Μπέιλ: Σύνταξη στη Πόλη των Αγγέλων;

Ο Γκάρεθ Μπέιλ μετά τις διακοπές που έκανε τα τελευταία χρόνια στη Μαδρίτη, μετακόμισε στις ΗΠΑ για να παίξει ποδόσφαιρο που θα τον κρατήσει στο υψηλό επίπεδο.

Ο Μπέιλ υπέγραψε στην LAFC και το MLS τον περασμένο Ιούνιο μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης με τη λήξη του συμβολαίου του. Ο Ουαλός ο οποίος χθες (17/7) έκλεισε τα 33, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στηΠόλη των Αγγέλων, αν και αυτή η συμφωνία μπορεί να επεκταθεί έως το 2024. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να ακολουθεί και με την Ουαλία στον ορίζοντα και στο δρόμο για το Κατάρ, ο Μπέιλ έχει την ευκαιρία να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο παίζοντας κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια. Αυτό θα το απολαύσει φορώντας τη φανέλα που προτιμά. Ο Μπέιλ έχει φορέσει το αγαπημένο του νούμερο εκπροσωπώντας τα χρώματα της χώρας του πάνω από μια δεκαετία, ενώ το φόρεσε και την τελευταία του σεζόν στην Τότεναμ τη σεζόν 2013-14, αλλά και τις πρώτες 7 εμφανίσεις του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αργεντινός Έρικ Λαμέλα, που από πέρσι αγωνίζεται στη Σεβίλλη, φορούσε το ”11” όταν ο Μπέιλ επέστρεψε στους βόρειο Λονδίνο ως δανεικός το 2020 και πήρε το Νο9, ενώ του δόθηκε το Νο18 την περασμένη σεζόν στη Μαδρίτη. Ωστόσο, παρόλο που ο μέσος από το Εκουαδόρ, Χοσέ Σιφουέντες, φορούσε ήδη ”11” για την LAFC, αλλά με χαρά το παρέδωσε στον Μπέιλ, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

«Το [Number] 11 συνόδευσε την καριέρα μου στην LAFC από την αρχή και παρόλο που είναι ξεχωριστό και έχει σημαντικό νόημα, αποφάσισα να το δώσω στον Γκάρεθ, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει πολύ αυτόν τον αριθμό. περισσότερο από μένα. Το ενδιαφέρον μου είναι να συνεισφέρω ώστε οι συμπαίκτες μου, ο σύλλογος και οι φίλαθλοι να αισθάνονται ότι υποστηρίζομαι από εμένα και με αυτή τη χειρονομία θέλω να το δείξω. Ας μείνουμε μαζί γιατί χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να πετύχουμε τους στόχους». Ο Σιφουέντες σκόραρε δύο φορές στο τελευταίο παιχνίδι της LAFC, μια νίκη με 3-2 στο ντέρμπι επί της LA Galaxy, με μόνο τους Κάρλος Βέλα και Κριστιάν Αράνγκο να έχουν πετύχει περισσότερα γκολ στο MLS από τον μέσο μεταξύ των συμπαικτών του μέχρι στιγμής το 2022.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ επέμεινε ότι το Major League Soccerδεν είναι πρωτάθλημα αποχώρησης” και ελπίζει ότι η μετακίνησή του στην Los Angeles FC θα του επιτρέψει να παραμείνει στη διεκδίκηση για την Ουαλία τουλάχιστον μέχρι το Euro 2024. Ενώ η αρχική του συμφωνία είναι μόνο ενός έτους, θα μπορούσε να παραταθεί έως το 2024, όταν η Ουαλία θα ελπίζει να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Μπέιλ έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη Ιουνίου μετά τη λήξη του συμβολαίου του, με τον επιθετικό, που κάποτε ήταν ο πιο ακριβός παίκτης όλων των εποχών, να αντέχει μια δύσκολη τελευταία χρόνια στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η στάση και η δέσμευσή του στη Μαδρίτη αμφισβητήθηκαν συχνά από υποστηρικτές, οι οποίοι εξέφραζαν συχνά την απογοήτευσή τους απέναντί ​​του.

Αλλά ο Μπέιλ συνέχισε να λατρεύεται από τους οπαδούς της Ουαλίας και έπαιξε περισσότερο από τον ρόλο του βοηθώντας τους να εξασφαλίσουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά από το 1958. Το να διατηρείται σε φόρμα ενόψει του Κατάρ 2022 είναι αναμφίβολα ένας βασικός λόγος για τη μετάβαση στο MLS, αν και ο Μπέιλ ήταν πρόθυμος να τονίσει πώς βλέπει τις δυνατότητες για ένα μακροπρόθεσμο μέλλον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ το MLS έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι ένα πρωτάθλημα όπου ευρωπαίοι παίκτες υψηλού προφίλ πηγαίνουν να αποσυρθούν και να φουσκώσουν κι ‘άλλο τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ο Μπέιλ είναι ανένδοτος ότι αυτό δεν ισχύει πλέον. Στην παρουσίαση τόνισε πως δεν ήρθε για τουρισμό αλλά για να αφήσει το σημάδι του κάνοντας κάτι παραπάνω αισθητή την παρουσία του σε ένα πρωτάθλημα που παρακολουθείτε από τα αθλητικά κανάλια της Nova.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.