Γερμανία – Αγγλία 1-1: “Όρθια” με το 50ο του Κέιν (hls)

Η Γερμανία προηγήθηκε με τον Χόφμαν, ήταν συνολικά καλύτερη, όμως η Αγγλία είχε αντίδραση και με το 50ο γκολ του Χάρι Κέιν με το εθνόσημο, έφυγε με τον βαθμό (1-1) από το Μόναχο.

Γερμανία και Αγγλία δεν κατάφεραν ούτε στη δεύτερη αγωνιστική στο Nations League να πανηγυρίσουν τη νίκη, καθώς έμειναν στο 1-1 στην “Allianz Arena”. Τα “πάντσερ” παρουσίασαν συνολικά καλύτερη εικόνα, βρήκαν γκολ με τον Χόφμαν και θα μπορούσαν να είχαν “κλειδώσει” το ματς, όμως ο Πίκφορντ όταν χρειάστηκε φώναξε “παρών” και στο φινάλε οι Άγγλοι κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό. Ο Κέιν κέρδισε πέναλτι και από την άσπρη βούλα νίκησε τον Νόιερ, φτάνοντας τα 50 γκολ με την εθνική ομάδα.

Αργός ρυθμός, ελάχιστες καλές στιγμές

Πολύ πιο δραστήρια ήταν η Γερμανία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να παράξει ευκαιρίες. Οι παίκτες του Φλικ κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, πίεζαν ψηλά όποτε είχε την κατοχή ο αντίπαλος και στο 23′, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή, βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Χόφμαν, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Από το πρώτο ημίωρο και μετά, οι Άγγλοι ισορρόπησαν τον ρυθμό, κέρδισαν μέτρα στα γήπεδα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Νόιερ. Το κατάφεραν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με σουτ του Σάκα, τα οποία ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Προβάδισμα με Χόφμαν, απάντηση του Κέιν

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ απ’ τα… αποδυτήρια για τη Γερμανία. Στο 50′ ο Κίμιχ βρήκε κάθετα τον Χόφμαν, αυτή τη φορά ο Γερμανός δεν ήταν οφσάιντ και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας τα “πάντσερ” σε θέση οδηγού.

Οι Άγγλοι έβγαλαν αντίδραση και μέσα σε ένα δίλεπτο (53′, 55′) είχαν δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Μάουντ, όμως το γκολ δεν ήρθε. Αντ’ αυτού κινδύνεψαν σε δύο περιπτώσεις να δεχτούν και δεύτερο γκολ στην κόντρα, όμως ο Πίκφορντ είπε “όχι” αρχικά στον Μίλερ (70′) και στη συνέχεια στον Βέρνερ (75′).

Στο τελευταίο τέταρτο τα “τρία λιοντάρια” ανέβηκαν ακόμη περισσότερο στο γήπεδο, πίεσαν για την ισοφάριση και εν τέλει δικαιώθηκαν. Μπορεί στο 77′ ο Νόιερ να σταμάτησε τον Κέιν, όμως στο 86′ οι Άγγλοι κέρδισαν πέναλτι και αυτή τη φορά ο επιθετικός της Τότεναμ νίκησε τον Γερμανό τερματοφύλακα, έφτασε τα 50 γκολ με το εθνόσημο και ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Γερμανία (Φλικ): Νόιερ, Σλότερμπεκ, Ρούντιγκερ, Κλόστερμαν, Ράουμ, Κίμιχ, Γκουντογκάν, Χόφμαν (65′ Γκνάμπρι), Μουσιάλα (65′ Βέρνερ), Μίλερ (76′ Γκορέτσκα), Χάβερτζ.

Αγγλία (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Φίλιπς (14′ Μπέλιγχαμ), Ράις, Μάουντ (72′ Γκρίλις), Σάκα (80′ Μπόουεν), Στέρλινγκ, Κέιν.

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου:

Ιταλία 4 (3:2)
Ουγγαρία 3 (2:2)
Γερμανία 2 (2:2)
Αγγλία 1 (1:2)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.