Νταμπίζας: «Να αποκτήσει ταυτότητα η Εθνική»

Ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για την Εθνική του Γουστάβο Πογιέτ, τον Άλαν Σίρερ και τη Νιούκαστλ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωταθλητή Ευρώπης του 2004 στον ΣΠΟΡ FM:

Για τον Άλαν Σίρερ, που σαν σήμερα το 1988 πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του: «Ήταν η προσωπικότητά του και η δύναμη του χαρακτήρα του. Ήταν μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα, την οποία υποστήριζε με πολύ κυνικό τρόπο. Ήξερε να αξιολογήσει σωστά την κατάσταση και αυτό αποτυπώνεται απολύτως στους αριθμούς που είχε. Αν ρωτήσουμε για κορυφαίους επιθετικούς την προηγούμενη 20ετία, δεν ήταν αυτό το θεαματικό και θελκτικό που ήθελαν οι Βρετανοί οπαδοί. Όμως οι αριθμοί (260 γκολ σε 400+ ματς στο αγγλικό πρωτάθλημα) λένε την αλήθεια και παράλληλα είχε και αρκετούς τραυματισμούς, που τον κάνουν ξεχωριστό. Ήξερε να βάλει πολύ καλά το σώμα του, ακόμα και στα ελεύθερα από τον τερματοφύλακα. Έβαζε πολύ καλά το σώμα του ανάμεσα στην τροχιά της μπάλας και τον αμυντικό που είχε πίσω του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει καλύτερη θέση στην κεφαλιά που επιχειρούσε. Το ίδιο έκανε και στην αντίπαλη περιοχή, παίρνοντας την κατάλληλη θέση. Είχε την διορατικότητα και την ικανότητα να πηδήξει στο κατάλληλο σημείο και να πετυχαίνει τον στόχο του.

Για τη σημερινή Νιούκαστλ και τους νέους ιδιοκτήτες:

«Θα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, γιατί αυτή την περίοδο δεν είναι μόνο η Γιουνάιτεντ ή Άρσεναλ όταν ξεκίνησαν αυτές οι δύο. Δεν ξέρουμε επίσης τι πορεία θα έχει η Τσέλσι μετά τα τελευταία γεγονότα. Σημασία έχει ότι το γήπεδο ζωντάνεψε ξανά και το προηγούμενο καθεστώς είχε μεγάλη αμφισβήτηση. Οι άνθρωποι που ήρθαν έδωσαν μία άλλη πνοή στο σύλλογο και θέλουν να δώσουν μία άλλη παρουσία της ομάδας. Με προσεκτικές κινήσεις και επιλογές θέλουν να διεκδικήσουν την είσοδό της στο Champions League».

Για την κόντρα Σίτι – Λίβερπουλ και Γκουαρντιόλα – Κλοπ:

«Ο Κλοπ είναι ένας προπονητής που έχει τεράστια ενεργητικότητα η ομάδα του, ενθουσιασμό και μία… αναρχία που έχει συμμαζευτεί το τελευταίο διάστημα. Αλλά αυτό δεν στερεί την αρχική του ταυτότητα. Ένας προπονητής με έντονη προσωπικότητα, όπως και ο Γκουαρντιόλα. Είναι δύο διαφορετικοί πλανήτες που όταν συγκρούονται βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Είναι δύο εξαιρετικά παραδείγματα προπονητών που έχουν φέρει επανάσταση και τα νούμερα δεν νομίζω ότι υπάρχουν σε άλλο πρωτάθλημα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα στην Αγγλία και αυτοί ήρθαν και του έδωσαν ένα καίριο πλήγμα που παρόλα αυτά το κρατάνε ανταγωνιστικό. Είναι ξεχωριστή η κόντρα τους και μας δίνουν αυτό το μοναδικό θέαμα».

Για την Εθνική Ελλάδας και την άφιξη του Γουστάβο Πογέτ:

«Πρέπει να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μία βάση ως ελληνικό ποδόσφαιρο και να επιλέγονται οι κατάλληλοι προπονητές σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα των εθνικών ομάδων. Δεν έχει να κάνει με τον σχηματισμό, αλλά με τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Σίγουρα πρέπει να αποκτήσουμε ταυτότητα ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ταυτότητα λέγεται αυτό που σε εκφράζει ως ποδόσφαιρο και παίζονται σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα. Ο προπονητής πρέπει να επιλέξει τους καλύτερους 25 παίκτες. Να τους επιλέξει και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, να επιλέξει τον τρόπο παιχνιδιού. Να υπάρξει στη συνέχεια σταθερότητα, τι προσδοκούμε και δεν μπορούμε ξαφνικά από την πτώση να πηγαίνουμε 30 ή 40 θέσεις. Πρέπει να υπάρξει μία σταδιακά άνοδος και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα μικρά τμήματα της Εθνικής».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.