Βέλγιο – Γαλλία 2-3: Οι «τρικολόρ» στον τελικό (hls)

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας , επικράτησε 3-2 του Βελγίου σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και κατάφερε να "σφραγίσει" την συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό στο Nations League

Την Ισπανία, θα βρει η εθνική ομάδα της Γαλλίας στον τελικό του Nations League που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (10/10) στο Μιλάνο.

Στον δεύτερο συναρπαστικό ημιτελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Τορίνο, οι Γάλλοι που έχαναν 2-0 στο ημίχρονο του αγώνα με το Βέλγιο, κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να φτάσουν σε μια μεγαλειώδη νίκη επικρατώντας 3-2.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” έκαναν τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γκολ και με… συνοπτικές διαδικασίες έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι σττην υπόθεση “πρόκριση”.

Στο 4΄ ήταν η προειδοποιητική βολή για τους νικητές, όταν σε κοντινό σουτ του Ντε Μπρόινε, ο Γιορίς απομάκρυνε την μπάλα ενστικτωδώς.
Στο 37΄ άνοιξε το σκορ (1-0) όταν ο Καράσκο… χόρεψε τους Παβάρ και Κουντέ και με δυνατό συρτό σουτ, νίκησε τον Γιορίς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντε Μπρόιν βγάζει καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Λουκάκου που ξέφυγε της επιτήρησης του Λ. Ερνάντες για το 2-0.

Στην επανάληψη η Γαλλία πήρε τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να απειλήσει δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή στο 58ο λεπτό, όταν ο Εμπαπέ έβγαλε τον Γρκριεζμάν μόνο του απέναντι στην ανυπεράσπιστη εστία του Κουρτουά, αλλά ο άσος της Ατλέτικο Μ. έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 62΄ οι παίκτες του Ντεσάμπ μείωσαν (2-1) με τον Μπενζεμά (προηγήθηκε ωραία προσπάθεια και πάσα του Εμπαπέ), ενώ στο 69΄ έφεραν το ματς στα ίσα από την εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ (προηγήθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα του Τίλεμανς στον Γρκιεζμάν).

Στο 77΄ οι “τρικολόρ” χάνουν μοναδική ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, αλλά από το ευθύβολο δυνατό σουτ του Τσουαμενί, ο Κουρτουά άπλωσε τα χέρια απομακρύνωντας τον κίνδυνο. Δέκα λεπτά αργότερα, ακυρώθηκε (ορθώς) το γκολ που πέτυχε το Βέλγιο με τον Λουκάκου καθώς ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι ήταν σε θέση οφ σαϊντ.

Άτυχοι οι Γάλλοι στο 90΄ καθώς από την εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Κουρτουά, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Τεό Ερνάντες με ένα “ξερό” σουτ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα αντίπαλα δίχτυα και την ομάδα του στον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στην Ισπανία


Οι ενδεκάδες:

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Καστάν (90΄ Μπατσουάγι), Ντεναγιέρ, Τίλεμανς (70΄ Βανάκεν), Βίτσελ, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Ε. Αζάρ (74΄ Τροσάρντ), Λουκάκου

Γαλλία: Γιορίς, Βαράν, Λ. Ερναντέζ, Παβάρ (90΄+2΄Ντιμπουά), Τ. Ερναντέζ, Κουντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (75΄ Τσουαμενί), Γκριεζμάν, Μπενζεμά (90΄+7 Βερετού), Εμπαπέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.