Εθνική ομάδα: Στην καλύτερή της ηλικία

Η Εθνική Ελλάδος έχει ένα ρόστερ με εξαιρετικό μέσο όρο ηλικίας που καλείται να κάνει το βήμα παραπάνω. Από τον Τζαβέλλα (34) στον Αλεξανδρόπουλο (20) δημιουργείται μια ομάδα που "μεγαλώνει" μαζί.

Όταν το 2014 άρχισε απότομα η περιβόητη ανανέωση της Εθνικής ομάδας, άλλαξε και η ταυτότητά της. Έχασε την προσωπικότητά της, την εμπειρία της και πήγε να βασιστεί σε μια φουρνιά παικτών γεμάτη ταλέντο, νεανική, χωρίς μεγάλες επιτυχίες στα πόδια και αρκετά από τα παιδιά αυτά δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι μεγάλο με τη “γαλανόλευκη”.

Η τωρινή φουρνιά, το τωρινό ρόστερ απαρτίζεται από παίκτες που οι περισσότεροι παίζουν στην ομάδα μαζί από το 2019 όταν ανέλαβε ο Φαν’τ Σχιπ. Δεν θα δει κανείς πολλές μαζεμένες αλλαγές και αν υπάρχουν τέτοιες είναι επειδή ο αριθμός των ρόστερ έχει αυξηθεί στους 27 παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι και τραυματίες θα υπάρχουν, και ο κορωνοϊός επηρέασε πολύ, αλλά και δίνεται η δυνατότητα στον προπονητή για κάποιες έξτρα επιλογές που εντάσσουν στο κλίμα της ομάδας νέους παίκτες.

Αυτοί λοιπόν οι παίκτες δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά ούτε και να πάρουν την πρώτη θέση στο προηγούμενο Nations League. Τώρα όμως είναι δύο χρόνια μεγαλύτεροι. Είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Έχουν μάθει από τα λάθη τους και καλούνται πλέον να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ήτοι, πρωτιά στο Nations League και πρόκριση στο EURO 2024. Δεν είναι εύκολο. Πλέον όμως έχουν αρχίσει και χτίζουν την προσωπικότητα της ομάδας μέσα από την ατομική τους προσωπικότητα και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν με τους συλλόγους τους.

Ρίξαμε λοιπόν μια ματιά στις ηλικίες του ρόστερ από τον μεγαλύτερο Γιώργο Ταζβέλλα ως τον μικρότερο Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και βγάλαμε έναν μέσο όρο που αποδεικνύει πως αυτό το ρόστερ είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία για να πετύχει τους στόχους του.

Στο ποδόσφαιρο λοιπόν λένε πως ένας ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην καλύτερή του ηλικία την τριετία 26-29 ετών, όταν είναι πολύ νέος, με εμπειρίες και με μυαλό που έχει “πήξει” και μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο μέσος όρος λοιπόν του ρόστερ δείχνει ότι η ομάδα είναι στην καλύτερη της ηλικία καθώς είναι στο 26.6. Αυτό σημαίνει ότι αν η ομάδα πορευτεί μαζί, στο EURO 2024 θα είναι στα 28 χρόνια, μέσος όρος ιδανικός για μεγάλη διοργάνωση.

Οι “μεγάλοι”

Γιώργος Τζαβέλλας: 34 χρονών
Αλέξανδρος Πασχαλάκης: 32 χρονών
Πέτρος Μάνταλος: 30 χρονών

Στην καλύτερή τους ηλικία

Γιώργος Αθανασιάδης: 29 χρονών
Σωκράτης Διούδης: 29 χρονών
Γιάννης Κώτσιρας: 29 χρονών
Ανρέας Μπουχαλάκης 29 χρονών
Τζορτζ Μπάλντοκ: 29 χρονών
Οδυσσέας Βλαχοδήμος: 28 χρονών
Δημήτρης Γούτας: 28 χρονών
Δημήτρης Κουρμπέλης: 28 χρονών
Γιώργος Μασούρας: 28 χρονών
Μανώλης Σιώπης: 28 χρονών
Τάσος Μπακασέτας: 28 χρονών
Γιώργος Γιακουμάκης: 27 χρονών
Δημήτρης Γιαννούλης: 26 χρονών
Κώστας Τσιμίκας: 26 χρονών
Ταξιάρχης Φούντας: 26 χρονών

Οι “μικροί”

Παντελής Χατζηδιάκος: 25 χρονών
Τάσος Χατζηγιοβάνης: 25 χρονών
Ντίνος Μαυροπάνος: 24 χρονών
Λάζαρος Ρότα: 24 χρονών
Δημήτρης Λημνιός: 24 χρονών
Γιάννης Παπανικολάου: 23 χρονών
Βαγγέλης Παυλίδης: 23 χρονών
Τάσος Δουβίκας: 22 χρονών
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: 20 χρονών


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.