Γαλλία – Κροατία 0-1: “Άλωσε” το Παρίσι και πάει για πρωτιά (hls)

Μετά το "διπλό" στην Κοπεγχάγη, η Κροατία πέρασε και από το Παρίσι, καθώς επικράτησε 1-0 της τραγικής Γαλλίας και θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου στο Nations League απέναντι στη Δανία, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι “τρικολόρ” έμειναν σε ακόμη ένα παιχνίδι μακριά από το καλό τους πρόσωπο και το πλήρωσαν με τη δεύτερη ήττα τους στον όμιλο, που τους αφήνει στην τελευταία θέση. Αποτέλεσμα που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων τους, μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Οι Κροάτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μόντριτς και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Από τη μέση και πίσω ήταν εξαιρετικά συμπαγείς, δεν επέτρεψαν στη Γαλλία να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία και έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν.

Μάλιστα, στις 22 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσουν τη Δανία και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρωτιά του ομίλου, ενώ την ίδια ημέρα οι Γάλλοι θα έχουν ως αποστολή απέναντι στην Αυστρία να αποφύγουν την τελευταία θέση.

Γκολ απ’ τα αποδυτήρια με τον Μόντριτς

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε η Κροατία στο “Stade de France”, καθώς στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή, μόλις στο 4ο λεπτό, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Κονατέ. Ο Μόντριτς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Μενιάν, βάζοντας από πολύ νωρίς την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το γρήγορο γκολ των Κροατών αποσυντόνισε την ομάδα του Ντεσάν και την ανάγκασε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της. Από το σημείο του γκολ και μετά οι “τρικολόρ” ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησαν τη μπάλα, όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ολόκληρο το 45λεπτο δεν απείλησαν την εστία του Ίβουσιτς, παρά μόνο με ένα σουτ του Εμπαπέ (7′) και μία κεφαλιά του Ενκουκού (45+1′).

Υποδειγματική διαχείριση και νέο “διπλό”

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ντεσάν ανακάτεψε την “τράπουλα” και η Γαλλία βελτίωσε αισθητά την εικόνα της. Άσκησε αρκετή πίεση στους Κροάτες και με κύριο εκφραστή των επιθετικών της προσπαθειών τον Εμπαπέ έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς πάντως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, η ομάδα του Ντάλιτς στο 72ο λεπτό άγγιξε το 0-2, όμως ο Μενιάν εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το σουτ του Μόντριτς και κράτησε τους “τρικολόρ” μέσα στο ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στο γήπεδο, προσπάθησαν να εντείνουν την πίεση τους, όμως έπεφταν πάνω σε… τοίχο. Οι Κροάτες διαχειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο το προβάδισμα, κράτησαν τους παίκτες του Ντεσάν μακριά από την περιοχή του Ίβουσιτς και δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν την εστία τους, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη.

Γαλλία (Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ (46′ Παβάρ), Κονατέ, Κιμπεμπέ, Ντιν, Ραμπιό, Καμαρά (46′ Τσουαμενί), Γκεντουζί (80′ Γκριεζμάν), Ενκουνκού (73′ Κομάν), Μπενζεμά, Εμπαπέ.

Κροατία (Ντάλιτς): Ίβουσιτς, Στάνισιτς, Έρλιτς, Σούταλο, Γιουράνοβιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2′ Σούσιτς), Πάσαλιτς (65′ Μάγιερ), Μπούντιμιρ (72′ Κράμαριτς), Μπρέκαλο (72′ Βλάσιτς).

Η βαθμολογία του ομίλου

Δανία 9 (6:3)
Κροατία 7 (3:4)
Αυστρία 4 (5:5)
Γαλλία 2 (3:5)

Επόμενη αγωνιστική (22/9)

Κροατία – Δανία
Γαλλία – Αυστρία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.