Επέστρεψε στις νίκες η Λιόν (video)

Οι Λιονέ αντέδρασαν μετά την ήττα απο τη Ρενς, επικρατώντας εντός έδρας της Στρασμπούρ με 2-0, έχοντας πολύ καλή αγωνιστική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ζενεζιό αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Ναμπίλ Φεκίρ -μαζί με το νέο απόκτημα της ομάδας, Τζέισον Ντεναγέ- κάνοντας πάντως 4 αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, την ήττα με 1-0 στην έδρα της Ρενς.

Παρόλα αυτά, οι Λιονέ δεν είχαν ρυθμό, δεν βρήκαν ανάπτυξη από τα άκρα, καθώς οι Αλσατοί είχαν τοποθετηθεί σωστά στον αγωνιστικό χώρο από τον Λορέ, με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι, αρκετά συμπαγείς ενώ έψαχναν με επιτυχία και τη γρήγορη μετάβαση, χάνοντας ευκαιρίες στο 12′ και στο 28′ με τους Μαρτέν, Καρόλ αντίστοιχα.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα έφευγε δίχως σκορ, στο 42′ ο Μεντί από την αριστερή πλευρά έβγαλε κάθετη μπαλιά, ο Ντεπάι δεν κινήθηκε προς τη μπάλα, κάτι που έπραξε ο Τεριέ, ο οποίος με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα στην πρώτη εμφάνισή του με φανέλα βασικού, πληγώνοντας την τέως ομάδα του, αφού την προηγούμενη σεζόν ήταν ποδοσφαιριστής της Στρασμπούρ. 

Το δεύτερο μέρος ήταν μια διαφορετική υπόθεση, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Απώλεσαν σωρεία ευκαιριών από το 49′ έως και το 64′, χρονικό σημείο στο οποίο από στατική φάση των Αλσατών, η Λιόν βρήκε το 2-0 στο ανοικτό γήπεδο, με τον Ντεπάι να δημιουργεί και τον Τραορέ να σκοράρει. 

Μέχρι το τέλος του ματς, το μοναδικό ενδιαφέρον προσέφερε η είσοδος του παγκόσμιου πρωταθλητή, Ναμπίλ Φεκίρ, στην πρώτη παρουσία του στη φετινή Ligue 1. 

Η Λιόν έφτασε τους 6 βαθμούς, ενώ η Στρασμπούρ έμεινε στους 4, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της στο τρέχον πρωτάθλημα. 

STAT ATTACK

Η Στρασμπούρ δεν έχει σκοράρει σε εκτός έδρας ματς με τη Λιόν τα τελευταία 602 λεπτά.

Τελευταία φορά που οι Αλσατοί επιβλήθηκαν εκτός έδρας της Λιόν, ήταν τον Αύγουστο του 1979. 

Η Λιόν έδωσε τον 50ο αγώνα πρωταθλήματος στο Groupama Stadium.

Εντός του 2018, ο Ντεπάι έχει πετύχει 12 γκολ και μοιράσει 9 ασίστ στη Ligue 1.


Διαιτητής
: Αμορί Ντελερού

Κίτρινες κάρτες
: Μεντί (10′)   — Σισοκό (14′), Τομασόν (45′)


Groupama Stadium, Λιόν, Γαλλία

Λιόν (4-3-3): Λόπες –  Ραφαέλ, Μαρσέλο (αρχ.), Μορέλ, Μεντί –  Ντιόπ (79′ Φεκίρ), Τουζάρ, Εντομπελέ (87′ Ντίας) –  Τραορέ, Ντεπάι, Τεριέ (75′ Αουάρ)

Στρασμπούρ (4-2-3-1): Σελς –  Λαλά, Μίτροβιτς (αρχ.), Κονέ, Κασί (75′ Ζοί)-  Σισοκό (84′ Φοφανά), Καρόλ – Γκονσάλβες (63′ Αζόρκ), Τομασόν, Μαρτέν –  Ντα Κόστα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.