Και πάλι κορυφαίος ο Αζάρ

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Εντέν Αζάρ της Λιλ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στο σαμπιονά, ενώ κορυφαίος προπονητής ο Ρενέ Ζιρά της Μονπελιέ.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Εντέν Αζάρ της Λιλ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στο σαμπιονά, ενώ κορυφαίος προπονητής ο Ρενέ Ζιρά της Μονπελιέ. Τα βραβεία, που βγήκαν μέσα από την ψηφοφορία παικτών και προπονητών της Λιγκ 1 και 2, παραδόθηκαν στους νικητές σήμερα το βράδυ σε ειδική εκδήλωση που τελέστηκε.

Ο Αζάρ πήρε το βραβείο έχοντας για…αντιπάλους του, τον άσσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νενέ, και το δίδυμο της Μονπελιέ, Γιουν Μπελχαντά και Ολιβιέρ Ζιρού. Ο Βέλγος διεθνής, το 2009 και 2010 είχε πάρει τα βραβεία του καλύτερου νέου παίκτη, ενώ για την σεζόν 2011/2012 νικητής σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Μπελχαντά.
Η Λιλ μπορεί να μην κατάφερε να υπερασπιστεί το νταμπλ που κατάκτησε πέρυσι, αλλά ο Αζάρ έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, μέσα από τις οποίες πέτυχε 17 γκολ, ενώ μοίρασε και 15 ασίστ στο πρωτάθλημα. Έχει εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει από τους “λιλουά” στη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θα συνεχίσει την καριέρα του σε μία από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, Γιουνάιτεντ ή Σίτι.

Οι Ζιρού και Νενέ πέτυχαν από 21 γκολ ο καθένας, ενώ ο Μπελχαντά ήταν η “πηγή έμπνευσης” πίσω από την πορεία της Μονπελιέ προς τον διαφανόμενο τίτλο.
Ο 58χρονος Ζιρού βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος τεχνικός, καθώς κάτω από τις οδηγίες του η Μονπελιέ βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου στη Γαλλία, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 2009, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια πριν από τον πάγκο των “μικρών” εθνικών ομάδων της χώρας.

Κορυφαίος γκολκίπερ της χρονιάς ψηφίστηκε ο Ούγκο Λιορίς της Λιόν, ενώ η καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν απαρτίζεται από τέσσερις παίκτες της “υποψήφιας” πρωταθλήτριας, Μονπελιέ: Ούγκο Λιορίς (Λιόν), Ματιέ Ντεμπουσί (Λιλ), Νίκολας Ν’Κουλου(Μαρσέιγ), Βιτοτίνο Χίλτον (Μονπελιέ), Ανρί Μπεντίμο (Μονπελιέ), Ρίο Μαβουμπά (Λιλ), Ετιέν Καπό (Τουλόύζ), Εντεν Αζάρ (Λιλ), Γιουν Μπελχαντά (Μονπελιέ), Νενέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.