηγυρισμούς στα γκολ και όχι μόνο.

Ο Ντέμης

Θα πως όμως ότι αύρα 2004 στην αποστολή αυτή έφερε και η NOVA. Με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο σχόλιο των αναμετρήσεων, οι διεθνείς είχαν την τύχη να ανταλλάξουν κουβέντες και απόψεις με ένα ποδοσφαιρικό τους ίνδαλμα. Ο Ντέμης ήταν εκεί, να τους ακούσει, να τους συμβουλέψει, να τους δείξει την απεριόριστη αγάπη που τρέφει για τους ποδοσφαιριστές και την Εθνική Ελλάδος. Κι όταν ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλάει με τόση αγάπη για αυτή την ομάδα, τότε πως να μην περάσει αυτό και στους διεθνείς;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.