Ιταλία – Ισπανία 1-2: Έσπασε το αήττητο και πάει τελικό (hls)

Η Ισπανία άλωσε το Σαν Σίρο και περιμένει αντίπαλο που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό (Γαλλία-Βέλγιο, 7/10, 21.45), ηττήθηκε η Ιταλία ύστερα από 37 αγώνες. Δύο γκολ ο Τόρες, αποβλήθηκε ο Μπονούτσι, μείωσε ο Πελεγκρίνι.

Έμπαζε η δεξιά πλευρά της Ιταλίας – Έλαμψε ο Φεράν Τόρες – Αποβλήθηκε ο Μπονούτσι

Η Ισπανία κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των Ιταλών με τον φορμαρισμένο αρχηγό της Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μικέλ Οργιαθάμπαλ να μοιράζει καταπληκτικά και τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Τόρες, να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε (0-1, 17ο λεπτό). Ωραίο γκολ που προήλθε από ομαδική προσπάθεια και ξεκίνησε από τον μπακ της Τσέλσι, Μάρκος Αλόνσο, που εμφανίστηκε στην ενδεκάδα των Ισπανών μετά από τρία χρόνια (15/10/18)!

Η ομάδα του Μαντσίνι που ξεκίνησε χωρίς κλασικό φορ, απείλησε για πρώτη φορά στο 28ο λεπτό με τον αμυντικό της Νάπολι, Τζιοβάνι Ντι Λορέντσο να μην εκμεταλλεύεται το κόρνερ του συμπαίκτη του και στην Εθνική, Λορέντσο Ινσίνιε. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 34ο λεπτό με τον Ουνάι Σιμόν να έχει την απάντηση (η μπάλα βρήκε και δοκάρι) στην προσπάθεια του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι που ξεκίνησε τον ημιτελικό αντί του Τσίρο Ιμόμπιλε που έμεινε εκτός αποστολής.

Η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο για τους Ιταλούς που αναγκάστηκαν να παίξουν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο αρχηγός αντίκρισε μέσα σε 12 λεπτά (30′- 42′) δύο κίτρινες κάρτες και λίγο πριν φύγει το ημίχρονο αποβλήθηκε για φάουλ πάνω στον Σέρχιο Μπουσκέτς. Στις καθυστερήσεις και μέχρι να συνέλθει η Ιταλία δέχτηκε κι’ άλλο γκολ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, Οργιαθάμπαλ στην ασίστ, Φεράν Τόρες στα δίχτυα και 0-2 (45+’) η Ισπανία σκορ ημιχρόνου στο Σαν Σίρο με την φάση να αρχίζει ξανά από τον Αλόνσο και τα αριστερά. 12 γκολ σε 21 αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής για τον 21χρονο Φεράν Τόρες που αποχώρησε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους λόγω ενοχλήσεων και στη θέση του πέρασε ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ, Γέρεμι Πίνο, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους μεγάλους της Εθνικής.

Κατοχή της μπάλας και μοντέρνα διαχείρισηΓκολ ο Πελεγκρίνι και φρόυδες ελπίδες

Η Ισπανοί με την αριθμητική τους υπεροχή άγγιξαν τρίτο γκολ με τον δημιουργό τους, Μικέλ Οργιαθάμπαλ να μην μπορεί να νικήσει τον Ντοναρούμα στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην επανάληψη στο 64ο λεπτό. Η ομάδα του Ενρίκε κυκλοφορούσε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους για 15 λεπτά την μπάλα και άλλαζε πάσες με την Ιταλία να παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει. Η μεταμορφωμένη Ισπανία ταξίδεψε με στόχο στην Ιταλία και τον πέτυχε από το πρώτο ημίχρονο. Η αποβολή του Μπονούτσι ήταν καθοριστική, όμως σε γενικές γραμμές οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν πιο ομάδα και άξιζαν την πρόκριση στον τελικό.

Η Ιταλία ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά ήταν αργά, ο φορμαρισμένος αρχηγός της Ρόμα, Λορέντσο Πελεγκρίνι, που πρόσφατα ανανέωσε με τους “τζιαλορόσι”, ήρθε από τον πάγκο και αξιοποίησε την ασίστ του Κιέζα και μειώνοντας (1-2, 83ο λεπτό) με ένα εύκολο και απλό πλασέ. Το γκολ που προήλθε από λάθος στην ισπανική άμυνα έδωσε νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό αλλά μέχρι εκεί. Η Ισπανία δεν κατάφερε να κλειδώσει την πρόκριση και έδωσε ένα διαφορετικό και αγχωτικό φινάλε.

Στον δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο Τορίνο και το Alianz Stadium της Γιουβέντους, η Γαλλία αντιμετωπίζει το Βέλγιο.

-Η Ιταλία είχε να δεχτεί πάνω από δύο γκολ από τον Ιούνιο του 2018 και την φιλική αναμέτρηση απέναντι στη Γαλλία (3-1).

Ιστορία έγραψε ο νεαρός Γκάβι που έκανε ντεμπούτο στη Εθνική Ισπανίας σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών

Αποδοκιμάστηκε ο Τζίτζιο Ντοναρούμα κατά την είσοδό του στο Σαν Σίρο για προθέρμανση

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Έμερσον, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο (64′ Πελεγρκρίνι), Βεράτι (58′ Λοκατέλι), Μπαρέλα (72′ Καλάμπρια), Ινσίνιε (58′ Κεν), Κιέζα, Μπεραρντέσκι (46′ Κιελίνι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Μπουσκέτς, Κόκε (75′ Μερίνο), Γκάβι (84′ Σέρτζι Ρομπέρτο), Οργιαθάμπαλ, Σαράμπια (75′ Μπράιαν Χιλ), Φεράν Τόρες (49′ Πίνο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.