Εθνική Ελλάδας: Θέλει την άνοδο, ρέκορντμαν ο Μπακασέτας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΠΕΛΦΑΣΤ
Ώρα πρεμιέρας σε επίσημο ματς για τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, η οποία θέλει να αλλάξει κατηγορία στο Nations League με πρώτη στάση στο Μπέλφαστ!

Νέος προπονητής, νεαροί αλλά έμπειροι παίκτες και η Ελλάδα θέλει να μπει σε μια νέα εποχή… επιτυχιών με τους διεθνείς μας να είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν κατηγορία στο Nations League.

Η προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτό αρχίζει το βράδυ της Πέμπτης στο Μπέλφαστ και το “Windsor Park“, όπου αντιμετωπίζει την Βόρεια Ιρλανδία, η οποία βρισκόταν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας όταν καταρτίστηκε ο προκριματικός όμιλος.

Ο αγώνας στην βορειοϊρλανδική πρωτεύουσα θα είναι ο πρώτος του Γουστάβο Πογέτ σε επίσημη διοργάνωση, μετά τα δύο φιλικά του περασμένου Μαρτίου με Ρουμανία και Μαυροβούνιο, όπου τα αποτελέσματα άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα στον Ουρουγουανό προπονητή.

Η Ελλάδα στο Nations League

Για την ελληνική ομάδα ο αγώνας του Μπέλφαστ θα είναι ο 13ος στην τρίτη διοργάνωση του UEFA Nations League με την ομάδα του Πογέτ πλέον να θέλει να προβιβαστεί στην League B. Δεν το κατάφερε στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση το 2018, αλλά και το 2020, όταν έμεινε αήττητη, όμως την πέρασε βαθμολογικά η Σλοβενία. Σε μια χρονιά που είχαν κόστισαν πολύ οι ισοπαλίες με το Κόσοβο, το οποίο θα βρούμε και πάλι στο δρόμο μας.

Σε 12 παιχνίδια στη διοργάνωση η Εθνική έχει έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τέρματα 10-6, δεν έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ παιχνίδια, ενώ δεν έχει σκοράρει σε πέντε. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως δέχτηκε μόλις ένα γκολ στα έξι παιχνίδια της τελευταίας διοργάνωσης, αυτό από το Κόσοβο.

Ο Μπακασέτας γίνεται ρέκορντμαν στη διοργάνωση

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας εφόσον αγωνιστεί το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει ο παίκτης της Ελλάδας με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση.

Ο πρωταθλητής Τουρκίας είχε μαζί με τον Φορτούνη 11 συμμετοχές στα 12 προηγούμενα ματς του Nations League και πλέον θα έχει 12 παρουσίες σε 13 ματς, αφήνοντας πίσω του τον άσο του Ολυμπιακού, αλλά και τους Ζέκα με 10 και Κουρμπέλη με 9.

Φορτούνης και Μπακασέτας έχουν από δύο γκολ στη διοργάνωση, ενώ μόνο ο Τρικαλινός μέσος έχει σκοράρει και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.