Νις: Διέρρευσε μέιλ του Φουρνιέ για τον ρατσιστή Γκαλτιέ

Ένα μέιλ του Ζιλιέν Φουρνιέ είδε το φως της δημοσιότητας και σε αυτό παρουσιάζεται μια ρατσιστική συμπεριφορά από τον Κριστόφ Γκαλτιέ.

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού μηνύματος, του πρώην αθλητικού διευθυντή της Νις έγινε από το RMC. Τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο μέιλ, αφορούν την περίοδο που ο Γάλλος τεχνικός ήταν στον πάγκο της Νις. Ο Φουρνιέ είχε μιλήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, για τσακωμό του με τον νυν τεχνικό της Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα για τον λόγο, που οι δυο τους είχαν απομακρυνθεί.

Τότε, ο Φουρνιέ είχε δηλώσει: «Ειλικρινά, αν εξηγήσω τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους τσακωθήκαμε, γιατί αυτή είναι η λέξη, ο Κριστόφ δεν θα ξαναμπεί ποτέ σε αποδυτήρια, ούτε στη Γαλλία ούτε στην Ευρώπη. Ήταν πράγματα που με επηρεάσαν βαθιά. Είχαμε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις».

Το μέιλ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπήκε στο γραφείο και χαιρέτισε τον γιο του, ο οποίος μου είπε: ”Μπορείς να τσεκάρεις και με τον πατέρα μου αυτό που σου είπα”. Τον ρώτησα λοιπόν κι εκείνος μου το επιβεβαίωσε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητας της πόλης και ότι δεν πρέπει να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα. Μου είπε ότι ”χθες το βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο κι όλοι μου έλεγαν πως έχουμε μια ομάδα από μαύρους”. Μετά πρόσθεσε: ”Ζουλιέν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποια πόλη είμαστε, είμαστε στην πόλη του Ζακ Μεντεσέν (εμβληματικός πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και η ομάδα μας δενν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, όπως δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που θέλω εγώ». Δεν προέβαλε κανένα αθλητικό επιχείρημα, αλλά μόνο τη θρησκεία και το χρώμα του δέρματος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.